|
ПОЛИГАМИЈА |
Внеси реплика | страница <1 4142434445 46> |
Автор | |
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bi go Izbrisal Postot,se soglasuvam!!No edno me interesirat,Od kaj Proizlegla ovaa Sekta"za Poligamja"Koga neli nemat poligamija vo Hristijanstvoto!!??? Na sto se baziraat ovie "Sektasi"!!??Dali imaat Bibliski pasus!? za Ova!?? Ce pocekame Evangelos da dojde i da objasni,pa posle slobodno ke brisam!!! P.s.A zosto na Butel,ne i reagiravte za Informacijata koja ja dade za 9 god,devojce!?? P.s.2,a za Butel sega imam,specijalen pozz..Da videme sega taa kako ke gi komentirat ovie dve informacii!!! |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Halid, sto sakash da prashash, dali ima Biblijski pasusi za siluvanje na devojchinja?
Ako te interesira za Mormonskata sekta, togash postavi tema za toa i na ja rasipuvaj ovaa. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Temava e Poligamija!! I jas prasav,od kaj sega i vo Hristijanstvoto!! Poligamija!!? Neli nemase Poligamija!!??? Od kaj sega ovaa Sekta,od kaj nasla koreni,dali imat potkrepa??? Za monastvoto,nemase Pasus!!Znaci monastvoto sami go Izmilija Hristijanite,koga nie gi prasuvame,a zosto,sto ima vo toa!>?? Hristijanite odgovaraat,epa tie,vaka,tie mu se odale na Boga,ziuvaat Siromasen zivot.itn.itn...Znaci toa go Opravduvaat!!Ok!! A sega za ova ce pocekame,nekoj od Hristijanite da ni objasnet!! |
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tekstot e katastrofa toa e edna tragedija....
No sto mozeme da izvlece kako pouka (ako voopsto ima). Jas stojam na moeto razmisluvanje koe e potkrepno so dokazi od sovremenata psihologija, deka MAZITE SE POLIGAMNI SUSTESTVA. Za zal postojat izvrteni umovi koi samite si sozdavaat pravila i ovaa svoja potreba na morbiden i odvraten nacin ja zadovoluvaat. Poradi toa smetam deka drzavnite organi ne smeat da mizat pred site tie poligamni vrski vo modernoto vreme nareceni ljubovnici i sl. treba da ja uredat poligamijata so zakon. Kako sto toa e napraveno vo Maleizija. Sepak ke priznaeme deka vo MK ili vo vasata okolina ima poveke LJUBOVNICI otkolku VTORI SOPRUGI. |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekta ne e i religija, sektite voopshto nemaat vrska so Hristijanstvoto i pravcite koi site ni se poznati i potvrdeni,sekoj mozhe da formira sekta i pravila vo nea no nesekoj mozhe da da ja nareche pravec ili podgrupa i so toa da srvnavi po svetosta na vistinata kako mladichot pogore ~,,~
|
|
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво Halid,
Го прочитав твојот коментар и на основа на напишаното можам да заклучам дека станува збор за недоличен член на мормонската верска заедница.
Мормоните не се христијани. Тие не Го следат Христос, туку го следат учењето на нивниот основач Џозеф Смит.
Слично на Мухаммед, кога Џозеф Смит отишол на некое осамено место да се моли, според неговата сопствена изјава, му се објавил ангелот (Божјиот пратеник) Мормони и му кажал дека сите цркви се погрешни и дека тој не треба да членува во ниедна, туку да си основа своја сопствена црква. Џозеф тврдел дека во наредните неколку години имал серија на вакви објави. Во 1827 год. ангелот Мормони му кажал на Џозеф дека на одредено место се крие дополнителна света книга (покрај Библијата) која Бог му ја има објаено на човештвото. Откако Мормони му кажал на Џозеф каде е таа книга, тој ја нашол и ја нарекол "Книгата на Мормони".
Според оваа нова книга полигамијата не само што е одобрена, туку е и поттикната/стимулирана. Џозеф се оженил со Ема во 1827 год, а брзо потоа оженил уште 23 жени, од кои 11 тој ги оженил на 14-20 годишна возраст, 9 од нив имале 21-30 години. Значи г-дин Смит имал харем од вкупно 24 жени
Сепак, мормоните не проповедаат силување и затоа сметам дека Ворен Џефс е исклучок и затоа на почетокот од мојов коментар го нареков недоличен член на мормоните.
Поздрав!
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тие не Го следат Христос, туку го следат учењето на нивниот основач Џозеф Смит.
Слично на Мухаммед, кога Џозеф Смит отишол на некое
осамено место да се моли, според неговата сопствена изјава, му се
објавил ангелот (Божјиот пратеник) Мормони и му кажал дека сите цркви
се погрешни и дека тој не треба да членува во ниедна, туку да си основа
своја сопствена црква. Џозеф тврдел дека во наредните неколку
години имал серија на вакви објави.
sto ti znaci ova evangelose? bockas pak a |
|
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa ti normalen li si? Ti ne BOCKAS TI NAVREDUVAS, KAKO SE OSMELUVAS? Изменето од Aisha - 07.Април.2008 во 23:38 |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па сега боцкам или навредувам? Ајде синхронизирајте се со пустинскиот лав и изнесете едномислен став.
Инаку јас ниту боцкам, ниту наврадувам, туку едноставно му одговорив на прашањето на Halid кое беше упатено до мене.
Пишувајќи го одговорот, забележав одредена сличност меѓу откровението на Мухаммед и откровението на Џозеф Смит и затоа напишав "Слично на Мухаммед". Не знам што има тука навредливо?
|
|
|
|
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti nemozes da pisuvas slicnosti za nesto, koga nemas poznavanje za rabotite.
A zarem e bitno dali e bockanje ili navreduvanje. Vo tvojot mozok ne se pravi razlika, nema cuvstvo za pocit na tugo veruvanje. |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znachi ova tema ja proglasuvame za zakluchena,,,i milo mi e shto na kraj site se soglasivte so poligamijata i shto ja prifativte,,,
taka shto se nadevam deka site ke si zemate po 4 zheni.,.,. |
|
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
|
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako si zemesh ti 4 mazhi ~~~~~~
|
|
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|
Внеси реплика | страница <1 4142434445 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |