|
Во Куран убиство заради вера |
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Автор | |||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne. ne mi odgovri nego filozofirase nesto, demek mojata vera i kultura se zaostanti ,a tvojata vera i kultura iako se ,,postari,, od mojata se modernizirani, NO ne verata a samo kulturata, vo odredeno mesto ,vreme i prostor uuffff a znaes da ili ne? ili ne mozes toa da go goltnes? ok te razbiram, tesko e za goltanje |
|||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А бе ај не почнувајте пак...
|
|||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mislam deka ke pocnat............
|
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Iran
“Those who know nothing of Islam pretend that Islam counsels against war. Those who say this are witless. Islam says: 'Kill all the unbelievers just as they would kill you all! Kill them, put them to the sword and scatter their armies.'” The Ayatollah Khomeini Moze li nekoj ovaa da mi go objasni oooo mudri ludje??? |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nema sto za objasnuvanje, Homeini i negovite sledbenici (Shiite) se zabegani nastrana od cistiot Islam! Retko koj od niv moze da ne e Izlezen od Islamski ramki! |
|||
ISLAM VJERA ISTINE
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Blagodaram na iskreniot odogvor no ete posto ti imase doblest da odogvoris na prasanjeto ce te prasam i za drugite zakletvi koi gi ima na pocetokot na ovaa tema kako ti kako musliman gledas na toa, koj e tvojot stav za toa ... Blagodaram |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Cudno kako go premolcuvate ovaa, no vo red e toa samo odi vo prilog na edna teza..... |
|||
Give me your secrets
|||
Burak
Група Регистриран: 26.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 42 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
да земеме дека работите наместо да се вакви да бидат вакви како што ќе ви ги опишам..
Франција и Англија се земји окупирани од страна на муслиманите и во истите земји во одредени делови на шкотска и северна франција постојат помали групи на темплари, језуити и крсташки фанатици кои пробуваат да го отфрлат муслиманскиот „јарам“ и со сите сили формираат терористичка група наречена „гемиџиите“ на новиот милениум и преземаат терористички акции како кревање на ирачката амбасда или пакистанската амбасада во воздух, ги напагаат своите водачи , кои како марко крале што им служел на отоманите и бил нивен вазал, така и тие во тоа измислено време само облекле одела и му служат на финансиски и воено појакиот . Светските медиуми предводени во тоа време со центар во Саудиска Арабија и Казахстан повикуваат во оформување на сојуз(нешто како Нато) и наместо северна алијанса ќе се нарекува Јужна светска алијанса во борба против глобалниот христијански тероризам..... абе цела книга и роман за вакви дневно политички настани ќе ти напишам..., и точно , муслиманите имаат само Еден Бог и Нему само му се покоруваат, а не на некои измислени државници и великодостојници и незнам што...немешај повеќе баби и жаби..оваа тема е за к*ранот , а не за луѓето кои се нарекуваат муслимани.Исто како не секој убиец христијанин во светот е застапник на христијанството..пример Сталјин, или Хитлер Изменето од Burak - 26.Април.2008 во 14:21 |
|||
Burak
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Спомни го името Божје чедо мое и заблогодари му се на Господа и жртвувај се на патот на вистината, и Спасителот наш спомни го, зошто чедо мое Исус недошол само мир да донесе туку и меч кој што ќе одвои брат од брата и родител од дете, да така е чедо мое..читај ја Библијата
|
|||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И Солунските Атентатори и Гемиѓиите,а дополнително не е лошо да прочита нешто за Црешовиот Бутин-топче де. |
|||
Burak
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
8. Pazete gi
Moite povelbi i izvr{uvajte gi, oti Jas sum Gospod, Koj ve osvetuva. 9. ^ovek, koj go navreduva tatkoto svoj ili majkata svoja da bide ubien; toj {to go zloslovuva tatkoto svoj ili majkata svoja: vinoven e. 10. Ako nekoj izvr{i prequba so ma`ena `ena ili so `enata na bli`niot svoj - da bidat ubieni i prequbodeecot i prequbodejkata. 11. Koj }e legne so `enata na tatkoto svoj, toj ja otkril golotijata na tatka si; obajcata da bidat ubieni; vinovni se. 12. Ako nekoj legne so snaata svoja, i obajcata da bidat ubieni, tie izvr{ile ne~isto delo - vinovni se. 13. Ako nekoj legne so ma` kako so `ena, i obajcata izvr{ile gnasno delo: da bidat ubieni, vinovni se. 14. Ako nekoj se o`eni so }erka ili majkata nejzina, toa e bezzakonie: so ogan da bidat izgoreni i toj i taa, za da nema bezzakonie me|u vas. 15. A, ako nekoj pristapi kaj nekoe `ivotno, za da se soedini so nego, ubij go nego i `ivotnoto: tie treba da bidat ubieni - vinovni se. 16. I `ena ako pristapi do `ivotno, da se soedini so nego, da gi ubiete i `enata i `ivotnoto - da umrat, vinovni se. 17. Ako nekoj ja zeme sestrata svoja, ili tatkovata }erka, ili majkinata }erka, i ja vidi golotijata nejzina, i taa ja vidi golotijata negova: toa e sram; da bidat istrebeni od svojot narod: toj ja otkril golotijata na sestrata svoja - zatoa }e go primi grevot svoj vrz sebe. 18. Ako nekoj legne so `ena koga e ne~ista od izliv na krv, i ja otkrie golotijata nejzina, izlivot na nejzinata krv, i taa go otkrie izlivot na svojata krv: i obajcata da bidat istrebeni od narodot svoj. 19. Golotijata od majkinata sestra i golotijata od sestrata na tvojot tatko ne otkrivaj ja, za{to toj otkriva rodbinska golotija, tie grevot svoj }e go nosat vrz sebe. 20. I ako nekoj legne so rodnina svoja, toj ja otkril Golotijata na rodot svoj: neka umrat bez deca. 21. Ako nekoj ja zeme bratovata `ena: toa e gnasno delo; toj ja otkril golotijata na bratot svoj, i obajcata }e umrat bez deca. 22. Zapazete gi site Moi povelbi i site Moi zapovedi i izvr{uvajte gi - i nema protiv vas da voznegoduva zemjata, vo koja ve vodam da `iveete vo nea. 23. Ne postapuvajte spored zakonite na neznabo{cite {to }e gi izgonam pred vas; zatoa {to tie seto toa go pravea, Jas voznegoduvav protiv niv, 24. i vi rekov; vie }e ja nasledite zemjata nivna i vam }e vi ja dadam vo vladenie zemjata, kade {to te~e med i mleko. Jas sum Gospod, Bog va{, Koj ve oddeli od site narodi. 25. Pravete razlika me|u ~ist i ne~ist dobitok, i me|u ~ista i ne~ista ptica, i ne gi oskvernuvajte du{ite svoi so dobitok i so ptica i so ona {to lazi po zemjata, ona {to vi go odvoiv kako ne~isto. 26. ]e mi bidete sveti, zatoa {to sum Jas, Gospod va{iot Bog, svet, Koj ve oddeliv od site narodi za da bidete Moi. 27. Ma` ili `ena, ako izvikuva duhovi na mrtvi, da bidat ubieni; so kamewa da gi ubiete, vinovni se." Ова е Божјиот закон од Библијата нели...па ниеден човек во денешно време нетреба жив да го оставиме нели..па ова со викање духови е интересно,а што да правиме со тие што читаат хороскоп..и тоа е гатање нели? |
|||
Burak
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
9. Ako sve{teni~ka }erka se oskverni
so bludstvo, taa go oskvernila tatkoto svoj: so ogan da bide izgorena. 10. A golemiot sve{tenik me|u bra}ata svoi, vrz ~ija glava e izlean elej za pomazanie, i e sovr{en za da se oblekuva vo ode`di, da ne ja otkriva glavata svoja i oblekata svoja da ne ja kine; 11. i do nikakov mrtovec da ne prio|a; da ne se oskvernuva so dopir ni do umreniot tatko svoj i ni do majkata svoja. 12. ^ad od svetili{teto da ne izleguva za da ne go oskverni osvetenoto od svojot Bog, za{to svetiot elej na Bo`joto pomazanie e vrz nego. Jas sum Gospod. 13. Za `ena toj treba da zema devica od rodot svoj; 14. ne smee da zema vdovica ili ostavena ili oskverneta ili bludnica, tuku samo devica od rodot svoj toj treba da zema za `ena. 15. I da ne go oskvernuva svoeto potomstvo vo narodot svoj: zatoa {to sum Jas Gospod Bog, Koj go osvetuva." Ова незнам зошто баш пишува за свештениците дека мора да биде девица..а дали може да биде некоја што и е сошиен хименот и после се покајала?? не е валда исто и за денешно време.А што е со тој свештеник што имал слободен живот и врски , односно тој свештенички занает не си го сочувал до крај...може ли тој да бира?? |
|||
„Ние Вселената со моќта Своја ја созададовме, а Ние, навистина и ја прошируваме.“к*р’ан,Ez-Zarijat, aјет 47
|
|||
Burak
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
9. Neka gi pazat zapovedite Moi, za da ne navle~at poradi niv grev vrz sebe i
da ne umrat poradi niv, ako se oskvernat. Jas sum Gospod Bog, Koj gi osvetuva. 10. Nikoj od drug rod da ne jade od svetite prinosi: koj se naselil kaj sve{tenik, ni naemnikot negov, ne smee da jade od svetite prinosi. 11. Ako sve{tenikot si kupi ~ovek so pari, toj neka jade od lebovite negovi; isto taka i doma{nite negovi mo`at da jadat od negovite lebovi. 12. Ako sve{teni~ka }erka se oma`i za ~ovek od drugo pleme, taa ne smee da jade od prvinite na svetoto, 13. a ako taa ostane vdovica ili bide razvedena, a nema deca, i se vrati vo tatkovata ku}a, kako {to bila na mladi godini, toga{ taa mo`e da jade od lebovite na tatka si; no nikoj drug rod ne smee da jade od niv. „несмее да јаде од првините на светото“..абе ова некој да не допишал нешто овде |
|||
„Ние Вселената со моќта Своја ја созададовме, а Ние, навистина и ја прошируваме.“к*р’ан,Ez-Zarijat, aјет 47
|
|||
Burak
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
36. A na onie od vas {to }e ostanat, }e im vsadam strav vo
srcata vo zemjata na neprijatelite nivni, pa i {umot od razvean list }e gi progonuva; }e begaat kako od me~, i }e pa|aat koga i nikoj ne gi goni. 37. I brat brata }e prezira i koga nikoj nema da ve napa|a; ne }e imate sila da im se protivstavuvate na neprijatelite va{i; 38. }e zaginete me|u narodite, i }e ve progolta zemjata na neprijatelite va{i; 39. a drugite od vas }e istleat poradi bezzakonijata svoi vo zemjite na neprijatelite va{i i poradi bezzakonijata na tatkovicite va{i }e is~eznat. 40. Toga{ }e gi ispovedaat bezzakonijata svoi i bezzakonijata na tatkovcite svoi, zaradi toa {to Me prezrea, prestapija i stanaa protiv Mene; 41. poradi koe i Jas }e stanam so jarost protiv niv i }e gi pogubam vo zemjata na neprijatelite nivni; toga{ }e se zasrami nivnoto neobrezano srce, i toga{ }e se setat za grevovite svoi. Кои се овие „необрежани“ срца ?? ..христијаните прекинаа да се обрежуваат нели?Павле рече да не го прават повеќе тоа..според ова старозаветно предскажување не им се пишува добро на необрежаните срца и души.. |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |