|
Мешани верски бракови |
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Автор | ||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Антигона опушти се............
ТОа е така во к*ранот, и јас искрено не се замарам. Муџахид даде обајснување и јас се согласувам со него. А за ромите!!! Па тоа нема врска со религијата туку со народот. кажи ми ти колку македонци знаеш што земале ромки???? Тоа е нашата ограниченост, поради која мразиме или сакаме еден народ. Предрасудите си го направиле своето. Да кажам за себе еве.Кога би имала дете и тоа би посакало да земе ром/ка кој е добар верник/ка, не би имала ништо против. Во исламот е забрането да ја сметаш својата нација за посупериорна во однос на друга. Сите сме Божји созданија! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Убаво размислуваш Ајша.
Но тоа е можеби така затоа што сеуште си млада и немаш оформено семејство. дали и тогаш во дадена ситуација би го мислела истото? |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе ти каже тогаш
|
||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Моето мислење не се заснова на моменталната состојба, туку на убедувањето кое се надевам никогаш нема да се смени!
Јас зборев во иднина како би било. ЗНачи кога би имала деца не би се противела да земат роми. Имам пријателки ромки. Некои од нив се навистина муслиманки за пример! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prasavte zosto nema brakovi pomedzu drugite muslimani i romite muslimani, pa dragi moi insAllah vo skora idnina ce ima mnogu, falamu na Allah dz.s. del od romskoto naselenie vo Makedonija se vraca vo Islam, pa togas nema da ima prepreka za da sme edno pa isto. Mnogu ubav spomen mi ostavi edna poseta vo Sutka, koga klanjav vo Dzamija izmedzu braca muslimani od romska nacionalnost
|
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Според Исламот луѓето не смеат да се делат по раса,класа,боја,нација и сл,освен по степенот на Богоплашливоста.Така да кога станува збор за Ромите муслимани,ако тие се добри верници,може слободно од нив да се земе,или да се даде кај нив. Е сега лошата слика која кружи за нив,е нивна вина,што сеуште доволно не се еманципирани и ситуирани,па затоа луѓето и со резерва да не речам одвратност гледаат на овој народ.Иако има исклучоци од нив,кои се снашле во животот а при тоа се и добри верници.Јас лично сум видел и знам за некои муслимани кои имаат жени муслиманки од ромска националност и обратно. |
||
Noor4ever
Група Регистриран: 17.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 74 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Marija magdalena ti preporacuvam da citas malku poveke sto se slucuva po svetot po prasaj gi holangjanite tie barat da se vencat so 14 godisni devojki, mislam deka tise ne se muslimani...Pa tie tvoi braka po vera duri i partija formirale vo Holandija (Partija na pedofili) Zatoa pred da se pravime naudreni i da napagame treba da se vidat site okolnosti.Deka ne vi cvetat rosi.. Jas mislam deka realno treba da se gledat rabotite Malku zabegav od temata ali morav da ti repliciram za ova pozdrav |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не воопшто не забега од темата ново стар члену.
Ако убаво ме читаш и на другите подфоруми, ќе видиш каков став имам по однос на тоа прашање за Холанѓаните |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
oooooooooooo
Noor4ever, ehlem ve sehlem SESTRO! Milo mi e sto te citam.... InsaAllah se citame draga i ponatamu |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mesan brak.............Jok!
|
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека иако е дозволено да се стапи во брак со жена од друга вероисповед, сепак тоа би го ставил како последна опција. За добриот верник мислам дека секогаш ќе праставува проблем, ако неговиот брачен другар е од друга вероисповед. Особено за децата кои се раѓаат од тој брак, па така дома гледаат едно, а кога одат на гости кај родителите од мајката сосема нешто друго, па најчесто овие деца ја губат верата, односно многу малку им значи.
|
||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se slozhuvam so tebe mudzahid, dokolklu si ubeden deka verata e na prvo mesto, pred ljubovta. Togash si potpolno vo pravo i ako toa e tvj stav i tvoe cvrsto ubeduvanje, togash go respektiram.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Noor4ever
Група Регистриран: 17.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 74 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Selam aljekum we rahmetullah we berekatuhu sestro Ti blagodaram za gostoprimstvoto pa se citame, from your sister in islam noor selam alejkum |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ljubovta nema granici ako dvaica se sakaat verata nema da im e nikakva prepreka Ljubovta pobeduva se!!!!
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |