IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПОЛИГАМИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОЛИГАМИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3738394041 46>
Автор
Порака
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 14:58
Vidish - ako e majkata na zhena mu - togash mozhe, go razbiram chovekot!
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 15:07
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

P-O-L-I-G-A-M-I-J-APrasuvacot:Zosto sakas da si poligamist?Kalifot:Abe meraklija sum! Takov me stvoril Gospod.Nemozam da mu se lutam za toa!Prasuvacot:Sto ako zenata ne ti dozvoluva da zemes i druga zena?Kalifot:Helooo bre...! Koj e glaven tuka i koj se pita?голема%20насмевкаJa najfino znam dali sum sposoboen za poveke zeni ili ne!Prasuvacot:Ama zasto taka...Ne e fer...Kalifot:Tisuc puta sam ti rekao rabotava e od kejf.Nemozam i nesmeamda i go krsam aterot na dusava.Greota e ke me kolni cel zivot...голема%20насмевка

posle 40 strani vistinski odgovor, poligamija od kejf na dusata, ni humanost, ni zastita, ni ova ni ona, ednostavno taka mi se saka.
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 15:08
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

I jas isto...... koj videl arno od baltaza  смешен

ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 15:18
Kako se svaca "poligamijata vo Amerika"голема%20насмевка

"Muskarac" u petom mjesecu trudnoce:

Pa dobro, ako cemo pošteno, i nije neko muško. I nije Arnold Schwarzenegger. Inace zove se Thomas Beatie (ne bi mu loše ni ime Beastie stajalo) i živi u američkoj saveznoj drzavi Oregon.

Zapravo se radi o transseksualki, ženi koja je poželjela da bude (polu)muško, pa je dala odstraniti grudi, ali je matericu i jajnike ostavila. Nakon toga je dala da se oplodi vještačkom oplodnjom. Prema američkom zakonu, Beatie važi za muškarca, pa je i oženjen(a).

Nakon što se ispostavilo da supruga Nancy (kojeg li cirkusa) ne može imati djece, oboje su se odlučili za vještačku oplodnju Tomasa. Testosteronska terapija (bolji izraz bi bio-trovanje) je bila prekinuta u vrijeme oplodnje, da bi ista uopšte bila moguća.

"Ako izuzmemo to da u meni raste jedan život, meni je dobro, i ubjeđen(a) sam da sam ja muškarac." odgovara on(a) riječima koje bi nekada potpuno pasale u jednoj emisiji "top Liste Nadrealista", ali danas izgleda sasvim pristaju realnosti. "Ja ću biti otac moga djeteta, a Nancy majka. Normalna porodica."

Ovo je zapravo njena druga trudnoća. U prvoj je imala trojke, ali je zbog opasnosti po život morala trudnoću prekinuti.

Kao što reče Einstein (sa njegove nemuslimanske tačke gledišta): "Dvije stvari su beskrajne, svemir i ljudska glupost, ali nisam baš siguran za svemir."

Izvor: Die Presse

Изменето од muhadzir - 27.Март.2008 во 15:20
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 15:22

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 14:40
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 15:25
Muhadzir - i kakva vrska ima ova so poligamijata?!?!?!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 15:25

Da, mnogu e interesen toj moment - kako se definira poslushnosta na zhenata i do kakvi granici odi toa definiranje? (ova ima vrska so temava)

Bi sakal li nekoj da odgovori na ova...?
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 15:31

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 14:40
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 15:40
Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

I jas isto...... koj videl arno od baltaza  смешен

IMAS INTERESANTEN AVATAR KAKO SE VIKA - UTOPIJA ILI VO SON SE E MOZNO
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 15:41
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Би сакала и јас, но....тага

Trpenie Marija nekoj od clenovite sigurno ce ti dade odogvor inaku znaes za sto e znak molcenjeto....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 15:58

IMAS INTERESANTEN AVATAR KAKO SE VIKA - UTOPIJA ILI VO SON SE E MOZNO   ( Templarius)

.............. E sto mu fali na mojot avatar... трепкањеизненадување
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 16:08
Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

IMAS INTERESANTEN AVATAR KAKO SE VIKA - UTOPIJA ILI VO SON SE E MOZNO   ( Templarius).............. E sto mu fali na mojot avatar... трепкањеизненадување

REALNOST
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 16:16
ajde nazad na temata...
postaviv edno prashanje i ve molam nekoj da go odgovori, zatoa shto toa mozhe da dade nasoka na diskusijata za poligamijata...
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 17:02
Послушност, или моментот дека жената треба да биде заштитена како што пишуваше претходно- митот за дамата во неволја која треба да биде спасена, е само мит кој вештачки се создал, и се пренесува со генерации како нешто природно, како закон.

Тоа е најголемата болка на природата; жената и мажот не се створени за да еден биде послушен на друг, еден да заштитува друг
(ај добро, само физички можеби:)). И двајцата си имаат големи потенцијали кои се разликуваат, но не вертикално па така да едниот е силен, другиот е слаб- емотивно, интелектуално, итн.
Зашто послушност? Може како тактичност, премолчување, но тоа е прашање на одлука, не послушност како потчинетост. 

Во систем кај што жената си ужива и правно и социјално и здравствено права, нема зашто да постои полигамија. Ми се допадна како кажа калифот, тоа е само кеиф преточен во закон, ништо другосреќа

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3738394041 46>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.