|
ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 22> |
Автор | ||||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
«Nevjernici su oni koji govore: Allah je jedan od trojice!» (El-Maide, 73.) «A kada Allah rekne: O Isa, sine Merjemin, jesi li ti govorio ljudima: 'Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!» - on će reći: «Čist si Ti od toga! Meni nije prilično da govorim ono što nemam pravo. Ako sam ja to govorio, Ti to već znaš; Ti znaš šta je u meni, a ja ne znam šta je u Tebi; samo Ti jedini sve što je skriveno znaš.» (El-Maide, 116.) «Ovo je dan u kome će iskrenim od koristi iskrenost njihova biti.» (El-Maide, 119.) |
||||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
SO CISTA SOVEST I KRENATA GLAVA ZAREM NE? |
||||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Koj kako........ |
||||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
JAS ZA SEBE A TI SI ZNAES? |
||||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Sanjaj mi sanjaj Znae samo Eden i Edinsven kako ce bide, i insAllah da bidam od onie vrz koi ja sipal milosta negova! |
||||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
"Не грижете се за ништо, туку во сè преку молитва и молба со благодарност искажувајте ги своите потреби пред Бог! И Божјиот мир, што го надвишува секоe разбирање, ќе ги зачува вашите срца и вашите мисли во Исус Христос."
(Филипјаните 4:6-7)
|
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
"Znaš li ti onoga koji onaj svijet porice? Pa to je onaj koji grubo odbija siroce, i koji da se nahrani siromah ne podstice." (Prijevod znacenja - El-Ma'un, 1. - 3.)
|
||||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||||
dzem
Сениор Регистриран: 07.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 117 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
* 1. Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo, * 2. Milostivog, Samilosnog, * 3. Vladara Dana sudnjeg, * 4. Tebi se klanjamo i od Tebe pomoć tražimo! * 5. Uputi nas na Pravi put, * 6. na Put onih kojima si milost Svoju darovao, * 7. a ne onih koji su protiv sebe srdžbu izazvali, niti onih koji su zalutali! |
||||
Euzu Billahi minessejtanirradzim Bismillahirrahmanirrahim ~ HasbunAllahu ve ni`mel vekil~
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
"Јас Сум лозата, а вие сте лозинките. Кој останува во Мене, и Јас во него, тој дава многу плод; зашто без Мене не можете да направите ништо. Ако некој не остане во Мене, тој ќе биде исфрлен надвор како лозинката, која е исушена, - ги собираат, ги фрлаат во оган и ги горат. Ако останете во Мене и ако Моите зборови останат во вас, барајте што и да посакате, и ќе ви биде. Мојот Татко се прославува со тоа, што ќе давате многу плод и ќе бидете Мои ученици. Како што Таткото Ме возљуби Мене, така и Јас ве возљубив вас. Останете во Мојата љубов! "
(Исус во Јован 15:5-9) Изменето од EvAngelos - 23.Април.2008 во 01:37 |
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Boze cuvaj mi ja dusata koga tie ce dojdat na parcinja da me secat, i koga nivnite k*rsumi ce go raznesat moeto telo,koga nivnite krikovi ce ja barat pomosta tvoja, daj mi sila glas da ne pustam,boze cuvaj mi ja dusata, sekoj k*rsum boze neka e blagosloven od tebe i neka go nosi moeto ime za koga ce dojdam pred tebe, vo pekol kaj moite neprijateli da me pratis, i tamu so niv da se boram, o boze i togas daj mi sila i od pekolot da gi proteram i unistam....
(St.Magnum 3:57) |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
“Оние кои се спротиставуваат на наредбата Негова нека бидат внимателни: ќе ги снајде искушение или ќе ги снајде казна болна.”
(Ен-Нур, 63) |
||||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Во предвечерјето на Велики Петок, би сакала да се присетам на ова:
Одејќи кон Голгота, местото на распнувањето, на Исус му било аддено самиот да си го носи својот крст. телесно истоштен од измачувањата на судењето претходно како и од долгото неспиење, Тој едвај можел да го носи крстот, па често паѓал на колена и станувал. Тогаш наишол некој Симон Киринеец, бил застанат и војниците го натерале тој да муи го носи крстот. По Исус одел многу народ, а меѓу нив многу жени 9жените биле верни следбенички на Исус), плачеле, а тој се завртел и им рекол да не плачат за него но за себе и своите деца.... Кога стигнале на Голгота, Исус бил распнат меѓу двајцата разбојници, со што се исполнило пророштвото на Исаија 53:12 “И меѓу грешници го ставија“. Од крстот Исус се молел; “Оче прости им, не знаат што прават“....Војниците со жрепка ги разделиле Неговите алишта, а за со што исто така било исполнето едно големо пророштво... Мнозина минувачи Го хулеле извикувајќи: “Ти што го уириваш храмот и за три дни го соѕидуваш, спаси се Себе“.... Само еден од разбојниците не похулил, но побарал од Него да “сети се на мене Господи кога ќе дојдеш во Царството Свое“, а Господ исус христос му одговорил: “Вистина ти велам, уште денес ќе бидеш со мене во рајот“... Крај крстот стоела Мајка Му, Марија Магдалена, марија Клеопова, мајката на заведеевите синови и други...И во тие ттешки мигови Исус не заборавил на мајка Си, па се обрнал до ученикот (Јован), со зборовите “Ете ти мајка“...Од тој час па натаму за Света Богородица се грижел апостолот Јован... Од шестиот до деветтиот час завладеала темница по цела земја, а околудеветтиот час Исус извикал: “или, Или, Лама Савахтани?“...Најпосле Исус рекол: “Жеден сум“, па Му бил принесен сунѓер натопен со оцет и наденат на трска. Исус само вкусил и рекол: Се сврши, Оче, во Твои раце Го предавам својот Дух!“ Ја наведнал главата и Го предал Својот Дух. Тогаш се расцепила црковната завеса надве, земјата се затресла, се отвориле гробовите и многу упокоени воскреснале...Римскиот офицер кој бил со стражата се исплашил и рекол: “Навистина Овој бил Син Божји“................ Амин |
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
Внеси реплика | страница <1 1415161718 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |