IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Статусот на жената во Кyранот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Статусот на жената во Кyранот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 38>
Автор
Порака
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 10:18
Originally posted by orto orto напиша:

a mene brate muslimanine me boli , vasata needuciranot , i pomalku fundamentalisticki kakanja , bi sakal da ti gi tvoram ocite  m i na tebe i na sekoj mulimanin , da vidat deka zenata ne sluzi samo za ragjane na deca i za TEPANje , tuka deka zenata e ramnopravna , so  mazot vo sekoj pogled , od moderniot zivot

Da se nadovrzam , eve gledaj malce K-15 , sto velat tie "ZENATA TREBA DA GO GALIS , A NE DA GO TEPAS"I doktorot Albanec odi da ja gusne zenata , prakajmi im poraka na site muslimanci vo cela makedonija SAKAJTE GI SVOITE ZENI NE TEPAJTE GI , SAMO GUSKAJTE GI I GALETE GI

a mene brate hrisitjane me boli zosto ti ne znaes nisto od islamot i zboruvas stereotipno za nego, zemajki selektivno primeri. Vo crnata hronika na vesti mozes da vidis siluvanja-gnasni izvrseni vo istocna, no mojot zaklucok e petre, deka se raboti za umnobolni lugje e ne deka se raboti za istinski hrisitjanin.
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
orto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2006
Поени: 916
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 10:27
Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

a mene brate hrisitjane me boli zosto ti ne znaes nisto od islamot i zboruvas stereotipno za nego, zemajki selektivno primeri. Vo crnata hronika na vesti mozes da vidis siluvanja-gnasni izvrseni vo istocna, no mojot zaklucok e petre, deka se raboti za umnobolni lugje e ne deka se raboti za istinski hrisitjanin.
Grevota e taka , da zboris Muso , ziti sve valaj
eve konecno pocna da se educiras , ete gledas i ne e tolku tesko
cekor po cekor , sega si pocnal da citas  vesnici  , Crna Hronika  , da posle ke pocnes , za citas za sport , Sleden cekor e VESti od svetot i , kaj i da e ke go pocitas celiot vesnik ,
E posle ke moze poveke da se zapoznaes so Terorizmot , na zenata vo IsLjamot i sl
Zapameti ,
Zenata saka da GO Galis i da go sakas a ne da go tepas

Изменето од orto - 15.Април.2008 во 10:29
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 10:33
Slusaj orto-pravi, za edukacija mozam da ti drzam lekcii... I ne pisuvaj so crveno, veke deset pati go napisa toa

A so vakvi cinicni postovi, se gleda deka nikako ne si ozbilen, i ne zasluzivas reply ...ajd pozdrav
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 10:33

Slusaj orto-pravi, za edukacija mozam da ti drzam lekcii... I ne pisuvaj so crveno, veke deset pati go napisa toa

A so vakvi cinicni postovi, se gleda deka nikako ne si ozbilen, i ne zasluzivas reply ...ajd pozdrav

k*ran dozvoljava (ili, možda, zapovijeda) muškarcima da tuku svoje supruge do njihove poslušnosti. Ako žena ne sluša svog supruga, on bi je trebao upozoriti. A ako to ne bude djelovalo, on bi je trebao natjerati da spava u odvojenoj postelji. Međutim, ako žena čak i nakon što je potjerana u odvojenu postelju ne poštuje autoritet svog supruga, njemu se nalaže da je fizički kazni. Razmotrite ova tri prijevoda redaka iz k*rana:

k*ran 4:34,
Ljudi su poglavari ženama, zato što ih je odlikovao Allah jedne nad drugima, i što troše oni iz imetaka svojih. Zato su dobre poslušne, čuvarke nevidljivog, što čuva Allah. A one za koje se plašite nepokornosti njihove, pa posavjetujte ih, i ostavite ih u posteljama, i udarite ih. Pa ako vas poslušaju, tad ne tražite protiv njih puta. Uistinu! Allah je Uzvišeni, Velik
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 11:48

Originally posted by butel2 butel2 напиша:

ima ima ....

koga lezev vo bolnica, na utrinska vizita, zenata muslimanka ja pustija da si odi doma.... no sto se sluci.... zenata ostana do vecernite casovi tamu, zatoa sto nikoj ne i se javuvase od doma, ni na mobilen, a koga i rekovme , zemi taxi i pojdi doma, odgovorot bese, ne smeam ke me ubijat, kako sama da odam so taxi...

prava nevideni, da im pozavidis

taa pravilno postapila

sekako, zivotot e mil , a kotekot nikoj ne go saka, pa i taa kutrata znasejki sto ja ceka, si go presede denot vo bolnica na stolce....prava
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 13:01
Ljudi su poglavari ženama, zato što ih je odlikovao Allah jedne nad drugima, i što troše oni iz imetaka svojih. Zato su dobre poslušne, čuvarke nevidljivog, što čuva Allah. A one za koje se plašite nepokornosti njihove, pa posavjetujte ih, i ostavite ih u posteljama, i udarite ih. Pa ako vas poslušaju, tad ne tražite protiv njih puta. Uistinu! Allah je Uzvišeni, Velik
(kоран 10, 94)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 13:12
Originally posted by BABE BABE напиша:

ispravno gospodine orto ... nema potreba od kometar ...
Blagodaram G-ne babule eve ajde neka ni ja objasnat muslite ovaa surla og koranot Citiram
(kоран 10, 94)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 13:40

Blagodaram G-ne babule eve ajde neka ni ja objasnat muslite ovaa surla og koranot Citiram k*ran 4:34, Ljudi su poglavari ženama, zato što ih je odlikovao Allah jedne nad drugima, i što troše oni iz imetaka svojih. Zato su dobre poslušne, čuvarke nevidljivog, što čuva Allah. A one za koje se plašite nepokornosti njihove, pa posavjetujte ih, i ostavite ih u posteljama, i udarite ih. Pa ako vas poslušaju, tad ne tražite protiv njih puta. Uistinu! Allah je Uzvišeni, Velik

slusaj prvo ne e surla a e sura, drugo vo cveno ti e samo edniot del a drugiot ne go gledas (( ne sakas) ili procitaj go nekolku pati pa pravi izvodi, ako imas moznosti za toa
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 13:46

Blagodaram G-ne babule eve ajde neka ni ja objasnat muslite ovaa surla og koranot Citiram k*ran 4:34, Ljudi su poglavari ženama, zato što ih je odlikovao Allah jedne nad drugima, i što troše oni iz imetaka svojih. Zato su dobre poslušne, čuvarke nevidljivog, što čuva Allah. A one za koje se plašite nepokornosti njihove, pa posavjetujte ih, i ostavite ih u posteljama, i udarite ih. Pa ako vas poslušaju, tad ne tražite protiv njih puta. Uistinu! Allah je Uzvišeni, Velik

slusaj prvo ne e surla a e sura, drugo vo cveno ti e samo edniot del a drugiot ne go gledas (( ne sakas) ili procitaj go nekolku pati pa pravi izvodi, ako imas moznosti za toa

Ovaa znaci se odnesuva na nepokornite zeni Bachios neli???
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 13:47

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Nema nikoj da ti odgvori tie prasanja se postaveni milion pati i se sto ce dobies ce bide licna navreda kon tebe, ili pak ce placata deka ti si gi navredil niv .....

Vo pravo si eve veke dobiv  , kritiki deka ne um znael sto pisuvam , ne bilo , taka , bla , bla , bla , bal , I znaes sto , sega jas sum KRIV , e ne e da si puknes od maka , a uste poveke mi e maka zosto ovoj nasijov bejchon , se pravi deka e musliman , a ne e , znam deka ne e изненадување

aj uste malku .... hare -krisna
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 13:48
Pa sto uste malku te prasav taka e ili ne???
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 13:51
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ovaa znaci se odnesuva na nepokornite zeni Bachios neli???

pa dobro e za pocetok, nepokorni e na bosanski , na drugite jazici prevodot e drug,. as tocniot smisol mozat da go kazat samo arapi
prvo se preporacuva -sovet
pa odbivanje- nekakov vid na ignorirawnje na maskite obvrski kon zenata.

da ne se zaboravi poslednata recenica, citaj sam
a udiranjeto e posledno
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 14:48
Zatoa drzete se do temata, aniv ignorirajte gi zosto samo gluposti kazuvaat, ili nesto ne ime jasno

uste ednas just ignore
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 14:57
ne ja biva koga si go izbrisal ona pogore.

Изменето од mudzahid - 15.Април.2008 во 16:08
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 38>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.