|
ПОЛИГАМИЈА |
Внеси реплика | страница <1 3132333435 46> |
Автор | ||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ajdeeeee... kade ja svrti temava. Jas ke ti go dadam vistinskiot problem od koj sakate da izbegate po sekoja cena bidejki ke se vidi vistinata. 1. Na edna strana imame 1 mazh i 4 zheni 2. Na druga strana imame 4 mazhi i 1 zhena. Pod uslov da se site normalni sekojdnevni lugje, kazhi koja grupa vo celina ke bide seksualno pozadovolna? So drugi zborovi, dali eden mazh ke mozhe seksualno da zadovoli chetiri zheni vo edna nok ili edna zhena chetiri mazhi? I toa taka da si odi redovno so godini... E ajde sega eksperimentiraj i misli mu ja, pa koga ke najdesh, kazhi go rezultatot. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ajde te molam, objasni kako i zoshto ne mozhe tebe da te zadovoli edna zhena? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Efendija,,,mnooogu greshno e ova shto go velish,,,nie nitu “del”…nitu parchence ne objasnivme za Islamskiot stav okolu ova prashanje…pa kamo li kompletno,,,, Edna moja prijatelka ja ima zemeno kako doktoraturska tema “POLIGAMIJATA”…vo eden mnoogu poznat Amerikanski univerzitet,,,I shto mislish,,zarem onie eminentni profesori bi ja ostavile da izbere da pishuva doktoraturska tema za neshto shto mozhe da se objasnuva so ovie zborovi shto go objasnija muslimanite vo forumot….zarem mislish deka onie veke ne gi imaat slushnato ovie “tezi”, shto obichnite muslimani sekogash gi nudat koga e vo prashanje ova tema,,,,zarem mislish deka onie ovie “tezi” sakaat da gi slushnat,,,ili e vo prashanje neshto drugo??? Znaesh samo kolku vreme taa zaedno so eden tim na eksperti istrazhuvaat za ova prashanje??? Zoshto???...za na kraj da dojdat do zakluchok deka taa e “iskluchok”…taa se aktivira samo za vreme na vojnite…itn,,itn,,,iskreno ovie “reasons” – prichini…poveke mi lichat na OPRAVDUVANJE otkolku nekakvi si argumenti Zoshto vo Islamot e dozvolena Poligamijata… Ne,,,mislam deka nie nishto drugo ne napravivme,,,osven “mix” na hristijanski I muslimanski mislenja,,,”potkrepeni” vrz nash*te “lichni” emocii...dozhivuvanja...pod vlijanie na nash*te sekojdnevni opshtestveni uslovi itn,,itn,,…znachi sekoj od svojot agol,,, Zatoa ova ne mozhe da se nareche “Kompletno izlozhuvanje na Islamskiot stav”….bidejki za da bide taka,,,site nie bi trebalo da bideme eksperti od taa sfera,,,i da diskutirame na ekspertsko nivo,,,za da “izlozhuvash” kompleten stav okolu bilo kakov problem,,,treba da imash mnooooogu znaenje,,,I PAK ne mozhesh da bidesh siguren dali ja imash pokazhuvano realnata slika na problemot…. se nadevam me razbirash... |
||
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
||
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Messenger,,,prophetot go rekol toa vo vrska so "rules" na religijata...osnovnite "stolbovi" na verata...znaesh ,,eve na primer,,toa shto se pojavuvat razlichni sekti na primer potkrepeni vrz osnova na Islamot,,, normalno deka ne rekol za "inventions"...progress itn itn... Изменето од Fantastic Lady - 26.Март.2008 во 17:49 |
||
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Batka gledas deka imam smejli napraveno,, zatoa sto mi se zdosadi da citam edno ta isto, pa smenav nasoka........... Licno jas po ova prasanje se izjasniv uste koga bese otvorena temata. Prilicno vaka mi bese odgovorot " Jas ne mozam na kraj da izlezam so edna zena, a kamoli so dve ili povece ...... dovolni mi e licno edna, no ne gi osuduvam onie sto imaat povece....A islamskiot stav okolu toa e nekolku pati objasnuvan i dovolno jasen, i toa e i moj stav"! |
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa sigurno deka te razbira... zarem ne razbra ti do sega deka toj e ekspert. |
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Izlaga deka mislime isto, oti ako beshe taka togash sekoj profet so novite objavi ke beshe proglasen za zabludena ovca koja saka da gi prelazhe lugjeto. Spored toa i Muhamed bi bil istiot kako niv. Изменето од Messenger - 26.Март.2008 во 18:06 |
||
|
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ete,koj najde da kazuvat!!More mesinger,kaj toa imalo Monastvo,Nikade nemat!!A posebno vo Islamot nemat takva rabota.... Allah.xh.sh velet:Kalugerstvoto sami tie go Izmislija!!! Vaka bese ajetot,no neznam koj e !!!(Ako go znaet bratot efendija,neka go Postirat!) Eve go ajetot,celosno,go pastira bratot Dzem!! 27. Zatim smo, poslije njih, jednog za drugim naše poslanike slali, dok nismo Isaa, sina Merjemina, poslali, kojem smo Indžil dali, a u srca sljedbenika njegovih smo blagost i samilost ulili,dok su monaštvo oni sami, kao novotariju, uveli - Mi im ga nismo propisali - u želji da steknu Allahovo zadovoljstvo; ali, oni o njemu ne vode brigu onako kako bi trebalo, pa ćemo one među njima koji budu ispravno vjerovali nagraditi, a mnogi od njih su navjernici. (sura Hadid Vtoro,okolu ona so Bidatot,odnosno Novotariite,zosto odma Konstatitras!!a ne prasuvas!!!??? More,Muhammed.a.s. kazuvat deka sekoj Bidat vo Verata,noset vo Zabluda a sekoja Zabluda vo Gehennem!! Na pr,kako sto denes ima Muslimani koi baraat zastita na Amajlii,ovaa rabota e Golem grev i e Novotarija,raz?? Nemat nikakva potkrepa ni od Quran, ni od Hadis(zborovite na Muhammed.a.s.) Tuku se izmislila Posle Muhammed.a.s.od samite Luge!!! Dovolen e eden primer ili uste sakas,Dali me razbiras!??? Ne misli ti deka Proizvodstvoto na Kolata,Avionot.itn.itn.Koi ne postoele vo Vremeto na Muhammed.a.s se Bidat,odnosno Novotarija!!! So ovoj Hadis Muhammed.a.s. Ni kazuvat deka sekja Novotarija,koja e Izmislena od Lugeto,a nemat Quranska ili Hadiska Potkrepa,noset vo Zabluda,a sekoja Zabluda vo Gehennem!!! Dali sega ja razbra celta,okolu tie zborovi!!! Изменето од Halid ibn Velid - 26.Март.2008 во 19:17 |
||
dzem
Сениор Регистриран: 07.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 117 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
27. Zatim smo, poslije njih, jednog za drugim naše poslanike slali, dok nismo Isaa, sina Merjemina, poslali, kojem smo Indžil dali, a u srca sljedbenika njegovih smo blagost i samilost ulili, dok su monaštvo oni sami, kao novotariju, uveli - Mi im ga nismo propisali - u želji da steknu Allahovo zadovoljstvo; ali, oni o njemu ne vode brigu onako kako bi trebalo, pa ćemo one među njima koji budu ispravno vjerovali nagraditi, a mnogi od njih su navjernici. (sura Hadid)
|
||
Euzu Billahi minessejtanirradzim Bismillahirrahmanirrahim ~ HasbunAllahu ve ni`mel vekil~
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зборот беше за полигамен и полиандричен брак,кој нормално вклучува и интимни односи.Но,без никакви налети на петли и излетувања на кокошки од кокошарникот, како што мариа_магдалена мисли,туку,исклучиво односи во рамките на погорниве примери,без ниеден надворешен натрапник. |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што ќе правевме ние без тебе!Аллах да те награди. |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Внеси реплика | страница <1 3132333435 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |