IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 22>
Автор
Порака
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Статус: Офлајн
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 19:12

171. O sljedbenici Knjige, ne zastranjujte u svome vjerovanju i o Allahu govorite samo istinu! Mesih, Isa, sin Merjemin, samo je Allahov poslanik, i Riječ Njegova koju je Merjemi dostavio, i Duh od Njega; zato vjerujte u Allaha i Njegove poslanike i ne govorite: "Trojica su!" Prestanite, bolje vam je! Allah je samo jedan Bog - hvaljen neka je o­n! - zar o­n da ima dijete?! Njegovo je o­no što je na nebesima i o­no što je na Zemlji, i Allah je dovoljan kao svjedok.

172. Mesihu neće biti zazorno da prizna da je Allahov rob, pa ni melekima, Njemu najbližim. A o­ne kojima bude zazorno da se Njemu klanjaju, i koji se budu oholili, Allah će ih sve pred Sebe sakupiti:

173. vjernike koji su dobra djela činili o­n će prema zasluzi nagraditi i još će im, iz obilja Svoga, više dati; a o­ne koji su zazirali i oholili se - na nesnosne muke će staviti i o­ni neće naći sebi, mimo Allaha, ni zaštitnika ni pomagača.

174. O ljudi, dokaz vam je već stigao od Gospodara vašeg i Mi vam objavljujemo jasnu Svjetlost.

(An-Nisa : k*ran)

Изменето од muhadzir - 24.Април.2008 во 19:15
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 19:15
ИСТИНУ ЈЕ РЕКАО УЗВИШЕНИ АЛЛАХ.

Изменето од Omer El Faruk - 24.Април.2008 во 19:16
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 19:32
Матеј: 5:3 ”Блажени се бедните во дух, зашто е нивно царството небесно!
5:4 Блажени се оние кои тагуваат, зашто тие ќе бидат утешени!
5:5 Блажени се кротките, зашто тие ќе ја наследат земјата!
5:6 Блажени се кои гладуваат и жедуваат за правда, зашто тие ќе се наситат!
5:7 Блажени се милостивите, зашто тие ќе бидат помилувани!
5:8 Блажени се чистите во срце, зашто тие ќе Го видат Бога!
5:9 Блажени се миротворците, зашто тие ќе бидат наречени синови Божји!
5:10 Блажени се оние кои се гонети заради правда, зашто е нивно царството небесно!
5:11 Блажени сте кога ќе ве навредуваат и гонат и говорат лажно против вас, секакви лоши зборови, заради Мене.
13:16 А вашите очи се блажени, зашто гледаат; и вашите уши зашто слушаат.
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 20:14
Reci:" Ako Allaha volite, mene slijedite, i vas će Allah voljeti i grijehe vam oprostiti!"- a Allah prašta i samilostan je. Reci:" Pokoravajte se Allahu i Poslaniku!" A ako oni glave okrenu "“ pa, Allah, zaista, ne voli nevjernike. (Ali Imran 31-32)
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 20:20
"A robovi Svemilosnog su oni koji po Zemlji mirno hodaju, a kada ih neznalice oslove, odgovaraju: 'Mir vama!', /63/ i oni koji provode noći pred Gospodarom svojim na tle padajući i stojeći, /64/ i oni koji govore: 'Gospodaru naš, poštedi nas patnje u Džehennemu jer je patnja u njemu, doista, propast neminovna. /65/ On je ružno prebivalište i boravište', /66/ i oni koji, kad udjeljuju, ne rasipaju i ne škrtare, već se u tome drže sredine." /67/
Al-Furqan
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 23:48
"Mi smo nebo moći Svojoj sazda li, a Mi, uistinu, još neizmjerno mnogo možemo, i Zemlju smo prostrli - tako je divan Onaj koji je prostro! - i od svega smo po par stvorili da biste vi razmislili!" (Ez-Zarijjat, 47.-49.)
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 23:54
Originally posted by belichka belichka напиша:

"Mi smo nebo moći Svojoj sazda li, a Mi, uistinu, još neizmjerno mnogo možemo, i Zemlju smo prostrli - tako je divan Onaj koji je prostro! - i od svega smo po par stvorili da biste vi razmislili!" (Ez-Zarijjat, 47.-49.)

47. Mi smo nebo moći Svojoj sazdali, a Mi, uistinu, još neizmjerno mnogo možemo,

48. i Zemlju smo prostrli - tako je divan o­naj koji je prostro! -

49. i od svega po par stvaramo da biste vi razmislili!

(Ad-Dariyat:  k*ran)

ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 17:54
"Веруваме во Оној Кого Бог го воскресна од мртвите - Исус, нашиот Господ, Кој беше предаден заради нашите гревови, а беше воскреснат за наше оправдување"
(Римјаните 4:24-25)

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 18:26

“Кажи: “Ќе го криете ли она што е во срцата ваши или ќе го обелоденувате - Аллах знае.”

(Али Имран, 29)

И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 18:35
“О верници, и во трпеливост и во намаз помош барајте. Аллах, навистина, е со трпеливите!”
 (Ел-Бекара, 153)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 18:36
“Ќе ве искушуваме со некои работи: и со страв, и со глад, и со губењето на имотот и на животот и на летнините... но израдувај ги трпеливите!” 
( Ел-Бекара, 155)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 18:37
“О верници,  бидете трпеливи и издржливи, држете се  цврсто и плашете се од Аллах за да бидете спасени.”
(Али Имран, 200)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 18:39
“Он го знае скришниот поглед на очите и она што го кријат градите.”
(Ел-Мумин, 19)
Кон врв
dzem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 07.Март.2008
Поени: 117
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dzem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 19:20
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

* 30. Onima koji govore: "Gospodar naš je Allah" - pa poslije ostanu pri tome - dolaze meleki: "Ne bojte se i ne žalostite se, i radujte se Džennetu koji vam je obećan.
    * 31. Mi smo zaštitnici vaši u životu na ovome svijetu, a i na onome; u njemu ćete imati sve ono što duše vaše zažele, i što god zatražite - imaćete,
    * 32. bićete počašćeni od Onoga koji prašta i koji je milostiv."
    * 33. A ko govori ljepše od onoga koji poziva Allahu, koji dobra djela čini i koji govori: "Ja sam doista musliman!"

Euzu Billahi minessejtanirradzim Bismillahirrahmanirrahim ~ HasbunAllahu ve ni`mel vekil~
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.