|
ВЕРА-ИЗБОР ИЛИ ТРАДИЦИЈА |
Внеси реплика | страница <1 111213 |
Автор | |
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gospod te naodja tebe samo ako ti tragas po nego...
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова е многу мудро и многу исправно кажано. |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Blagodaram
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема на што.Кога е нешто убаво и исправно кажано,тоа го ценам,оти се поклопува и со моето верување,а и со здравиот разум. |
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е Фала Му на Бога - еднаш да се разберете и вие...
|
|
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зидарски,не еднаш,ами илјада пати ќе се разбереме ако разумно и како што налага верата дискутираме. |
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A toa e tesko se dodeka ne se pomirime so edno a toa e TVOJATA VERA NA TEBE NA MENE MOJATA. Jas ne mozam da veruvam vo toa vo sto ti veruvas nitu pak ti mozes da veruvas vo onaa vo sto jas veruvam - taka bilo so vekovi i taka ce ostane. No sekogas postoi mesto za pocit i razumna diskusija.... a za napadjanje i raspravii hmmmm .... i toa moze
|
|
Give me your secrets
|
im happy
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мала дигресија - баш ме интересира доколку децата од мали учат за сите религии, која би ја избрале?
Но бидејќи тука прашањето е за вера, верата е комбинација на избор и традиција. Се зависи од тоа колку лесно прифаќате мислења оставени од претците. Ако родителите ве задојат со идејата за Бог, вие сте верник по традиција. Ако тие ви зборуваат за Бог, но вие повеќе се ослонувате на сопствените ставови, може да бидете неверник по избор. Ако тие биле неверници, вие може да одберете да бидете верник. Има неколку комбинации на одговори. |
|
middle is best... i believe in science
|
|
Внеси реплика | страница <1 111213 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |