|
ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 22> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Ако некој одземе од пророчките зборови на оваа книга, нему Бог ќе му одземе дел од книгата на животот, и од светиот град, и од она што е напишано во неа“ Откровение 22:19
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"А кога ќе бидете поздравени,отпоздравете и вие со уште подобар поздрав или возвратете го истиот.Навистина,Аллах,ќе пресуди за се!"(Ен-Ниса:86)
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Па повикувајте го Аллаха, исповедувајќи ја чистата вера Негова, па макар тоа го мразеле неверниците“(Гафир 14)
|
|
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
|
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“И кога Иса,синот на Мерјем,рече:”О,синови Израилови,јас сум ви,навистина,Аллахов пејгамбер,да го потврдам од Теврат она што е пред моиве раце, и да донесам радосница за пејгамберот што ќе дојде по мене,а чие име ќе биде Ахмед!”.(Сафф:6)
Изменето од Omer El Faruk - 14.Април.2008 во 17:19 |
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“И не следи го она што не го знаеш. И слухот, и видот, и срцето ќе бидат одговорни навистина“. (Ел-Исра36)
Изменето од mudzahid - 14.Април.2008 во 18:51 |
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“И не оди по земјата горделиво! Ти навистина земјата не ќе ја пробиеш, и не ќе ги надвишиш брдата! (Ел-Исра 37)
|
|
|
Zukov_Georgi
Група Регистриран: 14.Април.2008 Локација: Russian Federation Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
z
Изменето од Zukov_Georgi - 14.Април.2008 во 20:50 |
|
Zukov_Georgi
Група Регистриран: 14.Април.2008 Локација: Russian Federation Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
z Изменето од Zukov_Georgi - 14.Април.2008 во 20:50 |
|
Zukov_Georgi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Raduj se, mladicu, za mladosti svoje, i neka te veseli srce tvoje dok si mlad, i hodi kuda te srce tvoje vodi i kuda oci tvoje gledaju; ali znaj da ce te za sve to Bog izvesti na sud." (Knjiga Propovednikova 11;9) Изменето од Zukov_Georgi - 14.Април.2008 во 20:50 |
|
Zukov_Georgi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Злонамерници сити и манити све ми забранисте у рођеној кући ал не може ми нико забранити да певам и да се смејем, умирући А то се вама више не догађа ни кад свадбујете ни кад, вам се рађа! Поштедите ме коца и конопца и разапните ме на врху планина као ваши праоци што су мог праоца Исуса Христа Назарећанина. Ја ћу да гледам а ви зажмурите Иначе ће вам се очи распрснути од сјаја мог лица Само пожурите Што пре ме разапнете пре ћу васкрснути! Изменето од Zukov_Georgi - 14.Април.2008 во 20:51 |
|
Zukov_Georgi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PESMA PRESVETOJ TROJICI
Trojice Presveta,naša mila nado, Ko je tebe slavio nikad nije strado. Zato sada svi u glas pevamo Ti: spasi nas, Trojice Svesilna,Ljubavi obilna! Narodi stradaju bez Tvoje ljubavi, Teško svakoj duši koja te ne slavi Zato sada svi u glas pevamo Ti:spasi nas, Trojice Svesilna,Ljubavi obilna! Teško narod greši i u propast hodi, O Trojice Sveta Ti nas oslobodi Zato sada svi u glas pevamo Ti:spasi nas, Trojice Svesilna,Ljubavi obilna! Pre no što se na nas ljuti gnjev izlije Pomiluj i spasi nas bedne i male Zato sada svi u glas pevamo Ti:spasi nas, Trojice Svesilna,Ljubavi obilna ! Zemlja gori gnjevom,smrt po zemlji hodi Gine se na suvu,gine se na vodi Zato sad svi u glas pevamo Ti:spasi nas, Trojice Svesilna,Ljubavi obilna ! Pravoslavlje naše kajanju poziva, Gledajući tamo gde se krv proliva, Zato sada svi u glas pevamo Ti:spasi nas, Trojice Svesilna,Ljubavi obilna! Pokaj zemlju našu od greha i smrada Da nam narod naš od ognja ne postrada Zato sada svi u glas pevamo ti:spasi nas, Trojice Svesilna,Ljubavi obilna! Iz knjige "SVETIGORINA PEVANKA" |
|
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Подобро би ти било овие стихови да ги пренесиш во темата ВЕРСКА ПОЕЗИЈА,тамам се за таму,овде на оваа тема не ги личи(т).
|
|
Zukov_Georgi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga ce mi treba sovet od nekogo , bidi siguren deka ti ce bides posledniot na listata ..... a mozebi i nema da bides voopsto na takva lista ....
|
|
Zukov_Georgi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a dokolku ti precat , ti ne mora da gi citas .... kako sto jas ne gi citam ie skrabotini koi ti gi pastiras ......
|
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |