IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ВЕХАБИИ - СЕЛЕФИТИ, кои се тие?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВЕХАБИИ - СЕЛЕФИТИ, кои се тие?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 17>
Автор
Порака
Vlad Tepesh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2008
Локација: Romania
Статус: Офлајн
Поени: 540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 22:00
~,,~Susjed dali postoi mogucnost da seihov dzihad jos i danas sprovode neke radikalne islamske grupacije ta te i danas nastavljaju negov put do ostvarenja islamskog sna,A mi te grupacije nazivamo Vehabiste?

Изменето од Vlad Tepesh - 11.Април.2008 во 22:01
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
Кон врв
ivan_grozni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Април.2008
Локација: Western Sahara
Поени: 267
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivan_grozni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 22:01
Originally posted by HILAFET_CH HILAFET_CH напиша:

eto opet ne zadovoljan ?kad bi ti pricao protiv cega se on borio ne bi shvatio !ne vrjedi susjed.

u svakom slucaju , hvala .... samo , zaista me zanimalo to u vezi pominjanje dzihada ... uostalom , ne cu biti niti neiskren niti vulgaran ako kazem da je to u ovom trenu najeksploatiranija rec u delu svijeta koji je nastanjen brojnim muslimanskim stanovnistvom .... ja znam da se dzihad ne odnosi samo na nemuslimane , ali bih to hteo cuti od coveka koji zaista zna to i pojasniti kako valja ... kako bilo , u svakom slucaju , Hvala ....
Кон врв
HILAFET_CH Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Поени: 138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HILAFET_CH Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 22:12
imas Kolega vise vrste Dzihada Tako da i Ovaj Sejk je cinio dzihad koji se trudio da ocisti vjeru od novotarija e to ti je samo jedna vrsta dzihada.A Vladi kazem danas haman neznam koji put da niko ne kaze za sebe da je vehabija ko bi to reko on ne pripada islamu !
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivan_grozni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 22:14
Hvala ....
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HILAFET_CH Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 22:16
nema na cemu ivan_grozni
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 22:19
~,,~Dobro evo recimo da ljudi i nekazhu za sebe da su Vehabije ali ih mi tako nazivamo jer smatramo da jesu sljedbenici dela seiha Vehaba~,,~Dali u stvarnosti postoje ljudi koi se josh uvjek odazivaju na njegova dela,koi i dan danas josh uvjek slijede taj nezavrsheni rat koi je zapocheo sheik?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HILAFET_CH Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 22:22
Dobro vlad reci ti meni ko vodi dans rat i pprotiv koga?Pa zar tim silama da niko ne parira ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivan_grozni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 22:22
da , Vlad , no vojna protiv natrapnicite vo verata ... covekot objasni mnogu ubavo ... za zal , mnogumina koi ne mu mislat dobro na Islamot , go zloupotrebuvaat seto toa pa dzihadot go nasocuvaat kon onie protiv koi licno samite ne mozat nisto ... spored mene , toa se samo obidi da se predizvika verska vojna no ne po nalog i so blagoslov na siot Muslimanski svet .... toa se samo , spored mene , ispadnici a mozebi i natrapnici vo Islamot .....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 22:23
~,,~Pitanje je sasvim jednostavno evo ja sam to obrazlozhio zasto tako vidimo~,,~
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivan_grozni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 22:23
vi posakuvam prijatna vecer i uste poprijatni razgovori .... sepak ,ova e samo forum , mesto za razmena na mislenja i idei , ne mesto za sudiri i razmirici ....
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HILAFET_CH Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 22:24
Eh to je vec druga prica,,,,Ko i kakve je sekte i ljude ubacivao u islamu i zasto ih ubacaju i dan dans?to je duga prica.ivan_grozni
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 22:26
Originally posted by HILAFET_CH HILAFET_CH напиша:

nema na cemu ivan_grozni

Brate, zarem navistina smetas deka te isprasuvaat zatoa sto se interesiraat da naucat nesto??  Nemoj da bides lesno zaveden od nivnite zamki, oni imaat cel edinstveno da sirat nebulozi, nevistini, da klevetat i vredzat za Islam i muslimanite.
Do sega na forumot mnogu pati e objasnuvano, na mnogu ubav nacin, no znaes sto stanalo so mnogu braca muslimani koi se borea vistinata da ja iznesat na videlina??  Gi baniraa, pogolem del i suspendirani se, a najgolemi zasluznici za toa se aladin (vad) i miroslav (ivan), i nekoi kako niv porano sto bea!  лутиналутина

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivan_grozni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 22:26
Selam Alejkum .... svima ....
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HILAFET_CH Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 22:29
Alejkumu sellam ve rahmetullahi ve berekatuhu
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.