|
Во Куран убиство заради вера |
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Автор | |||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Прво - Бачиос спомна глорифицирање. Тоа е различно од гордост! Јас се гордеам со Темпларите, но не ги глорифицирам. Нема потреба од тоа. Второ - Орден, не значи само награда, значка, туку означува и групација, организација, братство. Во таа смисла го употребив. Ајде сите назад на тема, нешто премногу избегавме... |
|||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ajde pak bachios nikade NE SPOMNA TEMPLARI, BIDEJKI MOETO POZNAVANJE ZA NIV E DEKA BILE POBOZNI LUGJE , A TIE SEPAK IMALE NEKAKVI VOENI ZAKONI, ZA RAZLIKA OD KRSTONOSCITE Изменето од BACHIOS - 21.Април.2008 во 23:32 |
|||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Bachios jas ne od ostapuvam od stavot za politickite motivi koi krusaderite gi imale no isto i ne ostapuvam od stavot deka do tie politicki motivi dovele odredeni istoriski nastani koi ti gi navedov znaci da bideme otvoreni i da zboruvame so fakti a ne da nagadjame....
|
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
MOTOVITE NE BILE SAMO POLITICKI TUKU I MATERIJALNI, A TAKVO OPRAVDUVANJE STO DOVELO DO TOA , TAKOV ODGOVOR KE DOBIES I OD TIE SO ,,BOMBITE,, ILI NE GLEDAS VESTI TAKA STO RALIKATA E DEKA JAS NIV NE GI PODRZUVAM ,A VIE SPROTIVNO GI PODRZUVATE A ZIDARSKI CAK I SE ,,GORDEE,, TOA E RAZLIKATA,MY FRIEND, AKO POCENEM NIE SEGA ,KOE BILO PRVO JAJE ILI KOKOSKA,, .. TEMATA KE GUBI SMISLA |
|||
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne e tocno toa sto go velis prijatele morame da go zememe vo predvid i faktorot vreme a i faktorot kultura so toa sto ti go velis treba da dojdeme do zaklucok dekam muslimanite deneska imaat ista kultura kako sto imale pred iljadnici godini so toa ja pobivas sopstvenata kultura i ja spustas na nivo na koe ne bi sakal.... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ZA KOJA KULTURA ZBORUVAS
NIE ZBORUVAME ZA VERA, NE ZA KULTURA, A ZA VREMETO ISLAMOT E TAKOV KAKOV VO STO BIL VO TOA VREME, NE SE PROMENIL, AKO NA TOA CILJAS. Изменето од BACHIOS - 21.Април.2008 во 23:35 |
|||
|
|||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I POSTEDI ME OD FILOZOFSKI SR...
|
|||
|
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne, zastani, jas ne celam na nisto jas samo donasam zaklucok vrz osnova na tvoite zaklucoci a sekoja kultura mora da ima koreni vo verata taka da konstatacijata ja izvedov od tvojot stav a ne deka jas kazav nesto .... spored tebe izleguva deka tvojata vera i kultura na civilizaciskata skala ne mrdnale nagore so iljadnici godini...... |
|||
Give me your secrets
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Moeto zboruvanje e koncizno i e na mesto a ti ako imas problem da go raberes toa toa e tvoj problem ne moj a filozofijata so ovaa nema nisto, posebno koga se diskutira na vakov ton na koj jas i ti diskutirame...zatoa te molam socuvaj si go dostoinstvoto.. |
|||
Give me your secrets
|||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
EVE GLEDAS mojata vera e takva ,,izvorna,, i jas toa ne go negiram za ralzika od tvojata koja se ,,modernizirala,, , zosto ako tvojata e ,,izvorna,, taa e postara od mojata a ti si 2000 godini nazad vo ,,civilizaciksta skala,,- po tvoja logika pa sto ke kazes dali imate modernizacija ili ne |
|||
|
|||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
ISLAM VJERA ISTINE
|
|||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
gleadma deka nemas komentar , ajd cao baz zaradi ova ti rekov za filozofijata |
|||
|
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Normalno deka ima modernizacija no modernizacija vo pogled na kulturata nacinot na ziveenje i moralnite normi i socijalnoto odnesuvanje i ureduvanje i normalno e deka mojata kultura se modernizirala i ja smislila taa skala na civilizacijata na koja ti sakas da ja vratis 2000 godini nanazad..verata pak moze da bide izvorna no da ostane vo svojot izvoren oblik kako vera i da ne vrsi pritisok na kulturata so toa sto taa kako izvorna ce ja unazaduva kulturata.....za toa ti zboruvam celo vreme .... |
|||
Give me your secrets
|||
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |