IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - BREAKING NEWS......!!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

BREAKING NEWS......!!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 75>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 4,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 17:13
mene me potsetuva na milosevic. se pojavi od nikade, ocigledno dobro potkovan od tajnite sluzbi koi go koristat, za da donese haos i razurnuvanje vo ovoj del od balkanot.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 21:36
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

so se praite pametni... aj kazete mi da ste na nivno mesto, KOJ OD VAS BI SE OTKAZAL?

...e pa nie ne sme na nivno mesto.... nie ako ne odime na rabota eden den odma ni odbivaat hranarina... prevoz...a ako se samoraspushtime... moze i srabotenoto da ne ni go dadat... tie se na toa mesto... i lavovski se borat da si gi dobijat nesrabotenite plati... gledash kolku mu se luti na Gruevski... zoshto za ova zboruva otvoreno... rezil...pratenici .. i se e mozno...
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 22:04
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

so se praite pametni... aj kazete mi da ste na nivno mesto, KOJ OD VAS BI SE OTKAZAL?
...e pa nie ne sme na nivno mesto.... nie ako ne odime na rabota eden den odma ni odbivaat hranarina... prevoz...a ako se samoraspushtime... moze i srabotenoto da ne ni go dadat... tie se na toa mesto... i lavovski se borat da si gi dobijat nesrabotenite plati... gledash kolku mu se luti na Gruevski... zoshto za ova zboruva otvoreno... rezil...pratenici .. i se e mozno...

ma vo red e seto toa. no poentata bese deka isto 'gjubre' bi bile i ovie sto se bunat. faktot e nie sme takov narod, i ne znam sto se zalime. vsushnost, site sto ripaat, ne ripaat tolku zasto toa e nepravedno, tuku zatoa sto, kako i kaza ti, ne se na nivno mesto.
Кон врв
only_me Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: Israel
Поени: 295
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај only_me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 22:42
Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

Originally posted by Averoes Averoes напиша:

...Samo Avtoritetite kako Hashim Taci mozat da ja smenat situacijata vo Albanskiot elektorat , fakt e deka Albancite se zalosnici na Ali Ahmeti i na Mneduh Taci i na nivnata antidemokratska logika i zatoa vo Makedonija se pojavi druga Alternativa predvodena od poranesniot Kosovski minister za Nadvoresni raboti vo togasnata privremena vlada na Hashim Taci ,smetam deka samo luge kako Bardhyl Mahmuti mozat da i pomognat na Albanskiot narod .

а зошто велиш заложници на антидемократската логика на Али Ахмети????

добро за Тачи се согласувам,,,ама Али Ахмети????,,,

тој е единствениот политичар кој заслужува почит,,,и доверба,,,штета што нема повеке луѓе околу него со кои да соработува...

кај него најмногу ценам тоа што е оригинален,,,не глуми,,,многу е искрен,,,а тие се особини кои кај политичарите и со микроскоп да ги бараш не можеш да ги најдеш.....

Pa so velis togas da ja iskoristi taa svoja iskrenost i nelicemernost pa konecno da sedne u HAg i da peee za ono sto treba da odgovara? Togas i jas bi go cenel, a za sega mozam da mu poracam samo eden vo celo, od site onie sto gi ispukaa kon makedoncite! Bujrum!

Изменето од only_me - 21.Април.2008 во 22:43
Кон врв
trebo.r.a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јануари.2008
Поени: 356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trebo.r.a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 03:36
Originally posted by only_me only_me напиша:

Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

Originally posted by Averoes Averoes напиша:

...Samo Avtoritetite kako Hashim Taci mozat da ja smenat situacijata vo Albanskiot elektorat , fakt e deka Albancite se zalosnici na Ali Ahmeti i na Mneduh Taci i na nivnata antidemokratska logika i zatoa vo Makedonija se pojavi druga Alternativa predvodena od poranesniot Kosovski minister za Nadvoresni raboti vo togasnata privremena vlada na Hashim Taci ,smetam deka samo luge kako Bardhyl Mahmuti mozat da i pomognat na Albanskiot narod .

а зошто велиш заложници на антидемократската логика на Али Ахмети????

добро за Тачи се согласувам,,,ама Али Ахмети????,,,

тој е единствениот политичар кој заслужува почит,,,и доверба,,,штета што нема повеке луѓе околу него со кои да соработува...

кај него најмногу ценам тоа што е оригинален,,,не глуми,,,многу е искрен,,,а тие се особини кои кај политичарите и со микроскоп да ги бараш не можеш да ги најдеш.....

Pa so velis togas da ja iskoristi taa svoja iskrenost i nelicemernost pa konecno da sedne u HAg i da peee za ono sto treba da odgovara? Togas i jas bi go cenel, a za sega mozam da mu poracam samo eden vo celo, od site onie sto gi ispukaa kon makedoncite! Bujrum!
tije shto trebaa da odat vo hag vece se tamo.a bes ali ahmeti nishto ne se moze vo ovaa drzava.
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 03:45
Ti ke kazuvas koj trebal da odi vo Hag a koj ne. Zasrami se. Namesto da se povleces i da ne komentiras za neprincipielnosti, ti uste muskuli pokazuvas.
Sto se odnesuva do liceto A.A. i te kako se moze bez nego vo ovaa drzava. Se mozese do 2001 i ke se moze i ponatamu. Istoto vazi za site onie koi ne ja cuvstvuvaat ovaa drzava za svoja i postojano plukaat po nea.
Bez sekogo se moze.

Изменето од moira - 22.Април.2008 во 14:11
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 07:17
со престанокот на мандатот, пратениците се враќаат на претходните работни места или пак добиваат апанажа, во износ на пратеничката плата, во траење од една година.

Од пратениците од распуштениот собраниски состав изминативе две години, паралелно со пратеничката, хонорарно извршуваа и други функции. Токму Јаневска и Божиновска исто како и Владо Бучковски и Лазар Китановски од СДСМ, Теута Арифи од ДУИ, Агим Рамадани од ДПА, работат како универзитетски професори. Лидерот на Нова алтернатива, Ѓорѓи Оровчанец со Медицинскиот Факултет има потпишано договор за паушал.

Пратеничката плата со приходите за хранарина и превоз иснесува 52.000 денари.
... sepak ova e vesta na mesecot... gospodata i damite sega treba da si go pokazat vistinskoto lice... deka ne im e do benificiii, tuku do dobroto na drzavata i narodot... vaka 1000 evra... za dzabe sedenje... koj ne saka...
Кон врв
only_me Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: Israel
Поени: 295
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај only_me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 22:04
Lele luge ovde se kazuvaat biseri na smetka na siptarskite politicari...hahahhahha da se smejam ili da placam? ili da pukam?!!!
Кон врв
trebo.r.a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јануари.2008
Поени: 356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trebo.r.a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 22:30
Originally posted by moira moira напиша:

Ti ke kazuvas koj trebal da odi vo Hag a koj ne. Zasrami se. Namesto da se povleces i da ne komentiras za neprincipielnosti, ti uste muskuli pokazuvas.
Sto se odnesuva do liceto A.A. i te kako se moze bez nego vo ovaa drzava. Se mozese do 2001 i ke se moze i ponatamu. Istoto vazi za site onie koi ne ja cuvstvuvaat ovaa drzava za svoja i postojano plukaat po nea.
Bez sekogo se moze.
pa kioja si ti mori da nareduvash nekomu shto ce kaze a shto nema da kaze .ti galiba zaboravi edna rabota deka zaminaa vash*te 55 feudalni godini koga samo vije kazuvavte a mije mirno slushavme.ti i takvite kako tebe trebat dase zasramat shto nemozete komunistickoto -feudalno opshtestvo dao ostavite zadvas.bez ALI AHMETI vije nishto neste sposobni i parlmentot bez nego neste kadarni dago raspushtete.a za muskulite e tuka gooolema greshka pravish edinstven moderator na ovoj forum si ti ne samo muskuli nego i drskoznsposeduvash a za drzavata ,ako mi pruzi moznost kolku vam shto vi ima pruzeno moznot togashnema da plukame kaku shto ti se izrazuvash po nea.koga nema da bidee gradzani od drugi red e togash mozem da diskutirame zase drugo.a sega slobodno mozesh dame banirash posho i na licnata poraka toa go kaza.

Изменето од trebo.r.a - 22.Април.2008 во 22:33
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 03:40

Сега ке те замолам да ме прочиташ и да го разбереш она што ти го кажувам, а не самиот да си ги толкуваш работите, дали по свое видувње, дали поради некој бес којшто го имаш, дали од нешто друго, не ни сакам да навлагам и да нагаѓам, но навистина сакам да ме разбереш правилно.

Никому не наредувам што ке каже, како што може да се забележи, но секако имам право да го дадам своето мислење и не очекувам да се сложиш со мене, и не ми е јасно каде виде наредба во мојот пост. Или ти сето она што не е во рамките на твојот светоглед го разбираш за навреда, наредба и угнетување.

А за секоја навреда упатена кон заедничката Татковина и те како ке реагирам!

Немој да очекуваш дека ке седам, ке читам како некој ми ја погани Татковината и дека нема да реагирам!

За каков феудализам ни говориш? За оној во којшто живееш по своја воља?

Ние не живееме во феудализам, а уште помалку, како го нарече она...комунистичко-феудално општество, затоа што ако живеевме во такво општество, кое не е ни познато како уредување, ниту како терминологија, но можеби во оние ''новосоздадените'' учебници, според кои ти си учел и постои, ТИ немаше ни да учествуваш на форумов, ниту пак ке можеше во секој втор пост да плукаш и да провоцираш.

И престани со демагогијата која постојано ја шириш на форумов дека вам државата ништо не ви дала и дека сите права ви се ускратени. Стануваш дегутантнен и помалку досаден.

Доколку имаш аргументи за тоа, дај кажи ги, да ги слушнеме, да подискутираме, а не овака само плукаш, а не знаеш зошто.

Што очекувате од Македонија?

Што повеке треба да ви се даде од веке даденото?

И што ти си направил за Македонија?

И докога ке эборувате ВИЕ/НИЕ?

Кој сте тоа ВИЕ и само ВИЕ ли постоите во државава?

Во врска со твоето банирање коешто го споменуваш, тоа задоволство нема да ти го удоволам, не гледам причина за да го сторам истото.

И една добронамерна порака до тебе: Не очекувај да го добиеш она што никогаш не си го дал. Не очекувај некој да те почитува ако не го почитуваш и ти другиот.

Секому според заслугите... порано или подоцна...

Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 14:02
moira kade euvredena zaednickata tatkovina, t.e kade e spomnata. ne ti lici kako moderator
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 14:08
BACHIOS, историјатот со требо.ра е малку подолг од последниот негов пост, но ти очигледно не си запознаен.
Постовите во кои тој плука по Македонија, навредува и провоцира, секако дека се избришани, затоа не можеш да ги видиш. Тој токму поради тоа што го прави беше и суспендиран извесно време.

И те молам во преписка за која не си запознаен мислам дека е непристојно да се вклушуваш, а уште помалку да делиш совет дали ми личи како модератор или не.

Поздрав
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 14:13
ok, za toa izvini mojot komenatar bese na toa sto go gledam, a sto bilo ne mozam da kazam.
Se vklucuvam zosto gi citam postovite a ti kako moderator ako si sovrsen togas izvini na zabeleskata. Da znaeme deka otsega natamu da ne ti sugerirame nesto.
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 14:22
...никој не е совршен... не ни кажав дека сум совршена....и не се лутам на добронамерни сугестии, напротив...корисни се....

Поздрав
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 75>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,361 секунди.