IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПОЛИГАМИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОЛИГАМИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3233343536 46>
Автор
Порака
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 19:10
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

“Зборот беше за полигамен и полиандричен брак,кој
нормално вклучува и интимни односи.Но,без никакви налети на петли и
излетувања на кокошки од кокошарникот, како што мариа_магдалена
мисли,туку,исклучиво односи во рамките на погорниве примери,без ниеден
надворешен натрапник.“И-што е поентава? Еве без излети.По таа логика испаѓа дека и полиандријата е ОК, нели?

По таа логика испаѓа дека Полиандријата НЕ Е ОК.Наврати се за помош на постот од Постариот-брат.

П.С. И внимавај на вечерата.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 19:11

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 14:33
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 19:14
Originally posted by Fantastic Lady Fantastic Lady напиша:

Originally posted by efendija efendija напиша:

Зидарски за Полигамијата мислам дека доволно објаснавме и УЗДУЖ И ПОПРЕКО.Значи комплетно го изложивме исламскиот став по ова прашање и констатиравме дека таа не е правило туку исклучок,и истото го поткрепивме со Qur,anski цитати.Од друга страна разработивме и вонредни случаи кои би можеле да доведат до активирање на полигамија...

Efendija,,,mnooogu greshno e ova shto go velish,,,nie nitu “del”…nitu parchence ne objasnivme za Islamskiot stav okolu ova prashanje…pa kamo li kompletno,,,,

Edna moja prijatelka ja ima zemeno kako doktoraturska tema “POLIGAMIJATA”…vo eden mnoogu poznat Amerikanski univerzitet,,,I shto mislish,,zarem onie eminentni profesori bi ja ostavile da izbere da pishuva doktoraturska tema za neshto shto mozhe da se objasnuva so ovie zborovi shto go objasnija muslimanite vo forumot….zarem mislish deka onie veke ne gi imaat slushnato ovie “tezi”, shto obichnite muslimani sekogash gi nudat koga e vo prashanje ova tema,,,,zarem mislish deka onie ovie “tezi” sakaat da gi slushnat,,,ili e vo prashanje neshto drugo???

Znaesh samo kolku vreme taa zaedno so eden tim na eksperti istrazhuvaat za ova prashanje???

Zoshto???...za na kraj da dojdat do zakluchok deka taa e “iskluchok”…taa se aktivira samo za vreme na vojnite…itn,,itn,,,iskreno ovie “reasons” – prichini…poveke mi lichat na OPRAVDUVANJE otkolku nekakvi si argumenti Zoshto vo Islamot e dozvolena Poligamijata…

Ne,,,mislam deka nie nishto drugo ne napravivme,,,osven “mix” na hristijanski I muslimanski mislenja,,,”potkrepeni” vrz nash*te “lichni” emocii...dozhivuvanja...pod vlijanie na nash*te sekojdnevni opshtestveni uslovi itn,,itn,,…znachi sekoj od svojot agol,,,

Zatoa ova ne mozhe da se nareche “Kompletno izlozhuvanje na Islamskiot stav”….bidejki za da bide taka,,,site nie bi trebalo da bideme eksperti od taa sfera,,,i da diskutirame na ekspertsko nivo,,,za da “izlozhuvash” kompleten stav okolu bilo kakov problem,,,treba da imash mnooooogu znaenje,,,I PAK ne mozhesh da bidesh siguren dali ja imash pokazhuvano realnata slika na problemot….

se nadevam me razbirash...

Потполно те разбирам.
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 19:14
Originally posted by dzem dzem напиша:

27. Zatim smo, poslije njih, jednog za drugim naše poslanike slali, dok nismo Isaa, sina Merjemina, poslali, kojem smo Indžil dali, a u srca sljedbenika njegovih smo blagost i samilost ulili, dok su monaštvo oni sami, kao novotariju, uveli - Mi im ga nismo propisali - u želji da steknu Allahovo zadovoljstvo; ali, oni o njemu ne vode brigu onako kako bi trebalo, pa ćemo one među njima koji budu ispravno vjerovali nagraditi, a mnogi od njih su navjernici. (sura Hadid)

Allah da te nagradet brat!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 19:15
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Не сум го видела постот на Постариот. Сега ќе читнам па одам.А за вечерата-денес е пријатна вечер, па ќе си седнам некадетрепкање

Убаво помини си.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 22:44
Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Ok.maria,toa sto Bog,go kazal Eden Maz edna zena,Ok(Spored vas.t.e.Potkrepeno Bibliski)

No ova so monastvovo,znaci doagat-Kako da kazam,da ne recam Izmislica,kako eden Vid Niovotarija!!!Ili gresam!!! Bidejci ne e potkrepeno(dokolku ne e,poso vi samata kazavte deka nemate Bibliski citat,Ce pocekame da videme Evangelos,so ke kazet,Dali mtoj imat Bibliski citat!!)

Eve Konkretno za Islamot,Nie sekogas barame za nekoja rabota najprvo Dokaz vo Quranot, pa potoa vo Hadis!!!

A Muhammed.a.s.rekol:Sekoja novotarija vodet vo zabluda, a sekoja Zabluda vodet vo Gehennem!!(Pekol)

Mislam deka i vie koga sakate da potvrdete nesto,toa sto sakate da go potvrdete treba da go potvrdete so Bibliski citat,se drugo bi bilo Novorarija,jalovo nesto!!!

Sepak Blagodaram,maria,a najmnogu vi blagodaram na vasat Iskrenost.. Ce pocekame da dojdet Evangelos!!

Halid, monashtvo e sloboden izbor na sekoj chovek i za toa nema nikakva naredba vo svetite knigi. Monashtvo postoi vo skoro site svetski religii, a ima ushte poveke lugje koi zhiveat takov zhivot, no bidejki ne se vernici nikoj ne gi vika monasi, tuku samotnici ili ekscentrici... ili ne gi narekuvaat nikako.

Inaku onoa sto go rekol Muhamed - "Sekoja novotarija vodet vo zabluda..." ne drzhi voda. Toa e misla so koja ne se slozhuvam, a ubeden sum deka nitu eden svesen chovek nema da ja potvrdi. Toa e dobro samo za chuvanje na religijski dogmi i za nishto drugo. Kako mozhe se shto e novo po defolt da bide zabluda??? Pa ako beshe taka togash sekoj profet so novite najavi ke beshe proglasen za zabludena ovca koja saka da gi prelazhe lugjeto. Spored toa i Muhamed bi bil istiot kako niv.

Ete,koj najde da kazuvat!!More mesinger,kaj toa imalo Monastvo,Nikade nemat!!A posebno vo Islamot nemat takva rabota....

Allah.xh.sh velet:Kalugerstvoto sami tie go Izmislija!!!
Vaka bese ajetot,no neznam koj e !!!(Ako go znaet bratot efendija,neka go Postirat!)

Eve go ajetot,celosno,go pastira bratot Dzem!!

27. Zatim smo, poslije njih, jednog za drugim na?e poslanike slali, dok nismo Isaa, sina Merjemina, poslali, kojem smo Ind?il dali, a u srca sljedbenika njegovih smo blagost i samilost ulili,dok su mona?tvo oni sami, kao novotariju, uveli - Mi im ga nismo propisali - u ?elji da steknu Allahovo zadovoljstvo; ali, oni o njemu ne vode brigu onako kako bi trebalo, pa ?emo one me?u njima koji budu ispravno vjerovali nagraditi, a mnogi od njih su navjernici. (sura Hadid

Vtoro,okolu ona so Bidatot,odnosno Novotariite,zosto odma Konstatitras!!a ne prasuvas!!!???

More,Muhammed.a.s. kazuvat deka sekoj Bidat vo Verata,noset vo Zabluda a sekoja Zabluda vo Gehennem!!

Na pr,kako sto denes ima Muslimani koi baraat zastita na Amajlii,ovaa rabota e Golem grev i e Novotarija,raz??

Nemat nikakva potkrepa ni od Quran, ni od Hadis(zborovite na Muhammed.a.s.)

Tuku se izmislila Posle Muhammed.a.s.od samite Luge!!!

Dovolen e eden primer ili uste sakas,Dali me razbiras!???

Ne misli ti deka Proizvodstvoto na Kolata,Avionot.itn.itn.Koi ne postoele vo Vremeto na Muhammed.a.s se Bidat,odnosno Novotarija!!!

So ovoj Hadis Muhammed.a.s. Ni kazuvat deka sekja Novotarija,koja e Izmislena od Lugeto,a nemat Quranska ili Hadiska Potkrepa,noset vo Zabluda,a sekoja Zabluda vo Gehennem!!!

Dali sega ja razbra celta,okolu tie zborovi!!!

E sega ili ne chitash ubavo ili ne te interesira sto se pishuva, tuku samo sakash da si ja naturish svojata ideja, pa ne ti e vazhno za nishto drugo.

Jas rekov deka vo nitu edna sveta kniga ne e napishano deka treba lugjeto da stanat kalugjeri za da mu se pomili na Boga. Toa si e sloboden izbor na lugjeto. Narechija ja izmislica, kreativnost, ideja ili kako sakash. Odsekogash imalo lugje koi pretpochitale da zhiveat sami, pa nekogash gi narekuvale samotnici, nekogash ekscentrici, a koga toa go pravele poradi religijski prichini gi narekuvale monasi i kalugjeri. Vo razlichni vremeski periodi i vo razlichni mesta na planetava zhiveela vo razlichni uslovi. Nekoi toa go pravele vo pustina, nekoi vo planinski peshteri, a nekoi vo dzhugli - kako Gurudev koj zhiveel 40 godini vo indijskite dzhungli.

I shto tuka ne ti e jasno ili sto ima kontradiktorno so onoa sto go velish ti?

A za mislata na Muhamed, razmisli ti ushte malu podobro, no bez da se rasprashuvash kaj odzhata. Novo vo veruvanjeto e novo vo sekoj aspekt, a ne samo vo amajlii i kolku pati ke se poklonuvash vo denot. Vo tekot na chovekovoto postoenje Bog sekogash prakjal profeti so novi objavi. Taka bil prateni i Isus, a taka bil praten i Muhamed, neli?

Ova sto velish Muhammed.a.s. kazuvat deka sekoj Bidat vo Verata,noset vo Zabluda a sekoja Zabluda vo Gehennem!! go velea rabinite za Isus i istoto go velat site drugi za Muhamed.

Zatoa rekov deka takvoto mislenje ne e nishto drugo osven nachin za zashtita i zadrzhuvanje na starata dogma i peventiva od menuvanje na istata so tekot na vremeto. So drugi zborovi, toa e siguren nachin nekoj da si go zadrzhi prestolot za vek i vekovi.

A sega ti i natamu veruvaj vo sto sakash i bori se za dogmata kolku sto sakash... i bidi ubeden deka poradi toa ke odish vo Rajot pobrzo od drugite.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 23:01

Ok.maria,toa sto Bog,go kazal Eden Maz edna zena,Ok(Spored vas.t.e.Potkrepeno Bibliski)

No ova so monastvovo,znaci doagat-Kako da kazam,da ne recam Izmislica,kako eden Vid Niovotarija!!!Ili gresam!!! Bidejci ne e potkrepeno(dokolku ne e,poso vi samata kazavte deka nemate Bibliski citat,Ce pocekame da videme Evangelos,so ke kazet,Dali mtoj imat Bibliski citat!!)

Eve Konkretno za Islamot,Nie sekogas barame za nekoja rabota najprvo Dokaz vo Quranot, pa potoa vo Hadis!!!

A Muhammed.a.s.rekol:Sekoja novotarija vodet vo zabluda, a sekoja Zabluda vodet vo Gehennem!!(Pekol)

Mislam deka i vie koga sakate da potvrdete nesto,toa sto sakate da go potvrdete treba da go potvrdete so Bibliski citat,se drugo bi bilo Novorarija,jalovo nesto!!!

Sepak Blagodaram,maria,a najmnogu vi blagodaram na vasat Iskrenost.. Ce pocekame da dojdet Evangelos!!

Halid, monashtvo e sloboden izbor na sekoj chovek i za toa nema nikakva naredba vo svetite knigi. Monashtvo postoi vo skoro site svetski religii, a ima ushte poveke lugje koi zhiveat takov zhivot, no bidejki ne se vernici nikoj ne gi vika monasi, tuku samotnici ili ekscentrici... ili ne gi narekuvaat nikako.

Inaku onoa sto go rekol Muhamed - "Sekoja novotarija vodet vo zabluda..." ne drzhi voda. Toa e misla so koja ne se slozhuvam, a ubeden sum deka nitu eden svesen chovek nema da ja potvrdi. Toa e dobro samo za chuvanje na religijski dogmi i za nishto drugo. Kako mozhe se shto e novo po defolt da bide zabluda??? Pa ako beshe taka togash sekoj profet so novite najavi ke beshe proglasen za zabludena ovca koja saka da gi prelazhe lugjeto. Spored toa i Muhamed bi bil istiot kako niv.

Ete,koj najde da kazuvat!!More mesinger,kaj toa imalo Monastvo,Nikade nemat!!A posebno vo Islamot nemat takva rabota....

Allah.xh.sh velet:Kalugerstvoto sami tie go Izmislija!!!
Vaka bese ajetot,no neznam koj e !!!(Ako go znaet bratot efendija,neka go Postirat!)

Eve go ajetot,celosno,go pastira bratot Dzem!!

27. Zatim smo, poslije njih, jednog za drugim na?e poslanike slali, dok nismo Isaa, sina Merjemina, poslali, kojem smo Ind?il dali, a u srca sljedbenika njegovih smo blagost i samilost ulili,dok su mona?tvo oni sami, kao novotariju, uveli - Mi im ga nismo propisali - u ?elji da steknu Allahovo zadovoljstvo; ali, oni o njemu ne vode brigu onako kako bi trebalo, pa ?emo one me?u njima koji budu ispravno vjerovali nagraditi, a mnogi od njih su navjernici. (sura Hadid

Vtoro,okolu ona so Bidatot,odnosno Novotariite,zosto odma Konstatitras!!a ne prasuvas!!!???

More,Muhammed.a.s. kazuvat deka sekoj Bidat vo Verata,noset vo Zabluda a sekoja Zabluda vo Gehennem!!

Na pr,kako sto denes ima Muslimani koi baraat zastita na Amajlii,ovaa rabota e Golem grev i e Novotarija,raz??

Nemat nikakva potkrepa ni od Quran, ni od Hadis(zborovite na Muhammed.a.s.)

Tuku se izmislila Posle Muhammed.a.s.od samite Luge!!!

Dovolen e eden primer ili uste sakas,Dali me razbiras!???

Ne misli ti deka Proizvodstvoto na Kolata,Avionot.itn.itn.Koi ne postoele vo Vremeto na Muhammed.a.s se Bidat,odnosno Novotarija!!!

So ovoj Hadis Muhammed.a.s. Ni kazuvat deka sekja Novotarija,koja e Izmislena od Lugeto,a nemat Quranska ili Hadiska Potkrepa,noset vo Zabluda,a sekoja Zabluda vo Gehennem!!!

Dali sega ja razbra celta,okolu tie zborovi!!!

A za mislata na Muhamed, razmisli ti ushte malu podobro, no bez da se rasprashuvash kaj odzhata. Novo vo veruvanjeto e novo vo sekoj aspekt, a ne samo vo amajlii i kolku pati ke se poklonuvash vo denot. Vo tekot na chovekovoto postoenje Bog sekogash prakjal profeti so novi objavi. Taka bil prateni i Isus, a taka bil praten i Muhamed, neli?

Ova sto velish Muhammed.a.s. kazuvat deka sekoj Bidat vo Verata,noset vo Zabluda a sekoja Zabluda vo Gehennem!! go velea rabinite za Isus i istoto go velat site drugi za Muhamed.

Zatoa rekov deka takvoto mislenje ne e nishto drugo osven nachin za zashtita i zadrzhuvanje na starata dogma i peventiva od menuvanje na istata so tekot na vremeto. So drugi zborovi, toa e siguren nachin nekoj da si go zadrzhi prestolot za vek i vekovi.

A sega ti i natamu veruvaj vo sto sakash i bori se za dogmata kolku sto sakash... i bidi ubeden deka poradi toa ke odish vo Rajot pobrzo od drugite.

Ti gi spomnav amajliite samo kako primer be coveku!!Jas za Zborovite na Muhammed.a.s sum cvrsto Ubeden,bez da go prasam Ogata,i toa e Vistina!!!

Sekoe nesto koe se pojavuvaat Novo,se rabotet Od Verski Aspekt!!Vece ti pisav vo predhodniot Post!!!

Nemois ti da mi kazuvas,so sakal Muhammed.a.s da kazet so tie Zborovi,Ni ti mozes, ni nikoj Drug,nadvor od Islamot so e !!!

Jas jasno ti kazav i ti objasniv za sto voopsto se odnesuvaat tie Zborovi,a ti sakal si prifatil sakal ne,toa e tvoe,Ostani so svoteo zaBludno Mislenje,no nemoj mene da mi go prodavs toa Tvoe!!!

Neznam za kakva Dogma zboruvas,Vo Islamot ne postoet Dogma!!!

A za ova Okolu Prestolot,i zadrzuvanje na Istiot,si vo Golema zabluda!!!

Muhammed.a.s ne bese nikaov Kral,e Allahov Pejgamber,koj svojata Mislija si ja Ivrsil na Najdobar nacin!!!

Mu se nudelo,Ogromno Bogatstvo od Strana na Paganite,da se otkazet od Negovata Misija,no znaes so rekol!!!???

Da mi ja stavat Mesecinata na Moeto desno ramo i Sonceto na Moeto levo ramo nema da se Otkazam od Misijata so koja me zadolzil Allah.xh.sh.!!!(ako gresno sum go pastiral Hadisov,neka me popravet nekoj od Bracata!!)

Изменето од Halid ibn Velid - 26.Март.2008 во 23:03
Кон врв
hr.lucky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Локација: Germany
Поени: 505
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 23:33
1.Mazhot ima pravo da ja tepa zhenata ako toj ne znae zoshto taa znae ,,islamot dozvoluva c'otek,,   Dozvoluva poligamija a dali islamot dozvoluva ljubov? imali takvo neshto vo k*ranot na nekoe mesto da se spomnuva za ljubov?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 23:45
Originally posted by hr.lucky hr.lucky напиша:

1.Mazhot ima pravo da ja tepa zhenata ako toj ne znae zoshto taa znae ,,islamot dozvoluva c'otek,,   Dozvoluva poligamija a dali islamot dozvoluva ljubov? imali takvo neshto vo k*ranot na nekoe mesto da se spomnuva za ljubov?

Има,има љубов...како не!

Туку кажи ми како е кај вас во Христијанството:

1.Кој кого тепа?
2.Кој со кого флертува?

Незнам што вели Библијата,но од вашата пракса знам дека браковите ви се катастрофа(чест на исклучоци).Затоа штом си тука ајде малце да чуеме и од тебе нешто.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 23:58
ovaa e forum veroispoved kako stojat rabotite vo razlichni religii pa c'e ti kazam deeka c'otekot vo hristijanstvoto ne se praktikuva nikogash,a kako stojat brakovite neznam chii se katastofa,dali mazda na vash*te zheni brakot i zhivotot ne e katastrova toa si znaesh samo nesakash da priznaesh .ajde ako sakash citiraj nekoj ajet kade sto , ima,ima ljubov.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 00:05

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 14:33
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 00:14
Знам дека те плени.Затоа и напишав така .Инаку пошто гледам дека доста се разбираш од Исламските прописи би сакал да го чујам од тебе по овие три прашања кои Лаки ги постави христијанскиот,т.е. Библискиот став.Па нели учиме едни од други?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 00:19

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 14:34
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 00:21
koj kogo tepa i koj so kogo flertuva vo mkd. toa prashanje moze da se postavi na nekoj opshtestven podforum ,koj c'e gi opfac'a site zaednici ovdeka od religiska gledna tochka stavot vo hristijanstvoto e jasen,nema flert,c'otek ,poligamija ,zaplashuvanja itd.,itd. samo chista ljubov
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3233343536 46>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.