|
BREAKING NEWS......!!! |
Внеси реплика | страница <1 34567 75> |
Автор | |
Red`Black
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 25.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 845 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hgaghhgaghahghga
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,.....dobro de,...bez mene,...jas ne sum tolku hrabar ,..kako site vas!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Петтооделенци на разговор во полиција
Дванаесет момчиња,ученици во основното училиште„Владо Тасевски“ во Скопје,вчера завршија во полициска станица. Родителите на приведените петтоодделенци тврдат дека биле приведени. Од полицијата велат дека учениците не биле приведени, туку дека биле повикани на информативен разговор, под сомневање дека им искршиле стакла од излози во фирма во близина на училиштето.Децата беа трауматизирани по двочасовниот разговор во полициската станица. Некои од децата тврдеа биле однесени во станицата со полициски возила - реагираа вчера растревожено родителите на малолетниците. Од МВР велат дека децата биле повикани да дојдат со родителите и по информативниот разговор сите деца биле пуштени. На разговорот во полициската станица присуствувала и директорката на училиштето, за што добивме потврда и од педагогот во училиштето. Во полицијата објаснуваат дека вчера и завчера биле искршени три стакла од излози на фирмата „Ладење“, на улицата Леринска, во близина на училиштето. Граѓанин ги забележал учениците како ги кршат стаклата и ги пријавил во полиција. ---------------------------------------------------- Ne go opravduvam diveenjeto na decata, bidejki tie navistina krsele i treba nekoj da snosi nekakva odgovornost, pred se roditelite, a potoa i nastavnicite, megjutoa, do tamu li stigna nasata policija da namesto vistinski kriminalci goni i vodi vo stanica maloletni deca? |
|
baba mulon
Сениор Регистриран: 17.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 258 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pravno gledano ne mozish da gi "privedish" tuku da gi "dovedish" vo stanica.Druga rabota,ako ne gi dovedish so policisko vozilo so shto drugo bi gi dovedol,so 19ka privatna?I ne postoi moznost da povikash roditel,osven od stanica taka da ne im veruvajte mnogu na novinarite i taka treba da go popolnat terminot na vestite
|
|
Ra
Нов член Регистриран: 01.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е случајно што типусот се просерава...
До вчера немал појма каде се и косово и Македонија... |
|
kaplar
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 23.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 68 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е шиптарите од Косово а и од целиот свет даваат пари за поткуп на Американската подршка и затоа имаат дрзава и надвор од границите на Албанија Косово е Колумбија на Балканот.
Косово е центар на балканскиот пат на дрогата
- Тоа е причина за грижи, пред се поради новите патишта на шверц на дрогата и вклучување на кокаинот во спектарот на производи кои го нудат групи активни долж Балканскиот пат на дрогата. Албанската мафија во последно време презема контрола врз пристаништата во Романија и има веќе цврста мрежа во Албанија и Црна Гора, се вели во извештајот. Западните разузнавачки служби оценуваат дека западноевропскиот пазар на хероин, кој 40-75 отсто го контролираат Албанци, годишно донесува приходи од околу седум милијарди долари, со што шверцот на тој вид наркотик е најпрофитабилна дејност на Балканот. - Подрачјето Албанија - Косово - Западна Македонија е големо складиште на дрога. Тука не се зборува за килограми, туку за тони - изјавил за Танјуг западен дипломат на служба на Балканот. Разузнавачките извори проценуваат оти во овој регион во секој момент има барем седум тони кокаин подготвен за пат кон Запад. Почетокот на сериозните активности на албанската мафија западните експерти најчесто тоа го поврзуваат со падот на комунистичкиот режим на Енвер Хоџа во 1991 година. Предупредувањето на Канцеларијата е најново во низата загрижувачки извештаи на повеќе агенции за борба против организираниот криминал, меѓу кои и ФБИ, Интерпол и Еуропол. |
|
Red`Black
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 25.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 845 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мендерез Мемети околу 13 часот и 20 минути на Бит Пазар во Скопје е претепан од страна на како што вели неколку припадници на полициската единица Алфа
Според него , неколку Алфи му побарале документи и потоа почнале брутално да го тепаат. Мендерез за Алсат вели дека алфите го замениле со друга личност бидејќи не дал никаков повод да биде нападнат. “Одев по Бит Пазар , дојдоа Алфите и ми извадија легитимација. Ми побараа документи. Ми ги фрлија и не ме ни претресоа , можеби се посомневаа на некого и ме претепаа. Ме прашуваа каде е другар ми. Јас бев на гости и дојдов на пазар да купам нешто и ме истепаа без каква и да е причина. Им ги дадов документите , и после тоа извадија пиштол. Беа четворица и ме удираа, со кундак од пиштол со тупаници, со клоци , со се што можеа. Едниот беше Албанец а другите не знам што беа“ вели Мемети. Во еден момент тој ја изгубил свеста и со рани на главата и на лицето се упатил во полициската станица Бит Пазар за да го пријави случајот. При излегување станицата Мендерез уште еднаш изгубил свест и од таму го пренеле во болница. “Немаат право да постапуваат на ваков начин. Доколку се знае што сторил, тогаш нека го затворат и однесат на суд. Има закон , јас не го гледам ова вака. Тука да се живее и како куче да го влечат, да го однесат зад џамијата , ова не можам да го оправдам“ вели Муса Мемеди, роднина на истепаниот. Од МВР изјавуваат дека случајот е евидентиран и поради тоа што се случил во текот на викендот портпаролот Иво Котевски не е во состојба да даде детални информации. Сепак тој рече дека случајот ќе се истражува. |
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако е ова се онака како што е овде опишано..страшно е кога се греши према невини луѓе...ама од друга страна пак постапките на некои се исти кон полицајците и овие ова го сметаат какао превентива...
Се прашувам само ..зашто вакви работи има само во Чаир.. Газибаба..Битпазар...а нема на други исто така фрекфентни места во градов???.
И зашто кај јаја паша е секојдневна ѓурултија од се и сешто..а нема пајак-служба да расчисти нередот и хаосот..а во центар за ситница одма дури и по 2 пајака се „нацртуваат„ на некоја скапана кола..погрешно паркирана..
Само правам споредба...различен аршин ...за исти дела во различни делови на еден ист град..Скопје???
Изменето од novace - 30.Март.2008 во 00:27 |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas se prasuvam
|
|
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dnevni aktuelnosti i vesti postirajte tuka...ne otvarajte celi temi, nema potreba..... tokmu za toa e nameneta ovaa tema!
Pozdrav |
|
Gorg
Сениор Регистриран: 27.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 142 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OK Moira
|
|
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.sitel.com.mk/vesti_det.asp?ID=25189&kategorija=%CC%E0%EA%E5%E4%EE%ED%E8%BC%E0 , samo ova,sega falese...
|
|
|
|
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nikoj ne smee da bide tepan na ulica bez razlika bil ili nebil kriv.
Osven vo slucaj da pruzi otpor ili da gi napade policajcite. Da ostavime na policijata da go razgleda slucajot u veruam deka ke bidat kazneti ti sto ja zloupotrebile funkcijata. |
|
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ok, dosta za ovoj slucaj
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 75> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |