|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 114115116117118 824> |
Автор | |
__ __
Сениор Регистриран: 18.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па добиват, пензии добиват, помошти за невработеност добиват
борчески пензии обаче е ясно мислам кой може да сака от владата на Княжество България и да го вратиш и да ги сучиш - нема потреба прашай ги МАНУ може да бил теран да моли за борческа пензиа например, знам ли |
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па он бил на терен ако е за тоа и во Србија да се бори и сега што правиме??? Се борел и таму.....на него му било поважно да бидат сите народи на Балканот да бидат ослободени од ТУРСКОТО РОПСТВО... Ама се декларирал за Македонец..он се осеќал за Македонец. |
|
__ __
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ok - se slozuvam - Pulevski e konroverzen - nema da go broime
|
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е не е контроверзен ене ти Македонците се народ и нивното место е Македонија |
|
__ __
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе може в Македония му е местото ама умрел в София
|
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А ако ти дадам информации за Шиптари кои го сметале Софија за уште поголем културен центар, ќе ги направиш ли и нив бугари? Изменето од Vladimir88 - 20.Април.2008 во 17:58 |
|
__ __
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еееееееееееееееееее
немам сили веке малце брейк да направя ако дозволиш |
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај и ја неможам на раат да читам книга |
|
__ __
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ок
peace relax shto chitash? |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve vi za relax http://www.youtube.com/watch?v=l114D0U6hMc
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
volnarovski
Нов член Регистриран: 19.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Влади, и Прличев ли е влав коj пропагира бугарштина во Македониjа?
Те ти го и него. Ете ти што пише во неговата "Автобиографиjа" од 1885 година: „После отидов кај Рангвис и му зајавив, дека jac сум сочинителот на „О Арматолос". Тој ме прими многу ласкаво и со весел глас ја повика госпоѓата и ме препорача. - Од каква сте народност? - Болгарин. - Не е можно Болгарин да има црни коси и црни очи. На тоа не одговорив..." „Во мај 1868г., ако добро помнам ги поканив првенците во мојот дом. - Сакате ли да воведеме Болгарски јазик во цркви и училишта? - Сакаме." „...Во почетокот на ноември 1868 се вратив од Цариград и незабавено воведов болгарски јазик во цркви и училишта. Тоа не му се допаѓаше никако на Милетиј. Какви тој интриги скова против мене, ќе покажат фактовете... „Не скоро се приготвивме и се обгрнавме со сите затвореници... - Јавно е дека вие сакате да затриете совршено две цели фамилии поради мојата ми вина, дека сум вовел во Охрид Бугарски јазик, кога сам Султанот ми дозволи да предавам. - Гробно молчање... - Остави Бугарскиот јазик, кажа кајмакаминот, и сега те ослободувам. - Подобро смрт |
|
http://youtube.com/watch?v=OKVlty4FsZo
|
|
volnarovski
Нов член Регистриран: 19.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во дневникот се потпишува "Кръсте Мисирков македонский болгарин". Мисирков не еднаш се има изјаснено за Бугарин, вклучително и во писмата до рускиот Цар (беа објавени во печатот), и во многу многу други прилики, „Македонцките работи“ е само капка в море. Тој истотака едно време е и пратеник во собранието на Бесарабија и ги застапува правата на тамошното бугарско малцинство. Иако мора да се признае во „За Македонцките работи“ јасно и недвосмислено промовира Македонска нација, македонска азбука, македонски литературен јазик, македонска црква и тн. Сепак и тој самиот токму таму вели: НИЕ СЕ ВЕЛЕВМЕ БУГАРИ. Изменето од volnarovski - 20.Април.2008 во 18:42 |
|
http://youtube.com/watch?v=OKVlty4FsZo
|
|
Aminta2
Сениор Регистриран: 11.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 361 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, смешно? Има докази за словено-бугарска свест пред 1830 т.е. пред да ве измислат Русите за свои потреби? За словено-бугарски јазик пред ова време? За било што бугрско? Молам, нема?! " През последната четвърт на века в района на Дунавската делта нахлуват прабългарите - народ с тюркски произход, който има продължителна държавна традиция в земите край Волга и Кама. ..." http://www.omda.bg/BULG/HYSTORY/common_hist.htm Тоа се турко-монгoлите (Гагаузи, Гаџалии, К’залбаши итн.), тнр. стари Бугари, кои биле апсолутно мнозинство во Бугарија за време на првите два пописа. Ти го мешаш тој етнички назив на турко-монголски народ со терминот "бугарин" кој има над 100 дефиниции, и кој станал синоним за "раја", "обичен", "прост", "христијанин", и "словен", меѓу другите?!? Тоа е за плачење бе... Изменето од Aminta2 - 20.Април.2008 во 18:51 |
|
makenot
Група Регистриран: 17.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 39 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абре, А-Мунчо, Що постира колегата Владе вчера ??? Според той "доказ" имало Българи през 1752? Ако е лажен тоз "доказ" тогази и македонци нямало 1752? Е кой от вазе лажува? Ти или Владе? Али и двамата? |
|
Внеси реплика | страница <1 114115116117118 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |