|
Како да се смени државниот грб? |
Внеси реплика | страница 123 8> |
Автор | ||
Greenpeace
Нов член Регистриран: 16.Април.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 16.Април.2008 во 16:31 |
|
Ne mozam da go smislam nasiot momentalen drzaven grb. Samo nie i Belorusija uste imame komunisticki grbovi, a Belorusija e poslednata diktatura vo Evropa! Kakvo drustvo a?! No zosto nikoj veke 18 godini ne go smeni drzavniot grb na Makedonija? Zosto???
|
||
Mother Earth needs you!
|
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Neznam i mene me interesira ovaa prasanje , i mene uzasno mi smeta grbot a i znameto.
|
||
biljana.madrid
Сениор Прилепчанка Регистриран: 22.Ноември.2007 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 358 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako go smenime pak ke treba da barame ¨odobrenie¨ od Grcija, mene se taka mi izgleda...
Ne ne ostavija na raat ni za zname ni za imeto ...
I jas sakam da si go smenime i grbot i znameto... ama si vikam ostaj, pak so Grcija treba da se raspravame...
Ne znam, ama eve ova e moeto mislenje. Изменето од biljana.madrid - 16.Април.2008 во 18:41 |
||
baba mulon
Сениор Регистриран: 17.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 258 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Баш пред некој ден размислував на оваа тема.Мислам дека треба да го смениме стариот грб со оној земскиот македонски грб-лавот.Само се јавуваат неколку проблеми и тоа-Ке личи на грбот на ВМРО па овие другите одма ке се бунат дека ја партизираат државата.Второ како ке ги убедиш албанските партии да го гласаат тој грб ако знаеме дека не го прифаќаат и бараат некој рамковен.Иако мислам дека на лугето им е најдобар ЛАВОТ тешко ке оди
|
||
Im YOUR NIGHTMARE
|
||
im happy
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А колку пратеници треба да гласаат за сменување на постоечкиот и прифаќање на новиот грб, за промената да стапи на сила?
|
||
middle is best... i believe in science
|
||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
2/3
|
||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||
im happy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи ако новата влада има 2/3 вмро-вци, може да се надеваме на менување на грбот?
А BTW Бачо, ти Албанец си нели? Кажи го ставот на Албанците по ова прашање те молам. Изменето од im happy - 18.Април.2008 во 10:00 |
||
|
||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Neka se smeni, bidejki uste mislam deka figurira petokrakata, a izgledot treba da e so koncensus. Mislam deka treba da go iskaze gragjanskiot karakter na drzavata, normalno so dominacija ma makedonskite karakteristiki. Vo sekoj slucaj ne dobro primerno da bide samo lavot, tuku da bide po slozen ili nesto neutralno kako stariot
Toa e moeto mislenje Изменето од BACHIOS - 18.Април.2008 во 11:07 |
||
|
||
im happy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи вие не би го подржале лавот што отсекогаш бил македонски грб?
|
||
|
||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
no mislam deka sega ne e vreme za toa, prvo da sredime so imeto, pa NATO a potoa ke imame prostor za ovie prasanja
|
||
|
||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa ne sum mnogo zapoznat so istorijata na lavot i od koga datira, no mislam deka albanskite partii ne bi go podrzale ako e samo lavot. Mislam deka prifatlivo bi bilo i lavot no i so drugi elementi za drugite nacionalnosti. I uste nesto lavot go imat i bugarite, pa ne znam kolku bi bilo pametno toa ( mislam cisto na lavot) |
||
|
||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали ти конкретно ...имаш некоја визија ..како тоа на цртеж би изгледало , макар и провизорен бил?
|
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo pravo si BACHIOS za se treba da ima red, za zal vo ovaa drzava se se raboti naopaku i ne do kraj. Red i organizacija se klucnite raboti koi ni falat. Mnogu mi bese smesno koga pred godina dena resija deka e moment da se rasprava vo sobranieto za koj praznici da se slavat i da bide komedijata uste pogolema raspravaa dva meseca za 4praznika bidejki DUI i SDSM podnesoa 4000 amadmani. E toa ti se vika " SELO GORI BABA SE CESLA" Изменето од kultuzin - 18.Април.2008 во 11:15 |
||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
slusaj cinik, ova bese mojata ,,vizija,, a ako imam ke konk*riram |
||
|
||
Внеси реплика | страница 123 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |