IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПОЛИГАМИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОЛИГАМИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2829303132 46>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 09:14

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 14:30
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 09:14
covek e imenka za site covecki sustestva, znaci i za mazite i zenite podednakvo. ako kazes covekot i zenata , ispagja deka zenata ne e covecko sustestvo.

isto kako nekoj da kaze imam edno dete i edno devojce. kako devojceto da ne e dete.

Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 09:19
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

covek e imenka za site covecki sustestva, znaci i za mazite i zenite podednakvo. ako kazes covekot i zenata , ispagja deka zenata ne e covecko sustestvo.

isto kako nekoj da kaze imam edno dete i edno devojce. kako devojceto da ne e dete.

E,togas zosto na deteto ili devojceto ne mu se obracame so COVEK!??

Neli i tie se Covecki sustestva!??

Изменето од Halid ibn Velid - 26.Март.2008 во 09:20
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 09:22

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 09:38
Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

da i deteto e covecko sustestvo , ne e zivotno. zborot dete e imenka koja oznacuva odredena vozrast od zivotot na covekot. isto kako tinejdzer, adolescent, starec... ova se opsto poznati raboti Halide
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 09:44
Ok.maria,toa sto Bog,go kazal Eden Maz edna zena,Ok(Spored vas.t.e.Potkrepeno Bibliski)

No ova so monastvovo,znaci doagat-Kako da kazam,da ne recam Izmislica,kako eden Vid Niovotarija!!!Ili gresam!!! Bidejci ne e potkrepeno(dokolku ne e,poso vi samata kazavte deka nemate Bibliski citat,Ce pocekame da videme Evangelos,so ke kazet,Dali mtoj imat Bibliski citat!!)

Eve Konkretno za Islamot,Nie sekogas barame za nekoja rabota najprvo Dokaz vo Quranot, pa potoa vo Hadis!!!

A Muhammed.a.s.rekol:Sekoja novotarija vodet vo zabluda, a sekoja Zabluda vodet vo Gehennem!!(Pekol)

Mislam deka i vie koga sakate da potvrdete nesto,toa sto sakate da go potvrdete treba da go potvrdete so Bibliski citat,se drugo bi bilo Novorarija,jalovo nesto!!!

Sepak Blagodaram,maria,a najmnogu vi blagodaram na vasat Iskrenost.. Ce pocekame da dojdet Evangelos!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 09:51

Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

da i deteto e covecko sustestvo , ne e zivotno. zborot dete e imenka koja oznacuva odredena vozrast od zivotot na covekot. isto kako tinejdzer, adolescent, starec... ova se opsto poznati raboti Halide

Butel2,mene jasno mi se poznati poimive!!!i ne treba da mi Objasnuvas!!!

Jas kazuvam deka,koga prasuvame za Maz,koj ne go poznavame prasuvame koj bese ONOJ COVEK,a isto za Zena koja ne ja Poznavame,ZOSTO NE VIKAME KOJ BESE ONOJ COVEK,TUKU VIKAME KOJA BESE ONAA ZENA!!(iako e sepak i taa Covek)..Razbiras Butel!!???
Razgranicuvanje na poimite!!Maz=Covek=Maski rod!!
Zenata(i taa e covek)=Covek=Zenski,Maski rod!!!
Me razbiras!?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 09:55

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 10:03
Butel2,mene jasno mi se poznati poimive!!!i ne treba da mi Objasnuvas!!!

Potpolno te razbiram, rabotata e znaci vo toa koj kolku pravilno se izrazuva ili drugata varijanta sto proizleguva koj kako gi vrednuva rabotite.

jas ne vikam koj covek bese onoj ako znam deka se raboti za maz, ako ne znam dali se raboti za maz ili zena, togas velam koj covek.

Кон врв
dzem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 07.Март.2008
Поени: 117
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dzem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 10:06
Jas ne bi veruval deka covek mozhe da bide tolku veren na svojata zena sigurno poveceto se se prestapnici-ljubovdzii covek ne mozhe da se vozdrzhi takov e po priroda,sem isklucok ako ne e bogobojazen,-da se plashi od Allah dz.s.strav od kaznata shto go sleduva.
Euzu Billahi minessejtanirradzim Bismillahirrahmanirrahim ~ HasbunAllahu ve ni`mel vekil~
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 10:09

Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 11:09
I jas bi sakald toa da go slusnam maria
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 11:14
Молчат не им дозволува верата да го кажат она што го чуствуваатнамигнување. Ајде напред само бидете искрени
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
dzem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 07.Март.2008
Поени: 117
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dzem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 11:16
ISKRENOSTA E MOGU BITNA
Euzu Billahi minessejtanirradzim Bismillahirrahmanirrahim ~ HasbunAllahu ve ni`mel vekil~
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2829303132 46>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,422 секунди.