IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 22>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 17:52
“Но не се молам само за нив, туку и за оние што по нивните зборови ќе поверуваат во Мене, за да бидат сите едно, како што си Ти Оче во Мене, и Јас во тебе, па така и тие да бидат во нас едно и да поцверуваат дека Ти си ме пратил“

(Јован 17:20-21)
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 17:52
RECI:O SLEDBENICI KNJIGE,DODJITE DA SE OKUPIMO OKO JEDNE RECHI I NAMA I VAMA ZAJEDNICKE:DA SE NIKOME OSIM ALLAHU(BOGU) NE KLANJAMO,DA NIKOGA NJEMU RAVNIM NE SMATRAMO I DA JEDNI DRUGE PORED ALLAHA (BOGA),BOGOVIMA NE DRŽIMO!PA AKO ONI NE PRISTANU,VI RECITE:BUDITE SVEDOCI DA SMO MI MUSLIMANI!(Casni k*ran,3:64)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 17:56
Ова Го кажа Исус па ги подигна очите Свои кон небото небото и рече:“ Оче, дојде часот: прослави Го Својот Син, за да те прослави и Синот Твој
(Јован 17:1)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 17:59
“Mesih, sin Merjemin, samo je poslanik,-i prije njega su dolazili i odlazili poslanici- a majka njegova je uvijek istinu govorila; oboje su hranu jeli. Pogledaj kako im Mi iznosimo jasne dokaze, i pogledaj zatim, njih kako se odmecu.”(Al-Maida 75)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 18:06
“Што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви Го направам, за да се прослави Отецот во Синотсреќа

(Јован 14:13)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 18:23
 “A Kad Allah rekne:” O Isa, sine Merjemin, jesi li ti govorio ljudima: “Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha! <<- on ce reci: >>Hvaljen neka si Ti! Meni nije prilicno da govorim ono sto nemam pravo. Ako sam ja to govorio, Ti to vec znas; Ti znas sta ja znam, a ja ne znam sta Ti znas; samo Ti jedini sve sto je skriveno znas.”   

“Ja sam im samo ono govorio sto si mi Ti naredio: “klanjajte se Allahu, i mome i svome Gospodaru! I ja sam nad njima bdio dok sam medju njima bio, a kad si mi Ti dusu uzeo (teveffejteni), Ti si ih jedini nadzirao; Ti nad svim bdis..."(Al-Maida:116-118)   

Изменето од Omer El Faruk - 20.Април.2008 во 18:24
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 18:48
Им одговори Исус и рече: “Не гневете се помеѓу себе.голема%20насмевка Никој не може да дојде при Мене ако не Го привлече отецот Кој Ме прати, и Јас ќе го воскреснам во последниот ден. “ (Јован 6:43-44)

“Вистина, вистина ви велам, Кој верува во Мене има живот вечен“
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 20:31

"Reci:"Allah je dovoljan svjedok meni i vama.On zna sve sto je na nebesima i na Zemlji.A oni koji u kumire vjeruju,a u Allaha ne vjeruju,oni su izgubljeni.
" (El-Ankebut:52)

Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 23:55
bogorodicke majcicke ako te ima pogledni me,barem za moment
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 00:14
O God help me to wear my uniform with dignity, and let it remind me daily of the traditions which I must uphold. If I am inclined to doubt, steady my faith; if I am tempted, make me strong to resist; if I should miss the mark, give me courage to try again. Guide me with the light of truth and grant me the wisdom by which I may understand the answer to my prayer. (St.Magnum 3:57)
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 00:16
O MY GOD P;EASE MAKE ME STRONGLY
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 01:20
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 01:24
Originally posted by Omer El Faruk Omer El Faruk напиша:

големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 01:25
“И излегов од отецот и дојдов во светот, сега пак го оставам светот и одам при Отецот“
Јован 16:28
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.