IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Библијата одобрува ропство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Библијата одобрува ропство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 12>
Автор
Порака
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 23:14
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Halid - prochitaj ja celata scena so Hananejkata, kje razberesh mozhebi... Isus e za site narodi i samiot veli deka nema vekje da bide zemniot Erusalim mestoto kade shto kje se posvetime na Boga, a Nebesniot - koj se naogja vo Dush*te nashi...
I site narodi gi oslobodil i za hranata i za se - ama nekoi ne go razbrale... shto da praish - lugje se...

Na sekomu spored svesta... nekomu so stap i sabja, a nekomu so ubav zbor. I vo toa ima pravda. Zatoa Isus reche deka ke dojde ushte ednash, da im gi otvori ochite na onie koi se ushte spijat ili na onie koi nesvesno poshle po lazhni profeti.    

А тебе кој ќе ти ги отвори очите?
Абе Месенџер провиден си ко стакло,колку и да се трудиш да изигруваш атеист не ти успева верувај ми.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 00:02
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Само за тебе сестроо големо%20гушкање

Originally posted by tofu tofu напиша:

Битие 16:8-9 и ја праша: „Агаро, Сарина слугинко, откаде доаѓаш и каде одиш?” А таа одговори: „Еве, бегам од својата господарка Сара.” А Господовиот ангел и рече: „Врати се кај господарката твоја и покори и се под нејзините раце!

Се сомневам дека ќе ги сфатат овие зборови, ама ајде да пробаме...

"Кажете ми, вие, кои сакате да бидете под Законот: не го слушате ли Законот? Зашто е напишано дека Авраам имал два сина: едниот од робинката, а другиот од слободната. Но оној, од робинката, роден е по тело, а оној од слободната преку ветувањето. Ова е речено сликовито: тие жени се двата завета; едниот од гората Синај, кој раѓа за ропство; тој е Агара - зашто Агара е Синајската Гора во Арабија, и му одговара на сегашниот Ерусалим, кој робува со своите деца. Но небесниот Ерусалим е слободен, тој е наша мајка, зашто е напишано: „Весели се неплодна, која не раѓаш; воскликни и извикај ти, која не си имала породилни маки; зашто оставената има повеќе деца, отколку онаа, која има маж.” И вие сте, браќа, деца на ветувањето како Исак. И како што некогаш оној, кој се роди по тело, го гонеше оној, кој се роди по дух, така е и сега. А што вели Писмото? „Истерај ја робинката и нејзиниот син, зашто синот на робинката нема да наследи со синот на слободната!” Затоа, браќа, ние не сме деца на робинката, туку на слободната."
(Галатјаните 4:21-31)

Јас сеуште чекам коментар на овие Библиски пасуси ЕвАнгелос.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 00:03
Чекај си де, кој ти брани да чекаш. Не си ни прв ни последен што чека. среќа
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 00:05

Зошто се срамиш да го објасниш она што го постира?
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 00:29
Originally posted by efendija efendija напиша:

Зошто се срамиш да го објасниш она што го постира?

Se misli kako da si go napasira najdobroнамигнување

ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 17:27
Originally posted by efendija efendija напиша:

Само за тебе сестроо големо%20гушкање

Originally posted by tofu tofu напиша:

Битие 16:8-9 и ја праша: „Агаро, Сарина слугинко, откаде доаѓаш и каде одиш?” А таа одговори: „Еве, бегам од својата господарка Сара.” А Господовиот ангел и рече: „Врати се кај господарката твоја и покори и се под нејзините раце!

Се сомневам дека ќе ги сфатат овие зборови, ама ајде да пробаме...

"Кажете ми, вие, кои сакате да бидете под Законот: не го слушате ли Законот? Зашто е напишано дека Авраам имал два сина: едниот од робинката, а другиот од слободната. Но оној, од робинката, роден е по тело, а оној од слободната преку ветувањето. Ова е речено сликовито: тие жени се двата завета; едниот од гората Синај, кој раѓа за ропство; тој е Агара - зашто Агара е Синајската Гора во Арабија, и му одговара на сегашниот Ерусалим, кој робува со своите деца. Но небесниот Ерусалим е слободен, тој е наша мајка, зашто е напишано: „Весели се неплодна, која не раѓаш; воскликни и извикај ти, која не си имала породилни маки; зашто оставената има повеќе деца, отколку онаа, која има маж.” И вие сте, браќа, деца на ветувањето како Исак. И како што некогаш оној, кој се роди по тело, го гонеше оној, кој се роди по дух, така е и сега. А што вели Писмото? „Истерај ја робинката и нејзиниот син, зашто синот на робинката нема да наследи со синот на слободната!” Затоа, браќа, ние не сме деца на робинката, туку на слободната."
(Галатјаните 4:21-31)

Јас сеуште чекам коментар на овие Библиски пасуси .
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 20:04
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Halid, toa shto ne go razbirash, a i samiot ovoj citat koj sega go diskutirame ubavo objasnuva - Hristijanite poteknuvaat i od Isaak i od Ismail. Hristijaninot e plod na Bozhjata Ljubov i razbiranjeto na taa ljubov, ne na eden ili na drug narod.

Aman be,jas ne razbiram ti razbiras!!!Kade be toa poteknuvaat od Isak i Ismail??? Abe site se Od Boga Stvoreni,toa e jasno!!!

No jas baram Informacija,dli voopsto imaat Koren??
Kako sto Evreite,poteknuvaat od Ishak
Muslimanite od Ismail!

Hristijanite,od koj???

Ti mislish deka lugjeto pochnaa od Avram ili deka nekoj spored ragjanje zasluzhuva da e Bozhjo chedo ?

Verata i Bozhjoto pripagjanje ne se nekakva nekretnina (parche niva ili kukja) pa so ragjanje i dokazhuvanje koj e taktkoto da se polaga pravo na niv.

Mesinger,jas znam deka Lugeto pocnuvaat od Adem.a.s. i Havva!!

No neznam,dali si slusnal ti za Semejno Drvo!!!
I den denes imaat Luge,koi toa go pravat!!
Ne pocnuvajci od Adem.as. tuku,Pr:200 god ,nanazad i do den denes!!!

Ete nam Semejnoto Drvo ni e od Ismail.a.s.
Na Evreite od Ishak.a.s.
A Hristijanite!??

A Inkau,da site poteknuvame od Adem.a.s. i Havva!!!

Toa sto nemate odgovor,odma Offtopic vikate sme bile!!
Mnogu Umni Moderatori i pravedni si imame!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 20:12
Според молкот кој го дадоа Христијаните по моето прашање за коментар на (Галатјаните 4:21-31)
,не ми преостанува ништо друго туку да заклучам според текстот кој се наоѓа во овие Библиски Пасуси,дека Библијата го одобрува ропството,а покрај тоа повикува на Крстоносни војни во името на Христа,колонизаторски окупации во името на Христа,и потчинување на различните од нив исто така во името на Христа.Тоа е мое убедување кое го здобив благодарение на погоре поставените Библиски цитати,а и на некои други.И сега полесно ја сваќам окупаторската мисија на некои современи Западни Земји кои под плаштот на Библијата,палат и жарат се што ќе најдат пред себе.
Кон врв
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 20:16
Efendija se raboti za duhovno ropstvo.
Isus doshol da ne oslobodi od ropstvoto na grevot.
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 20:19
Originally posted by KGB KGB напиша:

Od koj Grev be!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 20:19

Тогаш отвори ја Библијата кај (Галатјаните 4:21-31)
и протолкувај ми ги овие пасуси.Оној Ѓавол сношти на нешто друго алудираше и потцртуваше во тие пасуси.Не е лошо да погледнеш како тој ги пастира Библиските Пасуси,па ако имаш нешто да надодадеш бујрум,со задоволство ќе те читам.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 20:24
Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Od koj Grev be!!

Od grevot koj sme go nasledile od Adam i Eva.
Efendija stihovite koi gi postirash ti bodat oci, taka?

Изменето од KGB - 05.Април.2008 во 20:25
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 20:26
Zosto jas da sum nasledil grev od nekogo koga ne go imam naravenoзбунетостголема%20насмевкаEpten nepravedno taka da si znajteтага
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 20:38
Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

Zosto jas da sum nasledil grev od nekogo koga ne go imam naravenoзбунетостголема%20насмевкаEpten nepravedno taka da si znajteтага

Od roditelite gi imsah nasledeno fizickite karakteristiki taka i grevot go imash nasledeno.
Grevot e nesovrshenost.
Grevot i smrtta ne treba da ne frustiraat bidejki Isus ne ima oslobodeno ednash zasekogash.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.