IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Свет
  Активни теми Активни теми RSS - Само САД ,Турција и Словенија ни се прија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Само САД ,Турција и Словенија ни се прија

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 11>
Автор
Порака
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Статус: Офлајн
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Само САД ,Турција и Словенија ни се прија
    Испратена: 05.Април.2008 во 03:05
Кои земји се пријатели на Македонија јасно се покажа на Самитот во Бук*решт. Оние кои до последен момент ја убедуваа македонската јавност и даваа лажни ветувања дека Македонија дефинитивно ќе влезе во НАТО, кога седнаа на одлучувачката маса се предомислија.
Франција и Шпанија категорично кажаа НЕ на македонското членство во Алијансата, цврсто поддржувајќи го грчкото вето.
- Сите се надеваме дека ќе се пронајде решение за ФИРОМ, но ние сме на страната на нашите грчки сојузници. Кога некој сака да се придружи на НАТО, треба да направи барем минимален напор - истакнаа фрацускиот претседател Саркози.
Шпекулациите, пак, дека и Италија го поддржала грчкото вето денеска ги демантираше Италијанската амбасада.
- Италија до последен момент го поддржуваше проширувањето на Алијансата со Албанија, Хрватска и Македонија, што го потврди и обраќањето на Романо Проди - се вели во нивниот демант.
Зад Атина застанаа и Луксембург и Исланд. А нашиот источен сосед пак, Бугарија, кој со години се обидува да ја минира македонскта историја, но сепак јавно декларираше дека Македонија го заслужува членството во НАТО, на голематата маса во Бук*решт остана неутрален. За да биде бугарското лицемерие поголемо, по свршениот чин бугарскиот премиер Сергеј Станишев изрази големо жалење што Македонија не влезе во НАТО.
Сочувство за Македонија денеска изрази и германскиот амбасадор. Германија на Самитот беше на средина. Го поддржа македонското членство, но истовремено разбирајќи ја и позицијата на Грција.
Денеска Сител се обиде да стапи во контакт со амбасадите на земјите кои на Самитот ни го свртеа грбот. Побаравме да објаснат зошто лидерите на нивните земји одлучија да не го поддржат македонското членство во НАТО.
Според францускиот амбасадор Валеро, перспективите на Македонија за влез во НАТО и по Бук*решт се недопрени, Франција ќе помогнела Македонија да стане полноправна членка на Алијансата. И шпанскиот амбасадор површно одговори дека Шпанија ги охрабрува Грција и Македонија да ги надминат разликите и дека тие и понатаму ќе ги поддржуваат македонските евроатлански интеграции, притоа признавајќи ги успешните реформи кои Македонија ги оствари. Единствено нашиот прв сосед Бугарија поради срам или грижа на совест - одлучи да молчи.
Доследни на ставот покрај САД, кои сторија се што можат Македонија да стане дел од НАТО, останаа единствено Турција и Словенија.

Изменето од Анастеа - 03.Август.2009 во 01:07
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 03:15
Turcija nie najgolem prijatel.. oni medzu prvite ne priznaa kako nezavisna drzava i toa pod ustavno ime Republika Makedonija,, a prijatelstvoto uste povece go potvrduvaat so podrskata sto ni ja davat za NATO!

Teshucur Kardaslariсреќа

Изменето од muhadzir - 05.Април.2008 во 03:16
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 07:58
Така е и јас се согласувам....
Поголем пријател од турците немаме....
Се направија луѓето.....буквално се..
Повеќе муслиманите(зборам за турците а и некои други ни помогнаа сега а тоа се албанците) ни помогнаа отколку нашите православни "браќа".

Изменето од Vladimir88 - 05.Април.2008 во 07:59
Кон врв
Quentin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2008
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 08:13
Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

Turcija nie najgolem prijatel.. oni medzu prvite ne priznaa kako nezavisna drzava i toa pod ustavno ime Republika Makedonija,, a prijatelstvoto uste povece go potvrduvaat so podrskata sto ni ja davat za NATO!Teshucur Kardaslariсреќа

Апсолутно се согласувам. I LOVE TURKEY!!!
Кон врв
Gusarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Ноември.2005
Локација: Macedonia
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gusarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 09:16
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Така е и јас се согласувам....
Поголем пријател од турците немаме....
Се направија луѓето.....буквално се..
Повеќе муслиманите(зборам за турците а и некои други ни помогнаа сега а тоа се албанците) ни помогнаа отколку нашите православни "браќа".

Кои ги сметаш за православни браќа ?? Како што знам, ни Србија ни Русија не се фактор у НАТО.

Ако ги сметаш бугарите за православни браќа, сме наебале.

Изменето од Анастеа - 03.Август.2009 во 00:18
Македонија е вечна!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 09:20
Originally posted by Gusarski Gusarski напиша:

Така е и јас се согласувам.... Поголем пријател од турците немаме.... Се направија луѓето.....буквално се.. Повеќе муслиманите(зборам за турците а и некои други ни помогнаа сега а тоа се албанците) ни помогнаа отколку нашите православни "браќа".

Кои ги сметаш за православни браќа ?? Како што знам, ни Србија ни Русија не се фактор у НАТО.

Ако ги сметаш бугарите за православни браќа, сме наебале. Тоа диво лицемерно татарско племе.... мамката блгарска

Па еве ти кои ја уништија нашата држава.
, Бугарите, Грците и Русите......
И Русија не е фактор не викам не..
Ама знаеш што рече истата таа Русија пред 1 месец??
Дека ако се донесе одлука да прифатиме компромис со грците дека ќе застанат зад грците и дека ОДМА ќе не признаеле под новото име
Рекоа ДУРИ НЕ СЕ ГОРДЕАТ СО ОДЛУКАТА НА ЈЕЛЦИН ШТО НЕ ПРИЗНАЛ ПОД УСТАВНОТО ИМЕ..
Па сега ти види...
И ако не виде тоа БРАЌА го ставив во наводници...
Значи од православните "БРАЌА" сме виделе само лошо....
Ништо арно не видовме
Повеќе од муслиманите видов
Една Албанија и Турција застанаа зад мене..
Бугарите си ќутеа .....(како и во историјата додуша знаев јас дека ќе не поебат дека ова што викаат дека ни се братја и незнам си што дека е само нивна лага..зошто они во историјата одсекогаш биле познати по тие забивања ножови во грб.)
Не дека Албанија е нешто ептен попалена или дека не сакаат ептен шиптарите сите ги знаеме намерите на Албанија ама пак ....застана зад нас сега...

Изменето од Анастеа - 03.Август.2009 во 00:19
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 09:30
Тема: Само САД ,Турција и Словенија ни се пријатели???

Нема пријатели, само интерес. Што побрзо Македонците го сфатат тое, помалку ќе ги боли кога ќе им го начукуваат.
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gusarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 09:31
Цитирај

Па еве ти кои ја уништија нашата држава.
, Бугарите, Грците и Русите......
И Русија не е фактор не викам не..
Ама знаеш што рече истата таа Русија пред 1 месец??
Дека ако се донесе одлука да прифатиме компромис со грците дека ќе застанат зад грците и дека ОДМА ќе не признаеле под новото име
Рекоа ДУРИ НЕ СЕ ГОРДЕАТ СО ОДЛУКАТА НА ЈЕЛЦИН ШТО НЕ ПРИЗНАЛ ПОД УСТАВНОТО ИМЕ..
Па сега ти види...
И ако не виде тоа БРАЌА го ставив во наводници...
Значи од православните "БРАЌА" сме виделе само лошо....
Ништо арно не видовме
Повеќе од муслиманите видов
Една Албанија и Турција застанаа зад мене..
Бугарите си ќутеа .....(како и во историјата додуша знаев јас дека ќе не поебат дека ова што викаат дека ни се братја и незнам си што дека е само нивна лага..зошто они во историјата одсекогаш биле познати по тие забивања ножови во грб.)
Не дека Албанија е нешто ептен попалена или дека не сакаат ептен шиптарите сите ги знаеме намерите на Албанија ама пак ....застана зад нас сега...

Дали Русија тоа го има кажано или не, не сум сигурен, искрено да ти кажам не сум чул. Иначе за бугарите те прашав пошто имаше напишано православни браќа, па мислев да не мислиш на нив.

Меѓутоа, што очекуваш од Русите? да не поддржаваат кога тераме про-западна политика? како и на Србите што им го турија поради Тадиќ со прозападната политика...

Можеби Грците им одговараат пошто не ги сакаат Американците?газење%20од%20смеење кој знае...

Изменето од Анастеа - 03.Август.2009 во 00:20
Македонија е вечна!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 09:34

Извини
Јас колку што знам Македонија до пред 5 години не беше со САД
Значи ние 12 години бевме неутрални
Каде беа русите да се понудат на помош????

Каде беа сега русите да кажат сега на самитот во НАТО..

"Нашата братска православна земја Македонија е во голема криза не сакаме да и се случи истото што и се случи на Србија затоа сакаме на вас г-дине Груевски да ви понудиме воен пакт со Москва.Да се обединиме ние православните народи време е веќе да ја заборавиме омразата помеѓу нас.Гледаме дека Европа старата к*рва не реметат нас православните како што сакаат па мислам дека е време нашите држави да ги зајакнат односите."

НИКАДЕ

А бугарите не ми ги спомнувај 

Изменето од Анастеа - 03.Август.2009 во 00:21
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gusarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 09:49

Колку што јас знам, Македонија од самото осамостојување води прозападна политика. Никогаш не водела проруска политика. Нека ме корегира некој ако не сум во право со специфични случки....

Изменето од Анастеа - 03.Август.2009 во 00:22
Македонија е вечна!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 09:50
П.С.
Гусарски не ме разбирај погрешно..
И Американците не не сакале многу многу да не заборавиме до пред 5 години американците што ни направија(демократите поточно)
Јас зборам за републиканците.....
Демократите не ги ставам на исто рамниште со републиканците.....
Јас демократите ги мразам
А ако добијат демократите на избори сега тогаш викам дека ќе го наебеме и од Америка
Јас го признавам само трудот на републиканците....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 09:50

Незнам дали не водевме проруска политика
Јас би се запрашал малку тука...
Русите не ни сакаа да не признаат како држава беа притиснати...
И ти сега сакаш да кажеш дека Македонија треба да го започне тоа обединување на православни народи??
Кој фактор е Македонија????
Никој и ништо
Русија е најголемиот фактор меѓу православните народи...
А колку што гледам Русија ич к** не ја заболе за нас..
Да ја болеше нешто за православниве народи таков процес на обединување ќе беше започнат од страна на нив уште пред 17 години.

И Гусарски
не ме разбирај погрешно..
И Американците не не сакале многу многу да не заборавиме до пред 5 години американците што ни направија(демократите поточно)
А ако добијат демократите на избори сега тогаш викам дека ќе го наебеме и од Америка
Но како и да е факт е дека Америка повеќе направи од Русија за нас..
Тоа мора да се признае....

Изменето од Анастеа - 03.Август.2009 во 00:24
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 09:56

П.С.
Гусарски не ме разбирај погрешно..

На следните претседателски избори во Америка ќе биде избран претседател од демократската партија. McCain нема шанси, не затоа што не го бива, туку затоа што Буш мали ја заглави и економијата, и во Ирак, и во Авганистан... А познато е дека кога демократите ќе победат тензиите се префрлаат од Блискиот Исток на Балканот.

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 11:02
Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

П.С. Гусарски не ме разбирај погрешно.. И Американците не не сакале многу многу да не заборавиме до пред 5 години американците што ни направија(демократите поточно) Јас зборам за републиканците..... Демократите не ги ставам на исто рамниште со републиканците..... Јас демократите ги мразам А ако добијат демократите на избори сега тогаш викам дека ќе го наебеме и од Америка Јас го признавам само трудот на републиканците....

На следните претседателски избори во Америка ќе биде избран претседател од демократската партија. McCain нема шанси, не затоа што не го бива, туку затоа што Буш мали ја заглави и економијата, и во Ирак, и во Авганистан... А познато е дека кога демократите ќе победат тензиите се префрлаат од Блискиот Исток на Балканот.

Незнам јас имам други информации
Дека и Мек Кејн има огромни шанси да добие...
Барак Обама сепак го бијат гласини низ Америка дека носел турбан(каков што носат муслиманите).....а и ја имам видено сликата
Ако сакаш можам да ти ја покажам....

Изменето од Vladimir88 - 05.Април.2008 во 11:04
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.