IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Силата или моќта е во Нас...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Силата или моќта е во Нас...

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 7>
Автор
Порака
Barbika Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Август.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 860
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Barbika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Силата или моќта е во Нас...
    Испратена: 06.Октомври.2005 во 14:51
Kolku e verojatno ova i dali nekoj od Vas se nasol vo situacija da posegne i kon poslednata troska na nadez za da se izvlece od nekoja barem za nego neizvesna situacija!?

Ova mi e inspiracija od Lujza Hej koja veli"Kolku poveke se povrzuvate so moktta koja ja poseduvate,poslobodni ste vo site oblasti od zivotot"

I uste nesto ke napisam vo orginalen prevod:
"Sve sto ste do sada doziveli u svom zivotu stvoreno je Vasim mislima i verovanjima iz proslosti.Nemojte se osvrtati na svoje zivote sa stidom.Gledajte na proslost kao na deo bogatstva i punoke vaseg zivota"
Lujza Hej
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Barbika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2005 во 15:09
Krizite se normalna pojava vo nasite zivoti.Sum bila vo kriza nekolku pati.Ima razlicni krizi:Finansiski,ljubovni,zdravstveni...obicno barame pomos od okolinata,toa e vo red ,no dali veruvate deka i nasata podsvest ima tolku golema mok da ni pomogne i da ne izvlece od nekoi neizvesni situacii!?

Jas veruvam i tokmu zatoa pisuvam na ovaa tema!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Barbika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2005 во 14:19
Sepak milo mi e sto voopsto primetuvam deka ste ja otvarile temata i barem ste zirnale!

Uste edno prasanje neka bide poopsto za da ne Ve koci vo odgovorite ili i ponatamu sama ke si davam komentari!?

Dali koga Vi e najtesko barate pomos od najbliskite ili prvo se nabivate so negativna energija dodeka ne Vi pukne filmot pa so plac trcate i barate pomos!?

Jas mnogu sobiram...molcam,ja imam najnegativnata maana koja me unistuva do bolka,ama koga ke mi pukne film togas zboram i duri togas mi olesnuva!
Кон врв
mikus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јули.2005
Поени: 49802
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2005 во 14:31
toa e tocno
koga covek ima problem treba da bara pomos
no znaejki go toa treba prethodno da si ima
rezervacija obezbedeno
tj toj da bil spremen ili vekje pomagal na drugite
lugjeto voglavnom custvuvat komu da se obratat
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Barbika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2005 во 20:58
Ubavo e koga imas komu da mu se otvoris,ubavo e cuvstvoto koga imas prijatel,ne eden tuku najmalku 5 ,togas si pobogat duri i od najbogatiot covek na svetot!
Samo karakteristikite na lugeto se razlicni,nekomu toa mu odi potesko ,a nekomu polesno...
Sepak temata bese kolku veruvate tokmu vo Vasata podsvest,Vasata Sila koja e i edinstvena za najmnogu da vi pomogne vo bilo koja situacija!?
Pak ke spomnam bez prijatel nisto,no sto so spomnatoto pogore?!
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2005 во 16:58
Originally posted by Barbika Barbika напиша:

Ubavo e koga imas komu da mu se otvoris,ubavo e cuvstvoto koga imas prijatel,ne eden tuku najmalku 5 ,togas si pobogat duri i od najbogatiot covek na svetot!

Samo karakteristikite na lugeto se razlicni,nekomu toa mu odi potesko ,a nekomu polesno...

Sepak temata bese kolku veruvate tokmu vo Vasata podsvest,Vasata Sila koja e i edinstvena za najmnogu da vi pomogne vo bilo koja situacija!?

Pak ke spomnam bez prijatel nisto,no sto so spomnatoto pogore?!

Barbi...podsvesta e mnogu mnogu komplicirana rabota i eden mal moment neshto losho, negativno da pomislish podsvesta bukvalno ke si go vrze vo krpce i taka ke tera.
So mokta na podsvesta mozesh da uspeesh vo se ako i veruvash bez nieden moment da i pokleknesh...zalam shto ne ja vidov temata porano sega si of line ama ke te pricekam da se uklucish bash bi da razgovarame okolu ova..
Кон врв
Garfield Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Септември.2005
Поени: 381
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Garfield Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2005 во 15:03
May the force be with you always!
The cat...always lands on her feet, regardless!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Barbika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2005 во 14:36

Dobro kazano Garfield...

A tebe Natali te ocekuvam vo nekoja druga prilika so poveke komentar mnogu me interesira razmisluvanjeto na ostanatite clenovi...sigurna sum deka site vo nas nekade dlaboko vo nas krieme mnogu nesta koi sakame da si gi kazeme,pa makar i na ovoj nacin!

Temava e opsirna i vleva golema pozitiva ...

Кон врв
Ana^^ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ana^^ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2005 во 19:01
Eve jas da kazam eden primer,pa taka najdobro ke se zakluci kolku sme mokni nie so nasite misli.
Edna moja drugarka bese bolna od leukemija,nemase ni donatori za koskena srz nikoj od najbliskite ne odgovarase,doktorite vikaa deka tesko ke se izvlece,no taa bese tolku optimist,pa taka bolesta poleka iscezna.Site doktori se cudea kako se slucilo toa,a taa samo im rece deka nekogas samo treba da imas verba.
Taka da vo zivotot mnogu znaci psihickata mok.I zatoa veruvajte vo sebe i bidete optimisti,koga ste vo losa situacija trudete se da go izvlecete dobroto.
MeSs WiTh ThE BeSt,DiE LiKe The ReSt!
Кон врв
Crna mamba Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Октомври.2005
Поени: 75
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Crna mamba Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2005 во 09:16

I jas mislam taka.Treba da se ima silna verba i mnoogu optimizam,iako jas ponekogas koga mi e tesko mislam deka svetot e propadnat, dka mi e seedno dali ke ziveam ili umram.Ama posle ke izbrojam do 5, i ke svatam deka to se gluposti. Treba da se ima i mnoogu nadez ama ne premnogu zs moze na nesto mnogu da se nadevame i na kraj da se razocarame.

A koga me povreduvaat,ne im vrakjam odma.Cekam dur se sobirat se dur ne mi puknit filmot. E togas, ke i kazam se na licnosta v lice i ke se olesnam.Posle to se cuvstvuvam super.

Yahoo
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Barbika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2005 во 10:14
Koga ednas ke sklopime mir so sopstvenata vnatresnost,n
i se cini deka zivotot tece poprijatno!

Nasite misli ja oblikuvaat nasata idnina!Ova ne se uci za eden cas,eden den ova e nesto vo sto treba da veruvame site nie,a rezultatite ke dojdat sami po sebe!

Primerot ti e odlicen Ana^^,takvi primeri za zal ne se tolku mnogu zatoa sto koga covek ke se sudri so soznanieto za nekoja opaka bolest za koja obicno velat ne se znae kakov ke bide krajot se javuva strav koj nie treba da go pobedime tokmu sa nasata podsvest!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2005 во 10:19
ZALNO E DEKA E TAKA
koga gospod go sozdal covekot
dali bil svesen so pravi so nego
i so negovoto okruzenie
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Barbika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2005 во 10:26
Prisustvoto(postoenjeto),Mokta na Boga i Nie sme edno!
Znaejki deka mudrostta na Duhot i negovoto razbiranje ziveat vo Nas togash i nie sme od bozjata raka vodeni vo site nashi vrski so ostanatite od ovaa planeta!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2005 во 10:38
Originally posted by Barbika Barbika напиша:

Prisustvoto(postoenjeto),Mokta na Boga i Nie sme edno!

Znaejki deka mudrostta na Duhot i negovoto razbiranje ziveat vo Nas togash i nie sme od bozjata raka vodeni vo site nashi vrski so ostanatite od ovaa planeta!

za volja na istinata neveruvam deka ima nekoj nad mene
sto me cuva i mi nanesuva rani
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.