|
ВЕХАБИИ - СЕЛЕФИТИ, кои се тие? |
Внеси реплика | страница <12345 17> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од maria_magdalena - 06.Април.2008 во 17:10 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ic ne ja rasipovam temata. ubavo si citam od tvoite tekstovi
|
|
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aladincho vidish deka od ovaa se inspirirani i mozhe nekomu da mu tekne i vo mkd da sproveduva takvi principi,iako pochnale vec'e
|
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PA GI IMA I OVDE SUM GI GLEDAL---NO NE RAZBIRAM ZOSTO SE KRIJAT tuka na forumot??????
Изменето од aladin - 06.Април.2008 во 17:51 |
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И,што сега? |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
daj ne se kriete vise ejjjjj...............da debatirame kako lugje......
|
|
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
evo debatirame alco (ne)prijatele jas sum glavatar na vehabite i imas cest so mene licno da debatiras
|
|
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ccc..
mozeslika da vidime?
vehabija? - pa toa e retkost... mislev deka ne postojat....
|
|
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
|
|
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e brat covek uci dodeka e ziv, i ja neznev do deneska ama alco odkako mi objasni i sega stanav vodja na vahabite
|
|
|
|
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nema pricina na koja ne bi sakale da odgovorime. Nam cest nie i zadovolstvo za Islamot da zboruvame. Inaku gledaj malku,prati situacija,,, ke zabelezis i ke svatis na kogo treba da mu se obratis za dobro odnesuvanje. |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Malu otsustvuvav od forumov i gledam otishla kolata vo endek. Veke suspendirav eden chlen koj nekolku pati go opomenav i od koj ochekuvam pointeligentni kometari i repliki, vmesto potsmevanja i navreduvanja, no... sekoj spored onoa sto mu e dareno od Boga.
Ne bi sakal da suspendiram i drugi chlenovi, pa zatoa ve zamoluvam da si gi smirite duhovite, da si gi odmerite zborovite, da ne provocirate i da ne prifakjate provokacii, da ne se vozdignuvate, da ne si go slushate egoto i da bidete malu pospokojni i podisciplinirani vo odnosot. Vprochem toa od vas go bara i vashata religija (mislam na site religii). |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Templarka
Нов член Регистриран: 06.Април.2008 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prvo im je “dava” – pozivanje u vjeru. Subhanallah, ko bi šta protiv toga rekao? Jest Hz Pejgamber rekao da se mora dava činit, ali nije rekao da DAVIMO druge, od njih se ne može doći do riječi, posebno u objašnjavanju kako mi u Bosni prakticiramo komunistički Islam i slične gluposti. Uglavnom, njihova dava je usmjerena samo prema jednom cilju - pridobivanje svojih sljedbenika, nikako opće dobro.
Druga fitna im je da Islam i Demokratija nemaju zajedničkih tačaka, da je demokratija kjufur jer se nešto što pripada Allahu (vlast) uzima I daje ljudima (a ne smeta im kad se da Saudijskom princu), I da muslimani ne smiju glasovat na izborima, jer mi ne smijemo birati drugu vlast osim šerijatske. Ja ne vidim ljepši način da sve izgubimo u Bosni od slijedjenja ovih gluposti. Treće, niz fetvi kojim se diskreditiraju Bošnjački alimi i rukovodstvo IZ, kao i konkretni potezi u tom pravcu, poput onih “Bečkih” hafiza Porče i Buzara. Ne smiju brate dirat u IZ nikako, ne kažem ja da valja, al ako će ko mijenjat, mi će mo, a jok oni. Četvrto, zlonamjerno lažno tumačenje ajeta i hadisa koji govore o položaju žene u društvu, njeno marginaliziranje, zatvaranje u kuću, vrijedjanje onih muslimanki koje ne nose hidžab, čak I onih koje su propisno pokrivene mahramom (naravno nisam protiv pokrivanja, ali sam protiv toga da se netaktičnim potezima kod neukih stvara antagonizam prema vjeri uopšte). Peto, stvaranje odbojnosti prema tradicijama drugih muslimana koji nisu Arapi, posebno Irana I Turske, te stalno fitnelučenje bez da se biraju sredstva protiv ovih grupa čime se razbija jedinstvo ummeta. e sega samo ovaa primeni go vo makedonija |
|
There is no soundness in my flesh because of thine anger; neither is there any rest in my bones because of my sin.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Templarka, ova se tvoi zborovi, ili kako sto gledam, nekakvi citati?
Ako se citati, koj gi rekol tie zborovi? Koj e izvorot na ovie citati? Od kade se prepishani? Na krajot, nie ovde govorime za veroispoved, a ne za politika. Nas ne interesira verata. Znaeme deka, za zhal, taa se zloupotrebuva na razni nachini, no toa e sosem druga rabota. Ne mozhe da se kazhe deka Islamot propagira terorizam i nemozhe da se zeme eden terorist ili sveshtenik kako primer za site muslimani. Istoto vazhi i za hristijanite. Vnimavaj sto govorish i kako komentirash bidejki veke se naogjash na mnogu tenok mraz. Jas bi ti preporachal da se oddalechish od nego i da se vratish na sigurna zemja. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga govoris za nivnite principic, togas ajde te molam povrzi mi gi ovie koi ti gi istaknav.
sledniot pat koga slepo kopiras tekstovi od internet, gledaj da imaat smisla.
|
|
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
|
|
Внеси реплика | страница <12345 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |