IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонија или компромис
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонија или компромис

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
Автор
Порака
polikarp Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Февруари.2007
Локација: United States
Статус: Офлајн
Поени: 49
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polikarp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 19:09
Originally posted by Aminta2 Aminta2 напиша:

Гасите телевизори, баталете "новинари", "експерти" и к*рчеви карики.

ВО ПОНЕДЕЛНИК СЕ ОДЛУЧУВА СУДБИНАТА НА МАКЕДОНИJА! СУДНИОТ ДЕН Е ТОJ: КЕ НЕ ИМА КАКО НАРОД И КАКО НАЦИJА ИЛИ НЕМА ДА НЕ ИМА!

НАРОДОТ, т.е. СИТЕ НИЕ МОРАМЕ JАСНО ДА КАЖЕМЕ ДЕКА ИМЕТО ОСТАНУВА, ДЕКА ТОА НЕ Е УСЛОВ ЗА ВЛЕЗ ВО НАТО, ДЕКА Е НАJОСНОВНО, ЗАГАРАНТИРАНО ПРАВО НА СЕКОJ НАРОД ДА СЕ НАРЕКУВА КАКО ШТО САКА!

Секоj оноj во Собраниетo коjшто нема да го почитуава тоа право има да сноси тешки последници!

СИТЕ ПРЕД СОБРАНИЕ ВО 12 ПОПЛАДНЕ!

E ova me nasmea голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевканамигнување

KOE IME OSTANUVA?????!!!!
BJRM, ili ako sakate FYROM

kako ne vi e jasno na site, deka bitkata za imeto e odamna izgubena i dolgo vreme nie ne sme Makedonija

Kolku pobrgu go sogledate toa tolku polesno  ke izlezete od kalta

аплаузpozdrav

Изменето од polikarp - 29.Март.2008 во 19:09
Подобро да ме мразат заради тоа што сум, отколку да ме сакаат заради тоа што не сум.
Кон врв
ntg2003 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 483
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 19:25
Originally posted by polikarp polikarp напиша:

ВО ПОНЕДЕЛНИК СЕ ОДЛУЧУВА СУДБИНАТА НА МАКЕДОНИJА! СУДНИОТ ДЕН Е ТОJ: КЕ НЕ ИМА КАКО НАРОД И КАКО НАЦИJА ИЛИ НЕМА ДА НЕ ИМА!

НАРОДОТ, т.е. СИТЕ НИЕ МОРАМЕ JАСНО ДА КАЖЕМЕ ДЕКА ИМЕТО ОСТАНУВА, ДЕКА ТОА НЕ Е УСЛОВ ЗА ВЛЕЗ ВО НАТО, ДЕКА Е НАJОСНОВНО, ЗАГАРАНТИРАНО ПРАВО НА СЕКОJ НАРОД ДА СЕ НАРЕКУВА КАКО ШТО САКА!

Секоj оноj во Собраниетo коjшто нема да го почитуава тоа право има да сноси тешки последници!

E ova me nasmea голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевканамигнувањеKOE IME OSTANUVA?????!!!!BJRM, ili ako sakate FYROM kako ne vi e jasno na site, deka bitkata za imeto e odamna izgubena i dolgo vreme nie ne sme Makedonija Kolku pobrgu go sogledate toa tolku polesno  ke izlezete od kalta аплаузpozdrav

Интересно мисленье...
Кон врв
baba mulon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Ноември.2007
Поени: 258
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај baba mulon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 19:31
E ova me nasmea голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевканамигнувањеKOE IME OSTANUVA?????!!!!BJRM, ili ako sakate FYROM kako ne vi e jasno na site, deka bitkata za imeto e odamna izgubena i dolgo vreme nie ne sme Makedonija Kolku pobrgu go sogledate toa tolku polesno  ke izlezete od kalta аплаузpozdrav [/QUOTE]Е да како ке кажеш ти така ке биде.Битката не е изгубена додека има Македонски народ.Извини ама јас на мојот син нема да можам да му кажам дека сум бил МАкедонец а сега сум Скопјанец.Ако ти можеш алал да ти е.

Im YOUR NIGHTMARE
Кон врв
polikarp Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Февруари.2007
Локација: United States
Поени: 49
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polikarp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 20:42
Originally posted by baba mulon baba mulon напиша:

E ova me nasmea голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевканамигнувањеKOE IME OSTANUVA?????!!!!BJRM, ili ako sakate FYROM kako ne vi e jasno na site, deka bitkata za imeto e odamna izgubena i dolgo vreme nie ne sme Makedonija Kolku pobrgu go sogledate toa tolku polesno  ke izlezete od kalta аплаузpozdrav
Е да како ке кажеш ти така ке биде.Битката не е изгубена додека има Македонски народ.Извини ама јас на мојот син нема да можам да му кажам дека сум бил МАкедонец а сега сум Скопјанец.Ако ти можеш алал да ти е.

[/QUOTE]

Izgleda tebe tatko ti propustil da ti kaze deka toj bil makedonec za kratko ama deka sega ti si BJRM.Na tvojot sin mozes da mu kazes sto sakas a isto i  toj nema da bide Makedonec(moze da se cuvstvtva taka) zatoa sto nie ni sega ne se vikame Makedonija.Ne znam samo dali ste slepi ili Kiro Glligorov ti e dedo pa ne sakas da svatis deka ti go smeni imeto pred podolgo vreme.

pozdravнамигнување

Изменето од polikarp - 29.Март.2008 во 21:04
Подобро да ме мразат заради тоа што сум, отколку да ме сакаат заради тоа што не сум.
Кон врв
Aminta2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Март.2008
Поени: 361
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aminta2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 21:42
polikarp: многу погрешно.

Името е Република Македониjа! Постои "привремена референца" коjа не е име, не ги мешаj работите. Затоа впрочем не имаат признаено 123 држави како Република Македониjа, и затоа ако го покренеме прашањето во ООН, со 2/3 мнозинство ќе не признаат под нашето име.

А измислицата "БJРМ", или "FYROM", не постои како збор во ниеден jазик. Jас не ни знам што е тоа ниту пак ме интересира.

Но сега постои непристоен предлог коj привремената референца ќе jа направи да биде траjно, ново име, значи двете -- името и референцата -- во едно, ново и траjно име за век и веков. Предлогот е да бидеме МАКЕДОНИJАСКОПJАНИ или на кратко - Скопjани, како што впрочем и не нарекуваат Грците.

Можеби polikarp се сложува да биде Македониjаскопjанец, навистина не знам, но jас не се сложувам бидеjќи сум Македонец.

Но кога веќе заради предавството нашите политичари се уште преговараат, а народот е тоj што се прашува, тогаш народот има должност да им каже што мисли и како треба да гласаат по предлогот.

Политичарите, пред се оние кои се надеваат нешто да ќарат од продажбата на името (преку добивањае власт или заради тоа што се уценети од Грците), се нa позициjа тивко да го дадат името.

Битката не е изгубена, туку допрвa треба да се бие.

Затоа:

ПОНЕДЕЛНИК 12:00 НА ПЛАДНЕ ПРЕД СОБРАНИЕ

Изменето од Aminta2 - 29.Март.2008 во 21:47
Кон врв
kaplar Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Март.2008
Локација: Macedonia
Поени: 68
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kaplar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 15:15
Originally posted by ntg2003 ntg2003 напиша:

Интересно мисленье...

Ти од што си у кал не ти се виѓава, па како можеш да зборуваш глупости дека колку побрзо ке сватиме блала.....  навистина Бранко, геровски и другите што тресат глупости делуваат на лабилни личностилутина

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kaplar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 15:19
плазење

Изменето од kaplar - 30.Март.2008 во 16:35
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kaplar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 15:23

Е да како ке кажеш ти така ке биде.Битката не е изгубена додека има Македонски народ.Извини ама јас на мојот син нема да можам да му кажам дека сум бил МАкедонец а сега сум Скопјанец.Ако ти можеш алал да ти е.

Izgleda tebe tatko ti propustil da ti kaze deka toj bil makedonec za kratko ama deka sega ti si BJRM.Na tvojot sin mozes da mu kazes sto sakas a isto i  toj nema da bide Makedonec(moze da se cuvstvtva taka) zatoa sto nie ni sega ne se vikame Makedonija.Ne znam samo dali ste slepi ili Kiro Glligorov ti e dedo pa ne sakas da svatis deka ti go smeni imeto pred podolgo vreme.

pozdravнамигнување

[/QUOTE]

Оди таму лечи комплекси одроден Македонец оди кај бугарите ке можиш да одиш во европа како Бугарин модерни торбеши од вакви како тебе со векови пропага државава.
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 15:49
хм... компромис? со кого? ја не видов да се нуди компромис од другата стрнаа? сум за компромис, ама треба и тие нешто да дадат, а не само да барат. еве на пример, нивната покраина од сега да се нарекува Македонија (егејска), предлог, не мора да го прифатат.
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 16:15
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

хм... компромис? со кого? ја не видов да се нуди компромис од другата стрнаа? сум за компромис, ама треба и тие нешто да дадат, а не само да барат. еве на пример, нивната покраина од сега да се нарекува Македонија (егејска), предлог, не мора да го прифатат.

Добро ти е дефиниран лајтмотивот на темата ..КОМПРОМИС

Овде и досега во последните 18 години водење на „мудра„ политика кај нас ..никојпат НЕМАЛО компромис...туку само лижење газови нечии (да не се споменуваат подеинечно) и одстапки...што е дијаметрално од зборот компромис...
Стварните значења на поимите се најважни..овде да се презентираат..
пс
Компромис според мене би било..јавно и написмено  да признаат оти е Македонија окупирана од нив..заради секакви..не мора и да се лукративни (за некаква заработка) побуди..и дека изразениот досега хедонизам на нашите ептен „мудри лидери„ е само од привремен карактер (ова може и да биде со векови-мерено според киро-глигоријанскиот календар) ..слично на „само двата месеца„ на натуреното и фиромизирано име-референца..колку да ги збуни другите ептен мудри негови поддржувачи..
----------------------------------------------------------------------------------------------
KOE IME OSTANUVA?????!!!!
BJRM, ili ako sakate FYROM

kako ne vi e jasno na site, deka bitkata za imeto e odamna izgubena i dolgo vreme nie ne sme Makedonija

Битката не е изгубена ..слично е на некојпат постоечкиот во антиката  на нерешливиот за повеќемина Гордиев Јазол...ама само се чека на доаѓање на современ „решавач„ на загатката..сличен по решението на Александар Македонски-ВЕЛИКИОТ..според сите од него направени работи...за неговиот стварно краток но бурен со настани и судбоносни одлуки живот.
Да ве потсетам само на :
-Градбата на градот Александрија
-Гордиевиот Јазол и нерешливата за сите(не и за него) енигма
-Победа на Персискиот Цар и правење на заедничка Империја..слична на денешната ЕУ..ама смртта го спречила во замислата..
голема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 16:35
Нашите преговарачи треба да излезат со листа на барања. кои треба да содржат:

- враќање на имотите на бегалците и репатријација и отштета
- непречен влез/излез и доселување на сите автохтони лица и нивните наследници на просторите на античка македонија
- овозможување на користење на мајчиниот јазик, писмо и слободно изразување на верата на сите
- промена на името на грчката провинција Македониа, согласно компромисот за името на Реп. Македонија
- промена на името на Солунскиот аеродром, универзитет, плоштад и др. јавни институции кои се знак на иредентистичка кампања на јужниот сосед.
- безусловна подршка на РМ во ЕУ и НАТО... не утре да ми измислат уште нешто дека заборавиле...
- укинување на визите и подршка за укинување на визите низ целиот ШЕнген простор

Еве ја толку смислив, а гарант има некои „експерти“ у земјава шо може да им текнат уште некои теми за „компромис“

Изменето од kire_nedelkov - 30.Март.2008 во 16:35
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 17:32
голема%20насмевка
Так
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

Нашите преговарачи треба да излезат со листа на барања. кои треба да содржат:

- враќање на имотите на бегалците и репатријација и отштета
- непречен влез/излез и доселување на сите автохтони лица и нивните наследници на просторите на античка македонија
- овозможување на користење на мајчиниот јазик, писмо и слободно изразување на верата на сите
- промена на името на грчката провинција Македониа, согласно компромисот за името на Реп. Македонија
- промена на името на Солунскиот аеродром, универзитет, плоштад и др. јавни институции кои се знак на иредентистичка кампања на јужниот сосед.
- безусловна подршка на РМ во ЕУ и НАТО... не утре да ми измислат уште нешто дека заборавиле...
- укинување на визите и подршка за укинување на визите низ целиот ШЕнген простор

Еве ја толку смислив, а гарант има некои „експерти“ у земјава шо може да им текнат уште некои теми за „компромис“

Има уште мнооооогу  барања..ама е најдобро (ако разбираат нашиве „преговарачи„ за што овде ние им зборуваме) и да ги презентираат на секој нареден закажан состанок во делови..така да сите таму разберат дека барањата се ..всушност и дел од „чаршавот„  од хартија..која се дава во делови...за да имаат време сите да ја разберат...се освен кога и каде и е крајот...на чаршавот мислам....и на нашите досега баеги  „мудри„ преговарачи кои сеуште не ги ставиле на зелената преговарачка маса..
пс
Па да ги видиме грчиштана...што ќе кажат на напливот од аргументи...а и редно е господинот Нимиц  да види оти има работа со умен народ и нација..а не само епетен „мудри„ тутурутки фиромански.
И патем кажано и да се конечно напие од некој од прочуените по светот американски средства за смирување на главата.
голема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
baba mulon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Ноември.2007
Поени: 258
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај baba mulon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 19:14

pozdravнамигнување

[/QUOTE]Abe k*rton eden ne se raboti za toa koj go smenil imeto ili ne.Se raboti za cuvstvo i identitet.Mozebi tebe ti e polesno no od ova shto go kaza  mozam da konstatiram deka Kiro ti e dedo tebe a Branko striko i cel SDSM  rodnini.A shto ke mu kazam na mojot sin i kako ke go vospitam e moja rabota ocigledno neshto shto tebe ne te naucile.I sedi si tamu kaj shto si ,jadi si bataci i debeli se.I vreme ti e za na rabota TVOJATA VTORA RABOTA CRNEC
Im YOUR NIGHTMARE
Кон врв
naum 1518118 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
GayLord f**ker

Регистриран: 13.Септември.2007
Поени: 312
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naum 1518118 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 20:00

Само муабети....

бла бла бла....
ко баби сте.... дајте бе предлог......ЛОЛ
Прекините зити сме , смешни сме и за залење
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.