IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ВЕХАБИИ - СЕЛЕФИТИ, кои се тие?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВЕХАБИИ - СЕЛЕФИТИ, кои се тие?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617>
Автор
Порака
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 21:34
Vehabiite dejstvuvaat i toa e fakt nivnite nameri ne se nimalku bezazleni, tie se edno opsto zlo nasekade niz svetot, nivnata sila ne e vo niv samite i vo nivnoto veruvanje tuku vo toa sto znaat kako da se implementiraat vo denesnovo opstestvo i da ja stavat demokratijata vo nivna korist. Se povikuvaat na pravoto na slobodno izrazuvanje i kako takvi agitiraat protiv se sto ne e muslimansko, a pravoto na slobodno izrazuvanje koe vo nekoja raka e usmereno protiv islamot ne im odgovara apsurd ili licemerie, kako i da e, kolku i da probuvaat nekoi clenovi na forumov da ukazat na toa deka vehabiite se O.k fakt e deka tie se glavata na islamskiot terrorizam i kako takvi se osudeni i od islamskata verska zaednica nasekade po svetot i od celiot svet.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 00:47
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

ДОСЛЕДНО СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРОПИСИТЕ ОД к*рАНОТ.
Ништо повеќе.

И секогаш кога ќе се споменеше за вехабиите во МКД настануваше те молк,
па бурна реакција, те таинствени емотикони и меѓусебни несогласувања
меѓу самите муслимани од форумот.

Od koga doslednoto sledenje na islamot, moze da se narece radikalno?
Ne ve razbiram, protiv ste tradicinalnite muslimani, onie koi nemaat pojma za religijata, a koga nekoj zboruva deka gi primenuva propisite od islamot, VEDNAS ETIKETA RADIKAL.
Iskreno jas se trudam SITE PROPISI OD ISLAMOT DA GI IMPLEMENITAR, I ZA MENE E NAVREDLIVO NEKOJ DA MI KAZE DEKA PORADI TOA SUM "RADIKALNA". NEMA varijacii ili SI ili NE SI.
A marija te molam. Koga nie muslimanite ne sme se sogalsuvale za vehabiite, ednsotavno KOGA KE VIDIS DEKA NEKOJ POSTOJANO VERGLA VO EDNO MESTO, SE OBIDUVAS DA BUTKAS, NO KOGA KE VIDIS DEKA MOTOROT CRKNAL, ostavas.........

Ova e tema otvorena od nemuslimanite, i tie postojano ja razbranuvaat atmosferata.
A nesogalsuvanje megu nas vooposto nema!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 00:52
Da se bide Radikalen ne e nisto strasno nitu sramno..
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 00:57
Jas mislam deka poveke odgovara terminot fundamentalen.

Iako seto toa neznam kolku voopshto neshto znachi za vernicite. Tie si veruvaat vo onoa sto si veruvaat, a drugite gi etiketiraat.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 01:01
a e bespotrebno vo ovoj slucaj zarem ne.

CALL ME BY MY NAME: SAY MUSLIM! ONLY MUSLIM!!!!!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 01:03
Na sekoj proizvod ima etiketa taa na neupatenite im pomaga da doznaat sto ima vnatre i od kakov sostav e i sto e njavazno datum na proizvodstvo i rok na traenje...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 01:13
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 01:17

A kako da znam deka si bas ti prav musliman sto ako si pripadnik na nekoj ogranok na muslimanite koi nemaat bas dodirni tocki so muslimanstvoto....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 13:16
Во тоа е и суштината Темплариус, како можеш да ставаш етикета кога не знаеш, ти немаш право да ја ставиш таа етикета. Етикетата ја става самиот производител врз својот производ, нашиот Производител ни ставил етикета Муслимани, па почитувај го тоа и нарекувај не само така.
А доколку сакаш да се увериш во призводот, дали е тоа што пишува на етикетата, ќе мора да го пробаш.
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 13:39
Originally posted by mudzahid mudzahid напиша:

Во тоа е и суштината Темплариус, како можеш да ставаш етикета кога не знаеш, ти немаш право да ја ставиш таа етикета. Етикетата ја става самиот производител врз својот производ, нашиот Производител ни ставил етикета Муслимани, па почитувај го тоа и нарекувај не само така.А доколку сакаш да се увериш во призводот, дали е тоа што пишува на етикетата, ќе мора да го пробаш.

Ne jas imam pravo da stavam etiketa ako na istiot nema etiketa ili ako ne e citliva......vo slucajot so vehabiite koja etiketa ete ti bi stavil kazi mi kako bi gi opisal tie ludje...?
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 13:52
ONLY MUSLIM
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 15:37

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

ДОСЛЕДНО СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРОПИСИТЕ ОД к*рАНОТ.
Ништо повеќе.

И секогаш кога ќе се споменеше за вехабиите во МКД настануваше те молк,
па бурна реакција, те таинствени емотикони и меѓусебни несогласувања
меѓу самите муслимани од форумот.

Od koga doslednoto sledenje na islamot, moze da se narece radikalno?
Ne ve razbiram, protiv ste tradicinalnite muslimani, onie koi nemaat pojma za religijata, a koga nekoj zboruva deka gi primenuva propisite od islamot, VEDNAS ETIKETA RADIKAL.
Iskreno jas se trudam SITE PROPISI OD ISLAMOT DA GI IMPLEMENITAR, I ZA MENE E NAVREDLIVO NEKOJ DA MI KAZE DEKA PORADI TOA SUM "RADIKALNA". NEMA varijacii ili SI ili NE SI.
A marija te molam. Koga nie muslimanite ne sme se sogalsuvale za vehabiite, ednsotavno KOGA KE VIDIS DEKA NEKOJ POSTOJANO VERGLA VO EDNO MESTO, SE OBIDUVAS DA BUTKAS, NO KOGA KE VIDIS DEKA MOTOROT CRKNAL, ostavas.........

Ova e tema otvorena od nemuslimanite, i tie postojano ja razbranuvaat atmosferata.
A nesogalsuvanje megu nas vooposto nema!

Ajsha, никого не нареков радикален/радикална, ниту пак фундаменталист.
Едноставно, мојот заклучок беше дека токму во тој правец на спроведување на исламот лежи можеби најдоследното учење предадено во к*ранот.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 17:51
Draga, doslednoto primenuvanje na k*ranot, nema POSEBEN naziv.
Edinstveno musliman, e sega koj kako i zosto.....Ni toa ne e vredno nitu potrebno za etiketiranja ili nekoja posebna klasifikacija.

kako sto rekov ONLY MUSLIM!

Pozz
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 18:14
adhunu hadhaaголема%20насмевка
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.