IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Внатрешни несогласувања во Христијанствот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Внатрешни несогласувања во Христијанствот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 8>
Автор
Порака
aladin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2043
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 18:18

Mitropolit Amfilohije

Ljubav jača od smrti

1985. god.

Izvor: Svetigora, Cetinje, Vaskrs

Vaskrsnu iz mrtvih danas, među koje dole zađe, silni Hristos, i rasprši dalac smrti i razvali mračne dveri ada nenasmešivoga i dušama On slobodu ljudskim dade! Izletev iz groba danas, zemnima si javio se, kojih radi se i rodi, umre i iz mrtvih usta, da rođeni s nova mi, smrt izbegav, s Tobom otud vinemo se sa Vaskrslim! Danas velji i sjaktavi hor angela razdragano himnu Tebi u čast peva. Danas usne zatvorene oslobodih od ćutanja i glas pustih, pa ko harfu himnoslovnu sad me držiš.

Sveti Grigorije Bogoslov

Kako se zadobija vječni život? Samožrtvenom ljubavlju. Hristos nam poručuje svojom naukom, smrću i vaskrsenjem "Novu zapovijest vam dajem, da ljubite jedni druge." Kako? "Kao što sam ja vas ljubio, položivši život za mnoge."

Ovih dana pjevajmo sveradosnu pjesmu “Hristos vaskrse iz mrtvih, smrću smrt uništi i svima u grobovima život darova!” Njenim riječima proslavljamo Hristovo Vaskrsenje, a u njemu i buduće vaskrsenje svih bića i tvari. Kako je radosno i divno biti čovjek poslije Hristovog Vaskrsenja! I kako bi bio besmislen ljudski život bez njega!

Strašnu i najsvetiju tajnu posvjedočuje nam ova pjesma. Ono što je ljudima nemoguće postalo je moguće Bogočovjeku. Hristova smrt se pretvorila u lijek od smrti. Njegovo raspeće i njegova smrt postali su svjedočenje neizmjerne ljubavi Božje i čovjekoljublja. Riječi upućene učenicima: “Nema veće ljubavi od one da ko život svoj položi za bližnje, svoje”, On sam je prvi ispunio i zapečatio svojom krvlju. Njegova ljubav ide i dalje od raspeća i smrti, do silaska u neviđbožni ad. Do granica bogootuženog ništavila. Silazeći, međutim, do smrti i do dubina ada, On je te dubine ništavila prožeo i ispunio silom svog vječnog božanskog života. Jer On koji je bio čovjek, kao jedan od nas, istovremeno je bio i vječni Bog, Svojom čovječanskom prirodom je silazio u smrt, ali je svojim Božanstvom pobijedio smrt, podarivši čovjeku i svijetu mogućnost vječnog života. Tako je njegova smrt postala - lijek od smrti, a njegov grob - živonosni grob. A i jedno i drugo - otkrivenje i darivanje vječne nesebične samožrtvene Ljubavi, živonosne i pobjedonosne, kao jedine osnove i besmrtne potke života.

Ta nesebična, samožrtvena ljubav postala je i ostala od Hrista pa na dalje jedini istinski način čovjekovog postojanja. Nesebičnom ljubavlju je Bog i Hristu na Golgoti otkrio sebe i svoju vječnu istinu, i svoju vječnu istinu, i svoj vječni Lik ljudima; nesebičnom hristolikom ljubavlju čovjek postaje pravi čovjek, otkrivajući pravog sebe Bogu i bližnjima i svima stvorenjima. Tako su Hristova smrt i njegovo vaskrsenje postali za nas ne samo izvor vječnog života i naše proslavljanje u Bogu živome i istinitome nego istovremeno i putokaz svima ljudima: kako da zadobiju taj vječni život.

Kako se zadobija vječni život? Samožrtvenom ljubavlju. Hristos nam poručuje svojom naukom, smrću i vaskrsenjem "Novu zapovijest vam dajem, da ljubite jedni druge." Kako? "Kao što sam ja vas ljubio, položivši život za mnoge."

Koga Hristos voli tom svojom vječnom ljubavlju? Svoje savremenike, Svoje rođake, prijatelje i učenike? Svoj narod? Samo one koji mu dobro čine? Jednu klasu ljudi ili jednu rasu? Samo ljude, kao sebi po prirodi srodne? Pravednike? Bogate ili siromašne, zdrave ili bolesne? - Njegova ljubav nema granica ni ograničenja. Ona je sveobuhvatna i svemilujuća ljubav. Za nju nema Grka ni Jevrejina, crnca ni bijelca, Srbina ni Njemca. Ona sve i sva podjednako grli i svima se podjednako daruje i svima i svemu se podjednako raduje svojom nesmrtnom radošću. Po svojoj prirodi vječna i bogovječna a po svojstvima sveobuhvatna i bezgranična, ona podjednako voli žive i mrtve, pravedne i grešne, ljudi i tvari.

Samo ona ljubav koja je jača od smrti, prava je i istinska ljubav. A upravo takva je Hristova ljubav. Jača je od smrti, šira i beskrajnija od visine i svih znanih i neznanih svjetova. To je ljubav koja nikoga i ništa ne zaboravlja. Sve što je postojalo od iskoni do današnjeg dana i sve što će postojati do kraja svijeta i vijeka, njome postoji i njome se grije, njome se ispunjuje i održava na ravni života, Ljubav koja voli sadašnjost a prošlost ljudi i bića predaje ništavilu - lažna je i demonska ljubav. Takva ljubav vara sadašnjost, odričući se i budućnosti. Ljubav koja nije u stanju da vaskrsne mrtvaca i mrtve svih vremena i svih svijetova, sama je mrtvac. Ljubav koja ne može da pobijedi demonsko zlo, grijeh i smrt i sama se pretvara u obmanu i privid. Prezre li bilo koga ili bilo šta od tvorevine Božje, ljubav prestave biti ljubav. Ljubav koja nije spremna da siđe u najmračnija podzemlja ljudske ogrijehovljenosti i neviđbožne bogootuđenosti, nikada se ne može pretvoriti u život i svjetlost ljudima. Jedino je Hristos obasjao svijet takvom ljubavlju, zato je mogao nazvati sebe "svjetlost svijeta". Kao takav on miri i otvara grobove mrtvih, obasjava srca živih objedinjujući i vaskrsavajući mrtve i žive i ispunjavajući ih neuništivom nadom na život vječni, i stvarnošću tog života.

Takva je i Hristova ljubav, a kroz njega i vjeru u njega, i kroz život po njemu i njegovim zapovijestima takva postaje i ljubav svih onih ljudi na zemlji koji hode njegovim putem koji nose njegov živonosni Krst i koji vole njegovom ljubavlju. Takvi su bili Svetitelji. Na takvu ljubav smo prizvani prvenstveno mi koji nosimo njegovo ime. Zato, onaj koji je Hristov na zemlji i koji želi da bude njegov u vječnosti neka se ispunjava njegovom vaskrsnom, vječnom i od smrti jačom ljubavlju prema svima ljudima i svima bićima. Po toj ljubavi se poznaju i po njoj će biti prepoznati njegovi učenici i priznati na Strašnom sudu.

Ugledaš li, brate, jutarnju zvijezdu na nebu ili cvijet u polju, znaj to te Hristos miluje preko njih svojom ljubavlju i obasjava svojom svjetlošću. Sretneš li siromaha na putu, znaj to ti Hristos dolazi u pohode da isproba tvoju vjeru i tvoje bratoljublje. Vidiš li suzu u oku, sretneš li se sa stradanjem i patnjom ljudi, bića i tvari, znaj, to Hristov krst prodire i prosijava kroz bića, prostor i vrijeme. Radiš li u njivi ili fabrici ili u bolnici, ne zaboravi ni za tren da su svi oni sa kojima se svakodnevno srećeš tvoja hristolika braća i vječna sabraća. Hristos ih je utkao u tvoj život da provjeri tvoju ljubav i tvoje trpljenje. Uvrijedi li te bilo ko ili ti učini nepravdu, sjeti se da je i za njega Hristos prolio svoju krv i ne vraćaj mu istom mjerom. Jer time se zlo umnožava a dobro umanjuje, mržnja trijumfuje a ljubav iščezava i hladi se. A gdje se mržnja umnoži, tu više brat ne poznaje brata, tu čovjek postaje slijep za Boga i za drugog čovjeka. Namjesto života, tu počinje da gospodari smrt, namjesto mira nemir, namjesto svjetlosti mrak i tama. Šta su sitne i bijedne ljudske strasti i uvrede u odnosu na ovu veliku i neizmjernu tajnu vječnost života i ljubavi podarenim nam i otkrivenim u Hristovoj smrti i vaskrsenju?

Zato, besmrtna djeco Božja, i vječna braćo i sabraćo, oprostimo jedni drugima sve uvrede Hristovim vaskrsenjem. Pozdravimo jedni druge i sve ljude i sva bića živonosnim pozdravom: Hristos vaskrse! Zagrlimo jedni druge i svu tvorevinu svetim Hristovim zagrljajem i zapjevajmo sveradosnu pjesmu života i neuništive nade: Hristos vaskrse iz mrtvih smrću smrt uništi i svima u grobovima život darova! Pjesmu sveobuhvatne ljubavi, jače od smrti.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 18:21

http://www.poa-info.org/frameset.php?l=mk&r=video&p=pouki&d=emisija3.html
poglednete:

http://www.poa-info.org/frameset.php?l=mk&r=video&p=pouki&d=emisija3.html

Изменето од aladin - 06.Април.2008 во 18:22
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 18:36

Beograd -- Nekoliko stotina građana probilo je posle ponoći policijski kordon i počelo da razbija stakla na beogradskoj Bajrakli džamiji. Oni su uspeli da uđu u dvorište džamije nakon dužeg sukoba sa policijom, koja se nakon tog sukoba povukla ispred džamije. Kako nezvanično saznaje B92 ima više povređenih, policija se povlači, a na džamiju je bačen molotovljev koktel. Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije se nalazi ispred džamije i pokušava da smiri okupljene, pozivajući ih da se raziđu. Ministar unutrašnjih poslova, Dragan Jočić, pozvao je putem medija građane da se uzdrže od nasija...

, 17. Mart 2004- Nekoliko stotina građana probilo je poslije ponoći policijski kordon ušlo u dvorište Bajrakli džamije u Beogradu i počelo da je demolira nakon čega su je i zapalili. U sukobu demonstranata i policije, koja je koristila suzavac, bilo je više povrijeđenih na obje strane.Zapaljeno je i nekoliko automobila ispred džamije. Vatrogasna ekipa došla je brzo u blizinu džamije ali joj demonstranti nisu dozvolili da pokuša da ugasi džamiju. Međutim, nakon što se vatra iz džamije i automobila rasplamsala...

i nastala opasnost da zahvati okolne zgrade vatrogascima je dozvoljeno da priđu. Između 1 i 2 sata poslije ponoći vatrogasci su uspjeli da obuzdaju vatrenu stihiju unutar džamije.

Poslije ponoći stiglo je i policijsko pojačanje pa su demonstranti potisnuti dalje od džamije pa sada snage reda imaju kontrolu nad prostorom neposredno uz Bajrakli džamiju.

Začuđujuće, što je potvrdio i jedan od zvaničnika gradskih vlasti, je izuzetno mali početni broj policajaca koji je bio raspoređen na obezbjeđivanju džamije i koji su demonstranti nakon kraćeg sukoba lako potisnuli nekoliko stotina metara.

Nešto poslije ponoći Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije došao je ispred ispred džamije i pokušao da smiri okupljene, pozivajući ih da se raziđu. Ministar unutrašnjih poslova, Dragan Jočić, takođe je pozvao putem medija građane da se uzdrže od nasija.

ee risto risto ti im gi cuvas dzamiite a tie igraat majtap so tebe!!!!!! pak da gi branis!...

Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 18:42
Е,ако чекаме Ристо ваш и Ти да ни ги браните Џамиите,тешко нас!

Инаку заборавив да те прашам на која Православна Црква припаѓаш ти:
на МПЦ,СПЦ,ГПЦ,ТРПЦ......на која?

Изменето од efendija - 06.Април.2008 во 18:44
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 18:55
jas ne priznavam takvi klasifikacii  na pravoslavnata crkva ,bidejki nesto sum procital za pravoslavieto---i sum svatil deka pravoslavnata crkva ja delat taka onie koi poveke merat covecki otkolku nebeski, a najiskreno jas bi go priznal za svoj poglavar JUSUFSPAHIC............... a ostaj toa znaes tragajki po nekoi raboti za koi bev inspiriran od tvoite sliki na risto i zoranco najdov edno interesno nesto pogledni go :

http://www.poa-info.org/frameset.php?l=mk&r=video&p=pouki&d=emisija5.html

mene me bendisa......epten cok....

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 18:59
Zaputio sam se stepeništem ka spavaonama medrese. Na stepeništu mi skrenuše pažnju novine koje sunekim čudom dospele tu neoštećene. Bio je to nedeljnik IZ-a Sandžaka – Glas Islama. Na naslovnoj strani je krupnim slovima pisalo: „Inicijativa za objedinjavanje islamskih zajednica na području SR Jugoslavije.“ Pomislih – krajnjeje vreme.
Spavaone medrese više ne postoje. Postoje samo ostaci i urušeni strop (plafon) gornjeg sprata. Nisam išao dalje. Ulažući napore da zadržim čvrstinu i zdravo rasuđivanje vratio sam se i zajedno sa nekim momcima prebirao po šutu tražeći poluoštećene knjige koje su jos uvek mogle da se koriste. Prenosili smo knjige u jednu praznu prostoriju u kojoj nije imalo ništa da gori. Slažući knjige dohvatio sam prvu s gornje strane koja me je privukla naslovom Jesmo li muslimani .Sasvim spontano usne su načinile napor i malo se sakupile načinivši oblik koji neki zovu kiseli osmeh. Odagnao sam misao da je u ovom naslovu odgovor za ono što nam se dešava. Nisam sada hteo o tome da razmišljam, bilo bi previše.U trenutku kada sam hteo da napustim džamiju prišao mi je jedan čovek u uniformi koji je rekao da je zadužen za čuvanje džamije preko noći. Čovek je zapitao: „Hoće li neko od vaših ostati da čuva džamiju preko noći? “
„Ne - odgovorio sam- neka je i večeras čuvaju vaši, jer mi u njoj nemamo više šta čuvati.“
Izašao sam iz dvorišta i osvrnuo se a zatim brzo vratio pogled. Sada, u sumraku sve je delovalo neuporedivo tužnije, kao da sam čuo plač džamije. Odjednom me je obuzeo neki bes pomešan bolom. U tom stanju proleti mi misao o osveti. “Ne - rekoh sebi -to musliman ne radi,jer,kao što reče mitropolit Amfilohije, mi nismi kao oni!“

http://islamjedinispas.blog.ba/index.php?IDpost=79254
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 19:00
Originally posted by aladin aladin напиша:

jas ne priznavam takvi klasifikacii  na pravoslavnata crkva ,bidejki nesto sum procital za pravoslavieto---i sum svatil deka pravoslavnata crkva ja delat taka onie koi poveke merat covecki otkolku nebeski, a najiskreno jas bi go priznal za svoj poglavar JUSUFSPAHIC............... a ostaj toa znaes tragajki po nekoi raboti za koi bev inspiriran od tvoite sliki na risto i zoranco najdov edno interesno nesto pogledni go :http://www.poa-info.org/frameset.php?l=mk&r=video&p=pouki&d=emisija5.htmlmene me bendisa......epten cok....

Аха,значи и ти си од оние расколниците Јованови.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 19:01
ne daj gospode adonaj elohenu........
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 19:02

Zaputio sam se stepeništem ka spavaonama medrese. Na stepeništu mi
skrenuše pažnju novine koje sunekim čudom dospele tu neoštećene. Bio je
to nedeljnik IZ-a Sandžaka – Glas Islama. Na naslovnoj strani je
krupnim slovima pisalo: „Inicijativa za objedinjavanje islamskih
zajednica na području SR Jugoslavije.“ Pomislih – krajnjeje vreme.
Spavaone medrese više ne postoje. Postoje samo ostaci i urušeni strop
(plafon) gornjeg sprata. Nisam išao dalje. Ulažući napore da zadržim
čvrstinu i zdravo rasuđivanje vratio sam se i zajedno sa nekim momcima
prebirao po šutu tražeći poluoštećene knjige koje su jos uvek mogle da
se koriste. Prenosili smo knjige u jednu praznu prostoriju u kojoj nije
imalo ništa da gori. Slažući knjige dohvatio sam prvu s gornje strane
koja me je privukla naslovom Jesmo li muslimani .Sasvim spontano usne
su načinile napor i malo se sakupile načinivši oblik koji neki zovu
kiseli osmeh. Odagnao sam misao da je u ovom naslovu odgovor za ono što
nam se dešava. Nisam sada hteo o tome da razmišljam, bilo bi previše.U
trenutku kada sam hteo da napustim džamiju prišao mi je jedan čovek u
uniformi koji je rekao da je zadužen za čuvanje džamije preko noći.
Čovek je zapitao: „Hoće li neko od vaših ostati da čuva džamiju preko
noći? “
„Ne - odgovorio sam- neka je i večeras čuvaju vaši, jer mi u njoj nemamo više šta čuvati.“
Izašao sam iz dvorišta i osvrnuo se a zatim brzo vratio pogled. Sada, u
sumraku sve je delovalo neuporedivo tužnije, kao da sam čuo plač
džamije. Odjednom me je obuzeo neki bes pomešan bolom. U tom stanju
proleti mi misao o osveti. “Ne - rekoh sebi -to musliman ne
radi,jer,kao što reče mitropolit Amfilohije, mi nismi kao oni!“http://islamjedinispas.blog.ba/index.php?IDpost=79254

Убаво,а сега врати се на темава.Гледам дека го губиш колосекот.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 19:03
http://j.b5z.net/i/u/2044088/i/Model_of_Ancient_Jerusalem.jpg
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 19:04
Originally posted by efendija efendija напиша:

Zaputio sam se stepeništem ka spavaonama medrese. Na stepeništu mi
skrenuše pažnju novine koje sunekim čudom dospele tu neoštećene. Bio je
to nedeljnik IZ-a Sandžaka – Glas Islama. Na naslovnoj strani je
krupnim slovima pisalo: „Inicijativa za objedinjavanje islamskih
zajednica na području SR Jugoslavije.“ Pomislih – krajnjeje vreme.
Spavaone medrese više ne postoje. Postoje samo ostaci i urušeni strop
(plafon) gornjeg sprata. Nisam išao dalje. Ulažući napore da zadržim
čvrstinu i zdravo rasuđivanje vratio sam se i zajedno sa nekim momcima
prebirao po šutu tražeći poluoštećene knjige koje su jos uvek mogle da
se koriste. Prenosili smo knjige u jednu praznu prostoriju u kojoj nije
imalo ništa da gori. Slažući knjige dohvatio sam prvu s gornje strane
koja me je privukla naslovom Jesmo li muslimani .Sasvim spontano usne
su načinile napor i malo se sakupile načinivši oblik koji neki zovu
kiseli osmeh. Odagnao sam misao da je u ovom naslovu odgovor za ono što
nam se dešava. Nisam sada hteo o tome da razmišljam, bilo bi previše.U
trenutku kada sam hteo da napustim džamiju prišao mi je jedan čovek u
uniformi koji je rekao da je zadužen za čuvanje džamije preko noći.
Čovek je zapitao: „Hoće li neko od vaših ostati da čuva džamiju preko
noći? “
Izašao sam iz dvorišta i osvrnuo se a zatim brzo vratio pogled. Sada, u
sumraku sve je delovalo neuporedivo tužnije, kao da sam čuo plač
džamije. Odjednom me je obuzeo neki bes pomešan bolom. U tom stanju
proleti mi misao o osveti. “Ne - rekoh sebi -to musliman ne
radi,jer,kao što reče mitropolit Amfilohije, mi nismi kao oni!“http://islamjedinispas.blog.ba/index.php?IDpost=79254

Убаво,а сега врати се на темава.Гледам дека го губиш колосекот.

malku da ti ja osvezam sovesta......................ne mi zameras neli ...ta i muhamed bi go pofalil risto sto se stavil vo zastita na dzamija....a ti????
Кон врв
temimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Saudi Arabia
Поени: 325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 20:38
Originally posted by Templarka Templarka напиша:

Originally posted by efendija efendija напиша:

Ме интересира на оваа тема да продискутираме за некои внатрешни несогласувања во Христијанството.Имено,во Христијанството постојат огромен број на правци и фракции кои секоја за себе вели дека е НАЈИСПРАВНАТА и најдоследната на Христовото Учење,а другата ја омаловажува и дискредитира како таква.
Како пример ќе го посочам постоењето на следниве деноминации во рамките на Христијанството:
-Православни
-Католици
-Римо Католици
-Протестанти
-Јеховини Сведоци итн...

Се надевам дека ќе имаме плодна дискусија без меѓусебни препукувања.

Samiot sebe se porekuvas bas ovaa ne se nesoglasuvanja tuku sloboden izbor koj nasata vera ni go dava za da veruvame vo onaa sto nie go smetame vredno ne vrzuvajci ne vo stegi i ne naveduvajci ne na edno ucenje i ne postavuvajci ni striktni pravila po koi site mora da se vodime i na kraj site sme pak hristijani.Znaci podelbata e rezultat na pravo na izbor a ne na nesoglasuvanja, a i ako ima nekoi nesoglasuvanja site se soglasuvame vo edno deka sme hristijani taka da efendija nema zbor za nesoglasuvanje ima samo pravo na izbor.
zamisli ja taa matematika kade iako eden i eden se dva, sekoj ima pravo da misli deka se 3, 4, ili beskonecno...?!збунетост

kaj bi otisol svetot?

epa toa e unazaduvanjeto na tvojata religija, ucenje (ne velam hristijanskoto oti smetam deka ne e takak kao sto veli devojcevo)!!!
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 22:20
Matematikata e neshto sto go prifatile site lugje so zaednichki dogovor kako ispravno i toa e neshto sto mozhe sekoj chovek, bez obzir na veruvanja, tradicii i filozofii da proveri bezbroj pati deka e egzkatno tochno: 2+2=4. Zatoa matematikata e nauka, a ne religija.

Veruvanjata i religiite se neshto sosem drugo. Kaj niv, kako sto i samite znaete nemozhe da se dokazhat dogmite, tuku nim edinstveno mozhe da im se veruva i da bidat prifateni onaka kako sto se podadeni. Zatoa religijata ne e nauka i zatoa sekoj ima pravo na svoe veruvanje, bez da bide ismejuvan ili suden od nekoj drug.

Kolku sto pobrzo ke go svatite ova, tolku polesno ke vi bide prifakjanjeto na site Bozhji cheda. Ne bidete arogantni i ignorantni, i ne izigravajte nikakov sudija. Sudijata e eden i edinstven, se ushte e senilen i vo polna sila, nikomu ushte ne mu ja predal svojata rabota i se ushte ne mu treba pomosh od nikomu.

Изменето од Messenger - 06.Април.2008 во 22:22
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 22:29
a zosto ne dade primer  so 1+1=2   , i da potvrdis deka ne e 3?

da religijata ne e nauka, ama ne moze tolku da e zabegana od naukata.

nikoj ne e aroganten, ama treba da se znae sto da se prifate.

Ako mislis na Bog da toj e eden i edinstven i edinstven sudija, am zosto ne im kazuvas na onie koi tvrdat deka bil povece, i deka i drugi mozel da sudit pokraj nego na denot na golemiot sud?
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.