|
Мешани верски бракови |
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Автор | ||
antigona
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 139 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da ... megjutoa sto bi se slucilo da nekoj musliman , na pr. albanec mu rece na tatka si deka e vljuben i saka da se ozeni so romka ?
|
||
Јас имам оружја,кои не ги познавате,имам начини и патишта,кои не ви се познати
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
taka rece toj kotle od BONEY M
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дозволено е машкото, со исламска вероисповед да се жени со немуслиманка. најдобро е прво да ја прочиташ целата тема.
|
||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa dojde vo shutka i napravile TOP SVADBA
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Si gi izmeshal temite. Tvojot odgovor trebashe da odi vo temata "Meshani verski brakovi", no go vidov vo nekoja druga tema (po greshka tamu si go stavil, a sega nemozham da go najdam), pa zatoa milish deka nekoj ti gi cenzurira (vadi) komentarite. Mislam deka toa ti beshe odgovorot na moeto prashanje dali ima del vo Noviot Zavet kade shto izrichito se veli da ne se mazhi/zheni so pripadnik na druga vera ili so nevernik. Ti blagodaram na odgovorot. Citatite sto gi naveduvash ne se odnesuvaat konkretno na brachen zhivot formiran od chesni lugje, iako mozhesh da si gi interpretirash na toj nachin dokolku sakash taka. Tuka se davaat soveti za vernikot da ne se druzhi so greshnici (bludnici, razbojnici, pijanici, huligani...) . Site citati se izvadeni od drug kontekst i se odnesuvaat za drugi raboti. Vo sekoj sluchaj, tvoe pravo e kako ke gi interpretirash tie zborovi. Isusovite zborovi vo odnos na lugjeto se samo Ljubov, proshtevanje, sochuvstvo i pruzhanje raka... Samiot toj lichno dava najubav primer so greshnicata Marija Magdalena. Vo sekoj sluchaj, ushte ednash ti blagodaram na odgovorot. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
antigona
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a od kade pak nekomu takvo pravo da se postavuva nad nekogo vo odnos na religija ?
|
||
|
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уште еднаш ти велам, прочитај ја целата тема и ќе го најдеш одговорот. |
||
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toa e nachin da se zashtiti religijata od lugje koi so vleguvanje megju vernicite i sozdavanje semejstva so niv bi imale destruktivno vlijanie vrz verata. Ova ne e nishto novo, toa go praktikuvaat i evreite, iljadnici godini pred site drugi, ne samo za chuvanje na religijata, tuku i na nacijata, pa poshiroko i na materijalnite dobra (za ova mozhe duri da se otvori i cela druga tema - zoshto se dozvoluvalo mazh a se zheni so zhena od druga vera, no ne se dozvoluvalo obratnoto). |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
antigona
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
od kade ti ideja deka islamot e superioren i pocist za razlika od ostanatite religii pa poradi toa ne smee muslimanka da se mazi za pripadnik na druga religija
a samo musliman ima pravo da zema od druga religija????pazi te molam |
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kogo prashuvah?
|
||
|
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ај кажи ми дека е обратно.
Секој припадник има право да си го негува своето, да верува дека само таа е исправна, па затоа е и верник на таа религија, инаку би ја напуштил. |
||
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
пауза за ручек молам
|
||
||
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |