IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Мешани верски бракови
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мешани верски бракови

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678>
Автор
Порака
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Статус: Офлајн
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 13:50
Антигона опушти се............
ТОа е така во к*ранот, и јас искрено не се замарам.
Муџахид даде обајснување и јас се согласувам со него.
А за ромите!!!
Па тоа нема врска со религијата туку со народот.
кажи ми ти колку македонци знаеш што земале ромки????
Тоа е нашата ограниченост, поради која мразиме или сакаме еден народ. Предрасудите си го направиле своето.

Да кажам за себе еве.Кога би имала дете и тоа би посакало да земе ром/ка кој е добар верник/ка, не би имала ништо против.
Во исламот е забрането да ја сметаш својата нација за посупериорна во однос на друга.
Сите сме Божји созданија!

PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 13:59
Убаво размислуваш Ајша.
Но тоа е можеби така затоа што сеуште си млада и немаш оформено семејство.
дали и тогаш во дадена ситуација би го мислела истото?

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 14:06
Ќе ти каже тогаш
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 14:06
Моето мислење не се заснова на моменталната состојба, туку на убедувањето кое се надевам никогаш нема да се смени!
Јас зборев во иднина како би било. ЗНачи кога би имала деца не би се противела да земат роми.
Имам пријателки ромки. Некои од нив се навистина муслиманки за пример!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 14:16
Prasavte zosto nema brakovi pomedzu drugite muslimani i romite muslimani, pa dragi moi insAllah vo skora idnina ce ima mnogu, falamu na Allah dz.s. del od romskoto naselenie vo Makedonija se vraca vo Islam, pa togas nema da ima prepreka za da sme edno pa isto. Mnogu ubav spomen mi ostavi edna poseta vo Sutka, koga klanjav vo Dzamija izmedzu braca muslimani od romska nacionalnostголемо%20гушкање
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 14:22
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Убаво размислуваш Ајша.Но тоа е можеби така затоа што сеуште си млада и немаш оформено семејство.дали и тогаш во дадена ситуација би го мислела истото?

Според Исламот луѓето не смеат да се делат по раса,класа,боја,нација и сл,освен по степенот на Богоплашливоста.Така да кога станува збор за Ромите муслимани,ако тие се добри верници,може слободно од нив да се земе,или да се даде кај нив.

Е сега лошата слика која кружи за нив,е нивна вина,што сеуште доволно не се еманципирани и ситуирани,па затоа луѓето и со резерва да не речам одвратност гледаат на овој народ.Иако има исклучоци од нив,кои се снашле во животот а при тоа се и добри верници.Јас лично сум видел и знам за некои муслимани кои имаат жени муслиманки од ромска националност и обратно.
Кон врв
Noor4ever Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 17.Април.2008
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Noor4ever Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 14:45
Originally posted by mudzahid mudzahid напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

[SIZE=2][B]Полна психофизичка зрелост. Токму тоа е една од оние разумни работи кои ги применуваме.Каде си видел ти 15 годишни христијанки да се мажат?[/B][/FONT]
[SIZE=2][B][COLOR="#000000"]Кај сум виделВорен Џемс е уапсен откако принудил 14 годишно девојче да се омажи за својот братучед. ( дневник-8 април 2008)[/COLOR][/B][/FONT]

Marija magdalena ti preporacuvam da citas malku poveke sto se slucuva po svetot po prasaj gi holangjanite tie barat da se vencat so 14 godisni devojki, mislam deka tise ne se muslimani...Pa tie tvoi braka po vera duri i partija formirale vo Holandija (Partija na pedofili)
Zatoa pred da se pravime naudreni i da napagame treba da se vidat site okolnosti.Deka ne vi cvetat rosi..
Jas mislam deka realno treba da se gledat rabotite

Malku zabegav od temata ali morav da ti repliciram za ova
pozdrav
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 14:51
Не воопшто не забега од темата ново стар члену.
Ако убаво ме читаш и на другите подфоруми, ќе видиш каков став имам по однос на тоа прашање за Холанѓаните
голема%20насмевка
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 15:12
oooooooooooo
Noor4ever, ehlem ve sehlem SESTRO!
Milo mi e sto te citam....
InsaAllah se citame draga i ponatamu
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 16:47
Mesan brak.............Jok! 
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 16:52
Мислам дека иако е дозволено да се стапи во брак со жена од друга вероисповед, сепак тоа би го ставил како последна опција. За добриот верник мислам дека секогаш ќе праставува проблем, ако неговиот брачен другар е од друга вероисповед. Особено за децата кои се раѓаат од тој брак, па така дома гледаат едно, а кога одат на гости кај родителите од мајката сосема нешто друго, па најчесто овие деца ја губат верата, односно многу малку им значи.
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 17:08
Se slozhuvam so tebe mudzahid, dokolklu si ubeden deka verata e na prvo mesto, pred ljubovta. Togash si potpolno vo pravo i ako toa e tvj stav i tvoe cvrsto ubeduvanje, togash go respektiram.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Noor4ever Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 17.Април.2008
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Noor4ever Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 19:28
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

oooooooooooo
Noor4ever, ehlem ve sehlem SESTRO!
Milo mi e sto te citam....
InsaAllah se citame draga i ponatamu

Selam aljekum we rahmetullah we berekatuhu sestro

Ti blagodaram za gostoprimstvoto pa se citame,
from your sister in islam noor
selam alejkum
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 23:22
Ljubovta nema granici ako dvaica se sakaat verata nema da im e nikakva prepreka Ljubovta pobeduva se!!!!
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.