|
Библијата одобрува ропство |
Внеси реплика | страница <1 56789 12> |
Автор | |||||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Епа затоа сакам од ваш аспект,малце да ми ги прокоментирате подетално овие пасуси.Добивам впечаток дека не сакате да ми одговорите на прашањето. Ако не се зборува за конкретна нација или народ,зошто тогаш се спомнати Арапите и Агара,ајде малце размрдај ги прстите,пишувај нешто повеќе околу ова... |
|||||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Тебе најмалку треба да те мрзи да ми објасниш.Како поборник за изворното Христијанство се надевам дека ќе бидеш реален и реално ќе ги протолкуваш овие пасуси. |
|||||
|
|||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Nikade ne se spomnati arapite... najdi kade se spomnati arapite vo toj citat?!?!?
Direktno se kazhuva se shto treba da se kazhe - Spomnati se dvata zaveta - edniot od gorata Sinaj - simbolichno pretstaven preku Agara, odnosno - pretstavnicite na staroto (i kako shto kazhuva - se naogjaat sega vo Erusalim, odnosno se lugjeto koi vo toa vreme seushte ja vrzuvaat verata samo so hramot i so materijalnata nejzina pretstava, a ne so duhovnata) Drugiot e Nebesniot Erusalim. Nematerijalnoto, Duhovnoto, Prosvetlenoto... Se e jasno... |
|||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ок,ќе чекам одговор од ЕвАнгелос,бидејќи тој некои зборови во пасусите ги имаше болдирано за да се читаат поубаво. А тебе ти благодарам. |
|||||
|
|||||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Evangelos!!! Jas vaka go Podrazbiram ovoj Citat!!! A Evangele,i ti a i maria sigurno ne ste go videle ovoj Post!! Zatoa sega te prasuvam,Koj vi e vam Korenot na Hristijanite,Dali vie voopsto imate Koren!!! Eve Evreite se od Ishak Muslimanite od Ismail A Hristijanite>?>???? |
|||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Od Boga...
|
|||||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
A drugive narodi od Mace i Kuce da ne poteknuvaat!!! Pa se znae deka na site ne sozdal Bog!!! Mislam na drugo zidarski,Ili nemate pocetok,Ne e sramno da se kaze!! Zatoa koga jas kazuvam deka Hristijantvoto e samo Sekta na Judizmot,Vie se Lutete!! Zatoa se dodeka ne se kazet Pocetokot,jas na toa Stojam!!! |
|||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Јас во погорните Библиски пасуси брате Халиде гледам дискриминација и основа за војни и потчинување на луѓето,како и нивна поделба на робови и владетели.Вакви,а и други многу слични пасуси на овие биле основа за Крстоносните војни,Колонизаторските војни,и уште една низа други злодела кои Христијаните ги правеле и сеуште ги прават врз одредени народи. Само работата е во тоа што овие немаат (да цитирам некого) м**а,до крај да се изјаснат. |
|||||
|
|||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ti imam odgovoreno na ova, vo druga tema, po drug povod...
Poteknuvame od Adama, poteknuvame od Avraam, i sme onie koi go razbrale Poslanieto Negovo i Zborot Negov, koga doagja megju nas na zemjata. Ostanatite, ostanale sinovi na gorata Sinajska... nie - nie veruvame vo Nebesniot Erusalim, ne vo zemskiot, zatoa shto Toj ni go donese Slovoto i Ljubovta. |
|||||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Nikade,ne ste mi odgovorile!!! Pa i nie Poteknuvame od Adam(Adem) i Avram(Ibrahim)imal dva Sina!! Ishak.a.s. od Kogo Poteknuvaat Evreite Ismail.a.s.Od kogo Poteknuvaat Muslimanite! Kaj se tuka Hristijanite!!?? Nikade ne se zboruvat!!?? |
|||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Efendija, toa ti go gledash, samo zatoa shto e spomnato deka Sinajskata Gora se naogja vo Arabija. Ako imash najmalo poznavanje od Biblijata, kje znaeshe za znachenjeto na Sinajskata Gora vo vrska so Mojsej. Ako ti barash prichina da veruvash deka nekoj e protiv tebe, bujrum, nikoj nema da mozhe da te razubedi, no ovoj tekst definitivno ne zboruva za diskriminacija, a zboruva za otvoranje na umot i dushata i osloboduvanje od duhovnite spregi!
|
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
So objavata sto ja nosi Isus, veruvanjeto na evreite od ekskluzino stanuva inkluzivno. Toa stanuva veruvanje na site narodi, vkluchuvajki gi i arapite.
Изменето од Messenger - 04.Април.2008 во 22:35 |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
E brat,Efendija,jas taa Diskriminacija od koga sum ja videl,No..ete Navistina nemaat..Kako sto kaza,Veruvaat vo "Jehova"a na Ednive Jehova,im naredil Edno(i toa strogo da se pridrzavaat na toa,kako na pr:Sunet i Nejadenje na Svinsko,a na Drugive,Gi Oslobodil od toa)..I dve godisno dete ke znaet deka se rabotet za Diskriminacija! |
|||||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ispraten sum pri Izgubenite ovci na Izrailot!!! Kaj tuka gi gledas site narodi!?? A posebno Arpite??? Zarem za tebe Evreite se Site narodi,ili pak Imas pravo!!! Da Izrael go Komanduvat celiot svet,i site se pod negova Cizma!!Mozebi na ova si pomislil!! |
|||||
Внеси реплика | страница <1 56789 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |