|
ВЕЛИГДЕН-Радост и верба во животот |
Внеси реплика | страница <1 678910 14> |
Автор | ||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
блу...штом така велиш,убаво ми објаснивте за Велигденот и некои адети или обичаи врзани со него.Само да потпрашам кога ги кршите јајцата има некое посебно правило,или тоа е момент на голема ваша радост,па можете со кого сакате да си ги кршите,еден вид на игра и задоволство за она што сте го заработиле во изминатиот пост.
Изменето од Omer El Faruk - 23.Април.2008 во 00:37 |
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Благодарам!ај...да не бидам више многу досаден...Пошо....Но,Интересно ми доаѓат следново..... Зарем Македонија,Русија,Бугарија,Србија...и сите земји во кои живеат Православните Христијани..зарем сите овие имаат исти Адети??? Па затоа се прашувам..Дали фарбањето е адет!??Или е верско начело??? Изменето од Halid ibn Velid - 23.Април.2008 во 00:35 |
||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Омер...нема нешто што треба да го прекутиш слободно кажи...и јас многу не знам од к*ранот па ете преска што треснав...
Халид...сепак фарбани е адетот... |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А зосшто без Зејтин?? |
||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А,....Не фарбани не може?? |
||
|
||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Wow,интересно....имам уште,ама се плашам да не тропнам нешто па затоа ќе си молчам.Благодарам. |
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
изгледа не сум те разбрала ..извини |
||
|
||
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne , vo nedela....vo petok Isus e raspnat na krst i togas e stog post, bez zejtin |
||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
постот завршува вечерта на 26...значи тоа е утрото на 27ми. Вечерта во 12 после кружењето околу Црквата заедно со свештените лица го прекинуваме со кршење на фарбаните јајца.
Изменето од blueprayer - 25.Април.2008 во 23:57 |
||
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aha toa se pravi vo petok.....
Neli? |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
So primanje na svetata pricest go primame vo sebe i Isus, stanuvame edno so nego i toa e radosta i toa e ljubovta
|
||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па..Блу...Зошто молчиш?? Ми рече да не ти ја расипувам темаава пошо многу си ја сакала..јас го направив тоа...Но тука некаде прочитав дека сте читале делови околу "Христовото воскресение"?? A koi se tie gi znaish!?? Poz.. П.с.Евангелос..Кај се ма Пасусите:??? Изменето од Halid ibn Velid - 23.Април.2008 во 00:27 |
||
|
||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И вероватно го прекинувате постот,или...? |
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aиша...прво значи има читање на делови од Библијата околу Христовото Воскресение...потоа Свештеникот ни дава леб и вино и бакнуваме крст...тоа
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 678910 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |