IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 22>
Автор
Порака
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Статус: Офлајн
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 02:04

«Nevjernici su oni koji govore: Allah je jedan od trojice!» (El-Maide, 73.)
«A kada Allah rekne: O Isa, sine Merjemin, jesi li ti govorio ljudima: 'Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!» - on će reći: «Čist si Ti od toga! Meni nije prilično da govorim ono što nemam pravo. Ako sam ja to govorio, Ti to već znaš; Ti znaš šta je u meni, a ja ne znam šta je u Tebi; samo Ti jedini sve što je skriveno znaš.» (El-Maide, 116.)

«Ovo je dan u kome će iskrenim od koristi iskrenost njihova biti.» (El-Maide, 119.)
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 02:06
Originally posted by *moon* *moon* напиша:

ZA SE IMA CEH I PISAN DOKUMENT NA KOJ EDEN DEN PRED GOSPODOVITE VRATI KE STOIME SO NAVDNATA ILI KRENATA GLAVA

SO CISTA SOVEST I KRENATA GLAVA ZAREM NE?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 02:08

ZA SE IMA CEH I PISAN DOKUMENT NA KOJ EDEN DEN PRED GOSPODOVITE VRATI KE STOIME SO NAVDNATA ILI KRENATA GLAVA

Koj kako........намигнување

ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 02:09
Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

JAS ZA SEBE A TI SI ZNAES?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 02:13

Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

JAS ZA SEBE A TI SI ZNAES?

Sanjaj mi sanjajзевање

Znae samo Eden i Edinsven kako ce bide, i insAllah da bidam od onie vrz koi ja sipal milosta negova!

ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 02:25
"Не грижете се за ништо, туку во сè преку молитва и молба со благодарност искажувајте ги своите потреби пред Бог! И Божјиот мир, што го надвишува секоe разбирање, ќе ги зачува вашите срца и вашите мисли во Исус Христос."
(Филипјаните 4:6-7)
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 02:27
"Znaš li ti onoga koji onaj svijet porice? Pa to je onaj koji grubo odbija siroce, i koji da se nahrani siromah ne podstice." (Prijevod znacenja - El-Ma'un, 1. - 3.)
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 02:28
Jevmul%20-%20Ahir%20donosi%20smirenost%20na%20iskusenjima
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
dzem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 07.Март.2008
Поени: 117
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dzem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 12:40
    U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

* 1. Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo,
    * 2. Milostivog, Samilosnog,
    * 3. Vladara Dana sudnjeg,
    * 4. Tebi se klanjamo i od Tebe pomoć tražimo!
    * 5. Uputi nas na Pravi put,
    * 6. na Put onih kojima si milost Svoju darovao,
    * 7. a ne onih koji su protiv sebe srdžbu izazvali, niti onih koji su zalutali!

Euzu Billahi minessejtanirradzim Bismillahirrahmanirrahim ~ HasbunAllahu ve ni`mel vekil~
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 01:33
"Јас Сум лозата, а вие сте лозинките. Кој останува во Мене, и Јас во него, тој дава многу плод; зашто без Мене не можете да направите ништо. Ако некој не остане во Мене, тој ќе биде исфрлен надвор како лозинката, која е исушена, - ги собираат, ги фрлаат во оган и ги горат. Ако останете во Мене и ако Моите зборови останат во вас, барајте што и да посакате, и ќе ви биде. Мојот Татко се прославува со тоа, што ќе давате многу плод и ќе бидете Мои ученици. Како што Таткото Ме возљуби Мене, така и Јас ве возљубив вас. Останете во Мојата љубов! "
(Исус во Јован 15:5-9)

Изменето од EvAngelos - 23.Април.2008 во 01:37
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 02:24
Boze cuvaj mi ja dusata koga tie ce dojdat na parcinja da me secat, i koga nivnite k*rsumi ce go raznesat moeto telo,koga nivnite krikovi ce ja barat pomosta tvoja, daj mi sila glas da ne pustam,boze cuvaj mi ja dusata, sekoj k*rsum boze neka e blagosloven od tebe i neka go nosi moeto ime za koga ce dojdam pred tebe, vo pekol kaj moite neprijateli da me pratis, i tamu so niv da se boram, o boze i togas daj mi sila i od pekolot da gi proteram i unistam....
(St.Magnum 3:57)
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 15:29
“Оние кои се спротиставуваат на наредбата Негова нека бидат внимателни: ќе ги снајде искушение или ќе ги снајде казна болна.” 
(Ен-Нур, 63)
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 21:02
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 18:33
Во предвечерјето на Велики Петок, би сакала да се присетам на ова:

Одејќи кон Голгота, местото на распнувањето, на Исус му било аддено самиот да си го носи својот крст. телесно истоштен од измачувањата на судењето претходно како и од долгото неспиење, Тој едвај можел да го носи крстот, па често паѓал на колена и станувал. Тогаш наишол некој Симон Киринеец, бил застанат и војниците го натерале тој да муи го носи крстот.

По Исус одел многу народ, а меѓу нив многу жени 9жените биле верни следбенички на Исус), плачеле, а тој се завртел и им рекол да не плачат за него но за себе и своите деца....

Кога стигнале на Голгота, Исус бил распнат меѓу двајцата разбојници, со што се исполнило пророштвото на Исаија 53:12 “И меѓу грешници го ставија“.

Од крстот Исус се молел; “Оче прости им, не знаат што прават“....Војниците со жрепка ги разделиле Неговите алишта, а за со што исто така било исполнето едно големо пророштво...

Мнозина минувачи Го хулеле извикувајќи: “Ти што го уириваш храмот и за три дни го соѕидуваш, спаси се Себе“....
Само еден од разбојниците не похулил, но побарал од Него да “сети се на мене Господи кога ќе дојдеш во Царството Свое“, а Господ исус христос му одговорил: “Вистина ти велам, уште денес ќе бидеш со мене во рајот“...
Крај крстот стоела Мајка Му, Марија Магдалена, марија Клеопова, мајката на заведеевите синови и други...И во тие ттешки мигови Исус не заборавил на мајка Си, па се обрнал до ученикот (Јован), со зборовите “Ете ти мајка“...Од тој час па натаму за Света Богородица се грижел апостолот Јован...
Од шестиот до деветтиот час завладеала темница по цела земја, а околудеветтиот час Исус извикал: “или, Или, Лама Савахтани?“...Најпосле Исус рекол: “Жеден сум“, па Му бил принесен сунѓер натопен со оцет и наденат на трска. Исус само вкусил и рекол: Се сврши, Оче, во Твои раце Го предавам својот Дух!“ Ја наведнал главата и Го предал Својот Дух.

Тогаш се расцепила црковната завеса надве, земјата се затресла, се отвориле гробовите и многу упокоени воскреснале...Римскиот офицер кој бил со стражата се исплашил и рекол: “Навистина Овој бил Син Божји“................

Амин

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.