|
Европски или Холивудски филм? |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 25.Април.2008 во 02:32 |
|
Sto preferirate: evropskite filmovi pred holivudskite ili obratno?..
Sto mislite za evropskata kinematografija, koi dela vi se dopagaat i zosto?
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
film si e film nezavisno od kade doagja
dali od hollywood ili praga ili Kairo sekoj so pravi film imz odredena zamisla li da pokaze kolku e umoetnik , ili da prenese scenario od kniga ili dobro da go prodade i da zaraboti na filmot taka da tesko se sporeduvat filmovite koi se npraveni za razlicni celi ako mislite deka vo holywood neznaat da napravat film umetnicki kako vo eropa ili azija se lazete- sekade ima umetnici koi toa go znaat i mozat da go napravat celta e nekogas ista, ponekogas razlicna evropejcite se svesni deka retki se nivni filmovi koi mozat da se prodadat pa izbegavat da go pravat toa- no posledno vreme francuzite pocnuvat da razmisluvat na taa tema i im uspeva taka da se pojavija pakt so volcite nikita ili run lola run |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mozat da se izbrojat na prsti evropskite filmovi koi sum gi gledala...najmnogu britanski imam gledano i se odlichni koga stanuva zbor za humor(pr:monti pajton ).
a ova Amerikancive nakako nemaat tolkava originalnost i mnogu od filmovite lichat eden na drug... no sepak ima dobri filmovi od sekade, samo ova Amerikanskive se najrasprostraneti, najreklamirani i zatoa se i najgledani...a pravat i dosta golem broj na filmovi godishno za razlika od drugite zemji vo svetot. |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ruski !!,...
inache,....najgolem broj filmovi godishno se snimaat vo ,..indija,... |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Velat deka evropskiot film imal poveke dusha...
Deka e popriemchiv od amerikanskiot. Mislam deka zavisi od vidot i kategorijata na filmot. Site onie komercijalni ,koi se pravat za zarabotka ne mi se dopadjaat,bilo da e americhki ili evropski. Zaboravivme na dobrite americhki stari filmovi,kako i na ruskite(bravo brza). |
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
македонски филм. заради големата психоанализа....
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па, мислам дека квантитетот си игра голема улога. Така, без разлика што од холивудските филмови има еден куп тешко ср.ње (со извинение) има и многу филмови кои не само што се добри, туку се и ... незаборавни, ненадминливи...!!! А покрај тоа јасно е и какви се буџетските компарации и каков резултат дава тоа, па така јас сепак ќе си гласам за холивуд (иако не со многу големо задоволство)! |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sepak,...jas sum za ,......
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дај ми го линкот, ќе го симнам па после јас ќе ти го препорачам Да не сум многу офтопик во другата тема, ми текна дека сум отварала ваква тема. Ај препорачајте ми нешто добро од европската кинематографија, оти не сум многу во тек со новите филмови. Срам - не срам, ќе си кажам. Некако ми е премногу од холивудска комерцијала. Ми фали стариот, добар, уметнички филм од европските земји |
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Периодов слабо време и воља имам за филмови.И од доегашното искуство со колегава и европскиве филмови,ми праќа лоши линкови.И во најдобар случај лош е квалитетот на сликата.Но неретко бива да откако ќе го симнам филмот,воопшто да не можам да го гледам бара демек некојси плеер.Но всушност абер нема од филмот.И овој линк исто ми е сомнителен оти не е од торентите кои мене ми се сигурни,па од тие причини не би ти го препорачал. Инаку јас би европски попрво,но на толку кукање од Холивуд против пиратеријата чудно ми е како европскиот филм си ја нема таа мака.Барем не оние филмови кои одат по фестивалите. За превод и да не спомнувам...Поголемиот број ги имам гледано со англиски превод. Јас го имав пикирано овој за гледање...Но како напомнав периодов доволна ми е мојата драма |
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Препорачајте ми некоја Српска комедија .
|
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Српските во голем број ги имаш на youtube. Последен што јас го гледав беше "Мртав ладан"-Ништо посебно,лесен интересен. |
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еееее оваа Анжелика ја имам дома, беа едно 8 тома книги плус 2 ако се сеќавам добро. Ги читав летно време за релаксација и се сеќавам на интригите, заплетите и неволјите во кои запаѓаше Анжеликата и на грозниот Joffrey de Peyrac со лузната на лицето. Баш сакам да го гледам филмот, да видам како е екранизирана книгата. Излезен ли е веќе или уште се чека (за такви неинформирани како мене)? И јас немам баш време за филмови, затоа бирам само нешто што знам дека ќе ми се допадне и нема залудно да си ги потрошам тие саат ипол - два. |
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |