|
Внатрешни несогласувања во Христијанствот |
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Автор | |||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
http://www.poa-info.org/frameset.php?l=mk&r=video&p=pouki&d=emisija3.html poglednete: http://www.poa-info.org/frameset.php?l=mk&r=video&p=pouki&d=emisija3.html Изменето од aladin - 06.Април.2008 во 18:22 |
|||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Beograd -- Nekoliko stotina građana probilo je posle ponoći policijski kordon i počelo da razbija stakla na beogradskoj Bajrakli džamiji. Oni su uspeli da uđu u dvorište džamije nakon dužeg sukoba sa policijom, koja se nakon tog sukoba povukla ispred džamije. Kako nezvanično saznaje B92 ima više povređenih, policija se povlači, a na džamiju je bačen molotovljev koktel. Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije se nalazi ispred džamije i pokušava da smiri okupljene, pozivajući ih da se raziđu. Ministar unutrašnjih poslova, Dragan Jočić, pozvao je putem medija građane da se uzdrže od nasija... , 17. Mart 2004- Nekoliko stotina građana probilo je poslije ponoći policijski kordon ušlo u dvorište Bajrakli džamije u Beogradu i počelo da je demolira nakon čega su je i zapalili. U sukobu demonstranata i policije, koja je koristila suzavac, bilo je više povrijeđenih na obje strane.Zapaljeno je i nekoliko automobila ispred džamije. Vatrogasna ekipa došla je brzo u blizinu džamije ali joj demonstranti nisu dozvolili da pokuša da ugasi džamiju. Međutim, nakon što se vatra iz džamije i automobila rasplamsala... i nastala opasnost da zahvati okolne zgrade vatrogascima je dozvoljeno da priđu. Između 1 i 2 sata poslije ponoći vatrogasci su uspjeli da obuzdaju vatrenu stihiju unutar džamije. Poslije ponoći stiglo je i policijsko pojačanje pa su demonstranti potisnuti dalje od džamije pa sada snage reda imaju kontrolu nad prostorom neposredno uz Bajrakli džamiju. Začuđujuće, što je potvrdio i jedan od zvaničnika gradskih vlasti, je izuzetno mali početni broj policajaca koji je bio raspoređen na obezbjeđivanju džamije i koji su demonstranti nakon kraćeg sukoba lako potisnuli nekoliko stotina metara. Nešto poslije ponoći Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije došao je ispred ispred džamije i pokušao da smiri okupljene, pozivajući ih da se raziđu. Ministar unutrašnjih poslova, Dragan Jočić, takođe je pozvao putem medija građane da se uzdrže od nasija. ee risto risto ti im gi cuvas dzamiite a tie igraat majtap so tebe!!!!!! pak da gi branis!... |
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е,ако чекаме Ристо ваш и Ти да ни ги браните Џамиите,тешко нас!
Инаку заборавив да те прашам на која Православна Црква припаѓаш ти: на МПЦ,СПЦ,ГПЦ,ТРПЦ......на која? Изменето од efendija - 06.Април.2008 во 18:44 |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jas ne priznavam takvi klasifikacii na pravoslavnata crkva ,bidejki nesto sum procital za pravoslavieto---i sum svatil deka pravoslavnata crkva ja delat taka onie koi poveke merat covecki otkolku nebeski, a najiskreno jas bi go priznal za svoj poglavar JUSUFSPAHIC............... a ostaj toa znaes tragajki po nekoi raboti za koi bev inspiriran od tvoite sliki na risto i zoranco najdov edno interesno nesto pogledni go :
http://www.poa-info.org/frameset.php?l=mk&r=video&p=pouki&d=emisija5.html mene me bendisa......epten cok.... |
|||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zaputio sam se stepeništem ka spavaonama medrese. Na stepeništu mi
skrenuše pažnju novine koje sunekim čudom dospele tu neoštećene. Bio je
to nedeljnik IZ-a Sandžaka – Glas Islama. Na naslovnoj strani je
krupnim slovima pisalo: „Inicijativa za objedinjavanje islamskih
zajednica na području SR Jugoslavije.“ Pomislih – krajnjeje vreme.
Spavaone medrese više ne postoje. Postoje samo ostaci i urušeni strop (plafon) gornjeg sprata. Nisam išao dalje. Ulažući napore da zadržim čvrstinu i zdravo rasuđivanje vratio sam se i zajedno sa nekim momcima prebirao po šutu tražeći poluoštećene knjige koje su jos uvek mogle da se koriste. Prenosili smo knjige u jednu praznu prostoriju u kojoj nije imalo ništa da gori. Slažući knjige dohvatio sam prvu s gornje strane koja me je privukla naslovom Jesmo li muslimani .Sasvim spontano usne su načinile napor i malo se sakupile načinivši oblik koji neki zovu kiseli osmeh. Odagnao sam misao da je u ovom naslovu odgovor za ono što nam se dešava. Nisam sada hteo o tome da razmišljam, bilo bi previše.U trenutku kada sam hteo da napustim džamiju prišao mi je jedan čovek u uniformi koji je rekao da je zadužen za čuvanje džamije preko noći. Čovek je zapitao: „Hoće li neko od vaših ostati da čuva džamiju preko noći? “ „Ne - odgovorio sam- neka je i večeras čuvaju vaši, jer mi u njoj nemamo više šta čuvati.“ Izašao sam iz dvorišta i osvrnuo se a zatim brzo vratio pogled. Sada, u sumraku sve je delovalo neuporedivo tužnije, kao da sam čuo plač džamije. Odjednom me je obuzeo neki bes pomešan bolom. U tom stanju proleti mi misao o osveti. “Ne - rekoh sebi -to musliman ne radi,jer,kao što reče mitropolit Amfilohije, mi nismi kao oni!“ http://islamjedinispas.blog.ba/index.php?IDpost=79254 |
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Аха,значи и ти си од оние расколниците Јованови. |
|||
|
|||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne daj gospode adonaj elohenu........
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Убаво,а сега врати се на темава.Гледам дека го губиш колосекот. |
|||
|
|||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
malku da ti ja osvezam sovesta......................ne mi zameras neli ...ta i muhamed bi go pofalil risto sto se stavil vo zastita na dzamija....a ti???? |
|||
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zamisli ja taa matematika kade iako eden i eden se dva, sekoj ima pravo da misli deka se 3, 4, ili beskonecno...?!
kaj bi otisol svetot?
epa toa e unazaduvanjeto na tvojata religija, ucenje (ne velam hristijanskoto oti smetam deka ne e takak kao sto veli devojcevo)!!!
|
|||
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Matematikata e neshto sto go prifatile site lugje so zaednichki dogovor kako ispravno i toa e neshto sto mozhe sekoj chovek, bez obzir na veruvanja, tradicii i filozofii da proveri bezbroj pati deka e egzkatno tochno: 2+2=4. Zatoa matematikata e nauka, a ne religija.
Veruvanjata i religiite se neshto sosem drugo. Kaj niv, kako sto i samite znaete nemozhe da se dokazhat dogmite, tuku nim edinstveno mozhe da im se veruva i da bidat prifateni onaka kako sto se podadeni. Zatoa religijata ne e nauka i zatoa sekoj ima pravo na svoe veruvanje, bez da bide ismejuvan ili suden od nekoj drug. Kolku sto pobrzo ke go svatite ova, tolku polesno ke vi bide prifakjanjeto na site Bozhji cheda. Ne bidete arogantni i ignorantni, i ne izigravajte nikakov sudija. Sudijata e eden i edinstven, se ushte e senilen i vo polna sila, nikomu ushte ne mu ja predal svojata rabota i se ushte ne mu treba pomosh od nikomu. Изменето од Messenger - 06.Април.2008 во 22:22 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a zosto ne dade primer so 1+1=2 , i da potvrdis deka ne e 3?
da religijata ne e nauka, ama ne moze tolku da e zabegana od naukata. nikoj ne e aroganten, ama treba da se znae sto da se prifate. Ako mislis na Bog da toj e eden i edinstven i edinstven sudija, am zosto ne im kazuvas na onie koi tvrdat deka bil povece, i deka i drugi mozel da sudit pokraj nego na denot na golemiot sud? |
|||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|||
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |