IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Критика за свештениците
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Критика за свештениците

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака
fileo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 165
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fileo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 22:26
Originally posted by Kristin969 Kristin969 напиша:

Dragi moi, site treba da se reformirame i da se promenime, ne samo svestenstvoto. Koga ke pocneme poveke da gledame sto nosime vo sebe, a ne kakvi se drugite okolu nas, ke razbereme zosto ni se slucuva se sto ni se slucuva. Verata vo Boga i zivoto ucenje na Isus Hristos treba da se posee i da fati dlabok koren vo nasata Dusa, zasto taa e vrskata , konekcijata so Kreatorot.....

Se soglasuvam so postot na otec Pimen, neka sekogas go sledi Bozjiot blagoslov, a site nie da pridoneseme i da si pomogneme edni na drugi za da ziveeme vo podobar svet. I samo togas ke razbereme deka nie sme tuka na Zemjata samo zaradi edno: da im sluzime na drugite lugje! A preku toa mu sluzime i na Boga! A ne toj nam!

Imajte prekrasen den! среќа

tokmu taka, dobro kazano.
sekogas promenata pocnuva od sebesi pa nanadvor.
koga ke ja dopres povrsinata na vodata taa pravi bran na krug koj se siri.
ova bese od pokahontas crtanot.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:48
Chist Budizam.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 20:44
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Chist Budizam.

ПОПОЛ ВОХ,на Киче индијанците.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 23:30
Znachi vistinata e univerzalna i Kreaotort im ja otkril na site narodi preku nivnite profeti.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 23:37

Znachi vistinata e univerzalna i Kreaotort im ja otkril na site narodi preku nivnite profeti.

Ti ostaviv nekoi linkovi.
Ako gi razgledas ke svatis deka i budizmot e Bozja religija no izmeneta i iskrivena,kako sto e i Hristijanstvoto i Judizmot.

Ona vo sto veruvaat Budistite (sem reinkarnacijata) seto e na sovrsen nacin opisano vo Islamot.
Spomnati se sedumte svetovi,kako sto i denes mnogu potvrduvaat. Spomnati se sedumte nivoa na svesnost.
Vo Qur'anot Allah rekol deka nema narod a da ne im pratil Negov pratenik... taka i tie imale Bozji pratenik (profet) koj im gi pokazal tie patista,no pokasno se iskrivile.
Isto kazavme deka site Bozji pratenici a.s bile razliciti i imale razliciti zadaci.

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 23:42
Originally posted by svemirski_duh svemirski_duh напиша:

Ako gi razgledas ke svatis deka i budizmot e Bozja religija no izmeneta i iskrivena,kako sto e i Hristijanstvoto i Judizmot.

Ona vo sto veruvaat Budistite (sem reinkarnacijata) seto e na sovrsen nacin opisano vo Islamot.
Spomnati se sedumte svetovi,kako sto i denes mnogu potvrduvaat. Spomnati se sedumte nivoa na svesnost.
Vo Qur'anot Allah rekol deka nema narod a da ne im pratil Negov pratenik... taka i tie imale Bozji pratenik (profet) koj im gi pokazal tie patista,no pokasno se iskrivile.
Isto kazavme deka site Bozji pratenici a.s bile razliciti i imale razliciti zadaci.

Ako nekoja religija e izmeneta i iskrivena togas toa e islamot pa neli gledas deka polovina biblija e prepisana vo k*ranot more marsovec
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 23:46
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ako nekoja religija e izmeneta i iskrivena togas toa e islamot pa neli gledas deka polovina biblija e prepisana vo k*ranot more marsovec

Mnogu raboti ima vo Qur'anot za koi od Ljubomora samo mozete da gi iskrivuvate.
Da ne bese Qur'anot i den denes nemase da mozeme komotno po Zemjata da odime,plasejki se da ne padneme od nejzinite kraevi,Templaru(s).
Da ne bese Islamot i denes ke se tusirase 2 pati godisno (i prasanje).I toa so kamen ke se triese.
Nemoj da mi ja otvaras ustava.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 23:52
Инаку кога сме кај свештениците, иако темата беше поставена за православните свештеници, убаво би било како отец Пимен да размислуваат и свештеници на другите христијански деноминации. Секоја чест за отец Пимен што имал доблест да го каже ова, тоа покажува дека е вистински христијанин кој тежнее кон усовршување (никој не може да биде совршен освен Бог, но секој треба да тежнее кон совршенство. )

Слушам, рози не цветале ни кај Методистите, Евангелистите и други....Несогласувања има и во ИВЗ...Би било убаво  да воскресне реформаторскиот дух и кај нивголема%20насмевка...

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 00:17

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Mnogu raboti ima vo Qur'anot za koi od Ljubomora samo mozete da gi iskrivuvate.
Da ne bese Qur'anot i den denes nemase da mozeme komotno po Zemjata da odime,plasejki se da ne padneme od nejzinite kraevi,Templaru(s).
Da ne bese Islamot i denes ke se tusirase 2 pati godisno (i prasanje).I toa so kamen ke se triese.
Nemoj da mi ja otvaras ustava.

Marsovec da ne bese hristijanstvoto ce go nemase islamot ce nemavte od kogo da prepisuvate...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 00:34
Темплариус и Свемирски - не ја уништувајте темата!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 00:36
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Темплариус и Свемирски - не ја уништувајте темата!!!

Зошто се обраќаш во двоина?
Колку што јас гледам овде само еден ја уништува темата.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 00:37
Омер - и тебе би те замолил да се воздржиш од непотребни коментари - вратете се на темата! Ако некој излезе од тема, модераторите треба да реагираат, а не членовите да враќаат со иста мерка!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 00:44
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Омер - и тебе би те замолил да се воздржиш од непотребни коментари - вратете се на темата! Ако некој излезе од тема, модераторите треба да реагираат, а не членовите да враќаат со иста мерка!

Во право си!
Кон врв
gospel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 01.Април.2008
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 00:52
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Инаку кога сме кај свештениците, иако темата беше поставена за православните свештеници, убаво би било како отец Пимен да размислуваат и свештеници на другите христијански деноминации. Секоја чест за отец Пимен што имал доблест да го каже ова, тоа покажува дека е вистински христијанин кој тежнее кон усовршување (никој не може да биде совршен освен Бог, но секој треба да тежнее кон совршенство. )Слушам, рози не цветале ни кај Методистите, Евангелистите и други....Несогласувања има и во ИВЗ...Би било убаво  да воскресне реформаторскиот дух и кај нивголема%20насмевка...

Кај методистите , евангелците и останатите протестанти, реформацијата му успеа.Редно е сега и кај Православците да си направат,од адети и традиции, од бајки и прикаски, Библијата заборавија и да ја читаат.
Навистина им треба, само од кого да отпочне? Ќе го линчуваат ако некој почне.Толку многу им омилеа адетите и традициите, што изворното го заборавија.

Со почит, Госпел.

Изменето од gospel - 21.Април.2008 во 00:55
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.