|
ШЕРИЈАТ - каде се споменува? |
Внеси реплика | страница <1 1112131415> |
Автор | |||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Halide - najdi mi eden sluchaj na maloletnik vo USA koj e osuden na dozhivotna robija za siluvanje ili za krazhba ili za slichen kriminal, i jas javno tuka kje ti se izvinam! Eden samo!
Jas najdobronamerno se obidov da ti dadam objasnuvanje, koe vo novinarskiot tekst ne e dokraj precizirano, i toa od mnogu prosta prichina - ne mozhe novinar da kazhe deka ima 2000 lugje na dozhivotna robija zaradi ubistvo, zatoa shto mozhe da se razlichni kriteriumi, razlichni raboti. Vo amerikanskiot zakon (koj voopshto ne go poznavash i ne znam so koj pamet zboruvash za toa, smeshno e vaka) - nema samo termin "ubistvo", a ima kvalifikacija na toa ubistvo. Odnosno - ne mozhe da se kazhe deka nekoj e obvinet ili osuden za ubistvo, a mora da se precizira kakvo e ubistvoto, inaku mozhe da se smeta izjavata za kleveta! Ama, ako znaeshe malku za amerikanskiot sudski sistem, kje go znaeshe ova. Ama Halide - ostani si ti na tvoeto ubeduvanje, polesno ti e taka... kako shto rekov mnogu pati tuka na forumov - Da mislish deka znaesh e poopasno otkolku da ne znaesh! Znachi ako nekoj maloleten ubie celo semejstvo, gi iskasapi so nozh - zhena, deca, starci - za toa kje mu se dade dve godini domashen pritvor?! Aj nekoj shto navistina razbira neka pishe za ova... |
|||||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Zidarski,jas tolku znam,ama predhodno kazav deka Jas samo toa go Mislam,i kazav deka ne sup Ekspet po Serijat!!! No kolku da te potsetam,Deka Polnoleten vo Serijatska drzava ne gi pravet ovie raboti,Kasapenje na zena,deca i starci(so retki isklucoci)a ne pak Maloletnik,da gi napravet tie,Dosega,jas ne sum slusnal,Maloletnik,da napravet takvo Krivicno delo!!raz??? Mozebi i vie ne ste cule,a aaa??? Jas samo go rekov toa,na pr:Za Kradenje,Sankcijata e Secenje na Rakata!!! E sega Dokolku Maloleten ukradet,nema da mu ja isecat rakata,(mozebi ce go pritvorat,ili ce go odnesat vo nekoja Vospitna Moralna Institucija,i ce go Educiraat,za da koga ke stanet Polnoleten,da ne pravet Krivicni dela)posos e sepak Maloleten!!!raz,so sakav da kazam.. Tolku od mene,ako nekoj znae podobro,neka Objasnet,bar ke naucam!!! Da mislish deka znaesh e poopasno otkolku da ne znaesh! (Zidarski) Ne razgovaraj so onie koi ne te razbiraat,poso ke te napravat deka ti ne razbiras!!! |
|||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Halid - ako neshto ne podnesuvam, toa se lugje koi se pravat deka znaat i nemaat doblest da priznaat koga greshat.
Najdi mi primer na eden edinstven maloletnik koj e osuden na dozhivotna robija vo USA zaradi krazhba ili polesen prekrshok! Ako ne - izvini se javno za postot od prethodnata stranica! |
|||||
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Messenger,,,jas znam deka tebe ne te interesiraat takvi neshta ,,,i zatoa napishav vo mojot post vaka: "No veruvam poentata na Messenger za postiranjeto na ovaa story ne e negovata convert,,,tuku zoshto Muslimanite reagiraat taka nasilno,,," a za razmisluvanjeto ,,,me prashuvash neshto shto veruvam nitu psiholozite seushte ne mozhat da mu ja najdat dijagnozata,,,,zatoa samo ke dodavam edno mislenje: "Nobody can be so amusingly arrogant as a young man who has just discovered an old idea and "thinks it is his own"." Shto znam,,,samo se prashuvam koga nashata svest ke porasne do toa nivo...shto nash*te postapki ke pridonesat na sprechuvanje na chovekovata mizerija,,,,namesto da ja predizvikuvame istata... |
|||||
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Gledash, dodeka ne se dade shansa na svesta da zazhivee, dodeka ne se dade shansa taa da pronikne i da pogreshi vo svoite prvichni detski chekori, taa NEMA NIKOGASH DA SE RAZVIE. Dodeka se tera disciplina so strav, so stap, so naredbi, so sechenje race, noze i glavi, dodeka za sekoja nova svezha misla se dobiva shlakanica preku usta, dodeka za sekoj nov iskazhan zbor se zakanuva i se potsmeva, do togash lugjeto ke bidat robovi, ke bidat avtomati, ke bidat tela bez dusha. Svesta ne se se razviva so zakani i kazni.
Vo eden moment lugjeto treba da progledaat, da go simnat od grbot stariot teret i da pojdat napred oslobodeni od nepotrebnite zbirshtini koi samo gi ogranichuvaat vo sekoj aspekt. Novoto vreme dojde pred iljadnici godini i Isus si go dade zhivotot za da ne pouchi na toa. Znael deka vremeto za razbuduvanje na svesta e dojdeno, kako sto znael deka ke greshime vo prvichnite chekori. No znael isto taka deka bebeto nema nikogash da proodi i da se ispravi dokolku vo procesot na toj razvoj ne pagja, ne se drasnuva i ne se rasplache od bol i maka bezbroj pati. NO TOA E PROCESOT PREKU KOJ MORAME DA MINEME. Nikakov strav ne smee da ne zadrzhi od rastenjeto i produhovuvanjeto. Zarem poradi stravot gi terame bebinjata samo da sedat i lazat? Ne! Nie znaeme deka ke pagjaat, znaeme deka ke se udiraat, znaeme deka gi ochekuva sekakva opasnost, NO ZNAEME DEKA NEMA DRUGA OPCIJA i zatoa gi ohrabruvame da stanuvaat i da gi pravat prvite chekori. Vo Kreacijata nishto ne e statichno. SE SE DVIZHI, SE SE MENUVA I RASTE, STAROTO ZAMINUVA I NOVOTO, MLADOTO, ENERGICHNOTO I POSVESNOTO GO ZEMA MESTOTO I ODI PONATAMU. I koga ke se se rabere toa, ne samo kako nekoja intelektualnost, no kako zhiv nedeliv element od nas, ke ni stane jasno koj sme nie, koj e nashiot pat i ke ischeznat konfliktite, histeriite, grchevitoto drzhenje za onoa sto poveke nema vrednost i ke pochneme da zhiveeme kako vistinski slobodni Bozhji kreacii, onakvi kakvi sto ne sozdade Toj - spored svojot lik. Na Kreatorot ne mu trebaat robovi, nemu mu trebaat sokreatori. Zatoa nas ne sozdade porazlichno od rastenijata i zhivotnite i dodeka ne staneme svesni za taa ochebijna vistina, nema da se pomrdneme nikade od dupkata vo koja samite se stavivme neguvajki i obozhavajki go minatoto, nepotrebnoto i umrenoto. A Bozhjiot plan raboti, chovekoviot ne. Изменето од Messenger - 29.Март.2008 во 05:01 |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Xexe,A zosto da se Izvinam jas ne znam,kaj toa sum Gresil!?? Ne ja podnesuvam Nevistinata, i sum Protiv nevistina!! Baras od mene da ti najdam Eden slucaj,na maloletnik osuden na dozivotna za Poesen prekrsok a ??? E AJ TI DOKAZIMI DEKA SITE OVIE MALOLETNICI SE OSUDEN NA DOZIOTEN ZATVOR ZA UBISTVO,PA TOGAS JAS KE TI NAJDAM I MALOLETNIK OSUDEN ZA POLESEN PREKRSOK!!! Изменето од Halid ibn Velid - 30.Март.2008 во 11:26 |
|||||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Tokmu taka,Koristejcigo razumot,dojdov do zakluck deka treba da bidam,Ponizen rob na Allah.xh.sh. Da gi Pocituvam site naredbe i da se otrgnuvam od Site zabrane,i Iskreno i Ponizno da mu robuvam!!!!! Jas i davam Vrednost na Dusata,a ne na Materijata,Ona sto me Zadovoluvat e Mojata Dusevna Smirenost,a ne Matrijalnoto Bogatstvo!! A taa Dusevna Smirenost ja navagam Tokmu vo Poniznoto Robuvanje kon Mojot Gospodar,i vo Pocituvanjeto na naredbete i otrgnuvanj od Zabranete!! Znaci ne samo sto Mi Odgovara,Tuku i nemozam da ti opisam Kolku sum ubeden vo Ova!!! A ne mi kaza ti sto tolku mnogu go Koristis razumot,koja e tvojata cel,ako vece imas cel?? Изменето од Halid ibn Velid - 30.Март.2008 во 11:26 |
|||||
dzem
Сениор Регистриран: 07.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 117 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Bismillahi rrahmani rrahim
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! 103. A kada namaz završite, Allaha spominjite, i stojeći, i sjedeći, i ležeći. A u sigurnosti obavljajte namaz u potpunosti, jer vjernicima je propisano da u određeno vrijeme namaz obavljaju. 104.Nemojte malaksati tražeći neprijatelja; ako vi trpite bol, trpe i oni bol kao i vi, a vi se još od Allaha nadate onome čemu se oni ne nadaju. - A Allah sve zna i mudar je. 105. Mi tebi objavljujemo Knjigu, samu istinu, da ljudima sudiš onako kako ti Allah objavljuje. I ne budi branilac varalicama,* 106.i zamoli oprost od Allaha - Allah, uistinu, prašta i samilostan je. 107.I ne brani one koji su u dušama svojim podmukli jer Allah nikako ne voli onoga ko je podmukao grješnik. 108.Oni se kriju od ljudi, ali se ne mogu sakriti od Allaha, a On je s njima i kad noću smišljaju riječi kojima On nije zadovoljan; Allah dobro zna sve ono što oni rade. 109.Eto, vi ih branite na ovome svijetu, a ko će ih pred Allahom na Sudnjem danu braniti, ili ko će im zastupnik biti? b(Nisa) Изменето од dzem - 30.Март.2008 во 12:00 |
|||||
Euzu Billahi minessejtanirradzim Bismillahirrahmanirrahim ~ HasbunAllahu ve ni`mel vekil~
|
|||||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
pravo da vi kazhan kakvi lud'e ima samo sheriet pa ne e sloboda za sekogo i onaka begaat od kontrola strastite na mnogu sledbenici na islamot -od krajnost u krajnost no vekovnata vkorenetost na pogledi na slobodniot zhivot retko koj mozhe da zivee vo normalen tok so vremeto pa zatoa i sherietot e neophoden za muslimanite
|
|||||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Prašina se još nije ni slegla oko posljednjeg "humanističkog" napada na Islam, a za 20. april je već najavljen slijedeći atak na muslimane i njihovu vjeru. I ovaj (crtani) film pod nazivom "Muhammedov život" će predstaviti jedan holandski političar, član Laborističke stranke, Ehsan Jami koji je iranskog porijekla. U filmu pokušava da ocrni život Allahova Poslanika Muhammeda s.a.w.s. opisima njegovog seksualnog života. Došlo je izgleda vrijeme kad će svaka šuga izići iz svoje jazbine da i ona da svoj doprinos blaćenju Islama, jer očito im se hoće. Navodno je ministar pravde u Holandiji, zemlji u kojoj živi oko milion muslimana, ubijeđivao ovog idiota da ne objavi ovaj film, te isti haman razmišlja bil` nebil`. Ukoliko je do sada bilo diskutabilno pitanje da li Holandiju kao zemlju treba bojkotovati zbog pružanja utočišta najpodlijim i najbezobraznijim napadima na Islam, mislim da su sada dileme riješene. Izvor IslamOnline Sekogas Hristijanite ne optuzuvaat deka go napadzame Hristijasntvoto, namesto da sme vodele konstruktiven dijalok, nie sme ja poreknuvale Biblijata i Hristijanstvoto so cel da go oskrevnavime..... No da vidime kakva e realnosta, koj na kogo napadza, koj na kogo vredza....... najubavo toa ni go potvrduvaat AntiIslamistite od holandija, koi ne povikuvaat da se drzime za " Bozjata Ljubov" Drugo, Bevte fateni za smrtnata kazna vo Islam sto e prepisana za onoj sto ce izleze od Islam. Vo ovoj moment i da ima stotici muslimani sto se konvertiraat vo Hristijanstvo ili koja bilo druga religija, i go napustaat Islam nema da me boli toa, i da krevam prasina.. ludzeto taka izbrale.. No za ova gnasava, zivotnoto sto e navedeno pogore vo citatot... sto sprema film so cel da ja oskvernavi licnosta na Pejkamberot, Vallahi (Zimi Gospod) da imam moznost sega bi mu ja prekol glavata, A vie mozete kako sakate da me narekuvate, ako sum posle toa za vas terorista ce se gordeam so toa! Изменето од muhadzir - 01.Април.2008 во 00:38 |
|||||
ISLAM VJERA ISTINE
|
|||||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Onaj ko onrene glavu od Knjige moje, taj ce teskim zivotom zivjeti i na Sudnjem danu sljepim ce mo ga oziveti. - Quran
|
|||||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||||
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Potpolno se soglasuvam so tebe,,,zatoa I ne ja naogjam mojata religija kako vera koja ja sprechuva svesta,,,I koja bara marioneti od lugjeto...naprotiv Islamot bez da zapadne vo dogmatizam,,,svoeto polaganje na pravo go izlozhi racionalno I kritichki,,,obiduvajki se da gi ubedi drugite vo sloboda I odgovornost,,, Bash sega si chitam nekoi knigi za “primenata" na Sherijatot vo vremeto na Pratenikot Muhamed,,,I posle nego,,,I stvarno se uveriv deka Islamot uspea da sozdade edna atmosfera na vzaemna zavisnost I lubov megju sledbenicite na razni religii ,,,I deka ne e voopshto onaka kako povekemina od nas ja zamisluvame,,,kako nachin na teranje disciplina so strav,,,itn… Ako imam vreme,,,ke spodelam neshto so vas,,,, Pozdrav |
|||||
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
|||||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
ISLAM VJERA ISTINE
|
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Bi sakal da go spodelish onoa sto si pronashla i se nadevam deka toa ke otkrie novi horizonti. Za zhal, spored onoa sto imam prilika vo modernive vreminja da vidim kako reakcija na muslimanite niz svetot, soobrazno so sharijatskiot zakon i preporakite na islamskite vodachi, mene ne mi ostava dobra sika. Ushte poveke sto istoto bez razmisluvanje se potkrepuva i od nash*te chlenovi... Изменето од Messenger - 03.Април.2008 во 00:33 |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 1112131415> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |