|
За моралот |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ma ne e deka ne mozat da svatat bachios tie mozat no za da svatis nesto sto pripadja na tudja religija i kultura prvin treba da pocnes da ja pocituvas taa religija i vera cisto od moralen aspekt zasto ako tie ne ti pravat nisto loso i so nisto ne go zagrozuvaat integritetot na tvoeto bitisuvanje zasto togas jas da se pravam eve sto sum i da izigruvam nekoj superciviliziran i da ne mozam da svatam......mene mi e cudno edno nesto sto odi vo prilog na gore navedenoto, ne mozeme da svatime nekoi kulturni pridobivki kako muslimani i hristijani koi vo sustina i so podlaboka analiza ne se golemi a sme se letnale ko blesavi vo kina ili japan za da uzivame i da se vosituvame na nivnata kultura i religija koja vo odnos na nasite ima mnogu porazlicni moralni vrednosti svacanja i sto jas znam ..... |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa ne znam, ti mu davas odvogor pa lsedi dopolnitelno prasnje, pr, pa muz i e bolen, davas odgovor- pa eve gori mu kuka
ednostavno se drzi do svojata teza i nikako ne popusta |
|
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa e inaetenje toa ne e diskusija toa e cisto inaetenje i se dodeka od toj aspekt na ovoj forum se vodat diskusii nema da ima nisto samo vredjanje omalovazuvanje i omraza.... |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајде смирете ја малку дискусијата...
|
|
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nasat diskusija nikade ne e razgorena...
|
|
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sto se cudis
vrti vo pretrhodnata stranica pa ke vidis za sto polemizirame |
|
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ruza u nama
Posadio jedan covjek ružu. Zalio ju je vodom i prije nego je procvala odluci je pobliže ispitati. Vidjeo je pupoljak koji uskoro treba procvjetati, ali vidje i da je pupoljak sav okružen bodljama. Pomisli: “Kako jedan tako divan cvijet može doci iz biljke prekrivene tolikim bodljama?” Tuga ga savlada te zaboravi i dalje zaljevati cvijece. I malo prije nego ce procvasti… ruža uginu. Tako je i s vecinom ljudî. Svaka duša ima svoju ružu. Najljepši Božanski kvaliteti usaðeni u nas roðenjem rastu usred bodlji naših loših djelâ i potupaka. Vecina nas gleda sebe i vidi samo bodlje, mahane. Ocajavamo, smatramo da ništa dobro ne može od nas doci. Zaboravljamo “zaljevati” ono dobro u nama, i to dobro, na kraju, ugine. Skoro nikada ne uvidimo mogucnosti koje imamo. Neki ljudi ne vide ružu u sebi, neko im treba pokazati. Jedan od najvecih darova koje osoba ima jeste ne zadržati se na bodljima drugih vec pronaci ružu u njima. Ovo je jedna od osobina ljubavi. Gledati u drugu osobu, znati njene stvarne grješke i takvu je prihvatiti u životu. Ali istodobno prepoznati i plemenitost koja cuci u njoj. Pomoci drugima da shvate da mogu prevazici svoje mahane. Pokažemo li im ružu u njima pobijedit ce svoje bodlje. Samo tako cvat ce uvijek iznova. |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу убава приказна, Аиша
Вакви пораки се безвременски, и допираат со сите, без разлика на религија, боја на кожа, националност, јазик итн... Има нешта кои ни е заеднички на сите и кои не’ поврзуваат. Нешта кои сите ги носиме во нас, ги прифаќаме, и супер ги разбираме без разлика на култура, јазик и религија. Како моралот. Тој е униварзална вредност која во секоја култура и општество се негува, иако на различен начин. Изменето од Kali - 22.Април.2008 во 14:32 |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto znaci moralot za edno opstestvo?
Prosperitet!
Sto znaci nemoralot za edno opstestvo?
Unazaduvanje!
E pa na vas e da se odlucite kakvo opstestvo izbirate!!!
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
im happy
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересно е што нема христијанин што проговори за моралот, нели? Но не е чудно, она што Библијата го проповеда, нема никаква врска со она што современиот човек го смета за морално. А уште поинтересно е што во Библијата, Бог ги одобрува тие неморални акти на своите поданици. Навистина многу “морална“ книга тоа “светата книга“ тоа Библијата. Невидено!
|
|
middle is best... i believe in science
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Она што Христијаните/Библијата имаат да го кажат за моралот не го збира на форумов т.е. не му е местото на форумов, јас барем немам толку време и воља да го правам тоа.
Но постои место каде христијаните тоа го прават, два пати неделно, по саат време, 4-5 месеци зборуваат за моралот и етиката.
Во линкот, наместо ѕвездичката напишете u и тој ќе работи
Ајде да ја искористам оваа прилика да ве поздравам сите тука на форумов, бидејќи од денес решив да паузирам малку со шкртање тука и да се посветам на некои други поприоритетни обврски. Ви праќам братски прегратки на сите, и на истомислениците и на неистомислениците , па ИншАллах ќе се читнеме за некој месец. Поздрав! Изменето од EvAngelos - 29.Април.2008 во 12:34 |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ИншАллах.Поздрав пријателе.
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |