IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПОЛИГАМИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОЛИГАМИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2627282930 46>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 23:58

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 14:27
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 23:59

Кон врв
hr.lucky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 505
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 00:13
poligamija,poligamija dokazhana-nauchno mazhot e poligamno bitie .nikogas mazhot kolku i da ima skrieni misli kolku i da e poligamen nemoze podednakvo da saka 2,3 a kamoli 4 zeni kolku i da e praveden sprema site nemozhe podednakvo da im podari ljubov i tuka se pad'a vo voda znachi ne e podednakov so site .

Изменето од hr.lucky - 26.Март.2008 во 00:23
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 00:14
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Поздрав, немам многу време, имам испит утре. Еве ви еден текст НАПИШАН ОД ДОКТОР. КОЈ ЗАВРШИЛ МЕДИЦНКИ ФАКУЛТЕТ И ПОТОА СПЕЦИЈАЛИЗИРАЛ.
....
....
 Пред исламскиот закон, човекот и жената се еднакви – но не се идентични.
...
...

Аиша, ги прочитав сите 4 точки и не најдов ни еден медицинск/научен доказ дека полигамијата е ОК, а полиандријата не  е ОК.
Но кога ја прочитав горната изјава од "Докторов", ми беше јасно зошто таков доказ нема среќа
Ова е втор пат да ја одвојувате жената од човекот, небаре таа не е човек. Каков е тој доктор по медицина кој би кажал "човекот и жената"? Јас разбирам да каже "човекот и животните", но не доликува на еден "доктор" да каже "човекот и жената".

До сега, на оваа тема, не најдов ни еден аргумент (природен, научен), вон Кyранот, кој би ја оправдал полигамијата. Затоа сметам дека христијанското гледиште за моногамијата има многу подобра основа и подршка од самата природа: Еден маж за една жена и една жена за еден маж. Ете тоа е успешен брак, тоа е љубов, тоа е Божјиот план и идејата за бракот. Сите други комбинации се прељуба, изветоперување на Божјиот план... а последиците ни се познати - девијантно општество.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 00:22
Koj faktor si ti pa da naogas fakti ili da ne gi naogas!

Prevodot na gornata recenica, BUKVALISTU, e od angiliski jazik, kade sto men and women, i ete sum prevlea covek i zena.
Blagodaram Ev. knigava se sprema za seamov i milo mi e sto me popravi.
Ne si svesen kakva usluga si mi napravil!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Fantastic Lady Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2008
Локација: United States
Поени: 169
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fantastic Lady Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 00:28
a mene ,,,kako nikoj da ne me chita,,,kako "invisible" da sum...

pa ve molam odgovorete mi,,,ve prashav neshto...
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 00:29

Кон врв
hr.lucky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 505
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 00:33
Originally posted by Fantastic Lady Fantastic Lady напиша:

a mene ,,,kako nikoj da ne me chita,,,kako "invisible" da sum...

pa ve molam odgovorete mi,,,ve prashav neshto...
mnogu ,mnogu monasi zivotot go pominuvaat i bez edna zhena ako nemale deodeka se zamonashile,no toa e hristijanska disciplina
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 00:38
Оооо... не си воопшто инвизибл фантастична, само сметав дека твоите прашања се реторски среќа
Сега ќе ти одговорам, се разбира од христијанска гледна точка:

Originally posted by Fantastic Lady Fantastic Lady напиша:

1.Zoshto e potrebno voopshto da "Luduvash"????

2.Dali poznavate "EDEN"..."EDEN",,,MAZH,,,shto celiot svoj zhivot go ima pominato samo so Edna zhena,,,ne mislam vo brak,,,tuku voopshto????

3.Kako negatori na poligamijata,,,dali gi opravduvate "aventurite"????

Pozdrav,,,

1. Во христијанството воопшто не е потребно лудување. Блудството е осудено во христијанството.

2. Познавам, не еден туку повеќе - и мажи, и жени.

3. Како противник на полигамијата не ги оправдувам авантурите.

Фантастииккк големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 00:40
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Prevodot na gornata recenica, BUKVALISTU, e od angiliski jazik, kade sto men and women, i ete sum prevlea covek i zena.
Blagodaram Ev. knigava se sprema za seamov i milo mi e sto me popravi.
Ne si svesen kakva usluga si mi napravil!

You are welcome Aisha. Ти најдобро цела книга да ја донесеш кај мене на лектура. Ќе се изненадиш уште колку вакви грешки ќе ви најдам на саемот... и нема да ми биде прв пат голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 00:41

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 14:28
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fantastic Lady Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 00:49
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Оооо... не си воопшто инвизибл фантастична, само сметав дека твоите прашања се реторски среќа

Сега ќе ти одговорам, се разбира од христијанска гледна точка:

[DIV

1. Во христијанството воопшто не е потребно лудување. Блудството е осудено во христијанството.

2. Познавам, не еден туку повеќе - и мажи, и жени.

3. Како противник на полигамијата не ги оправдувам авантурите.

Фантастииккк големо%20гушкање

e bash toa mi beshe poentata,,,sega i Islamot,,i Hristijanstvoto se protiv "Bludot",,neli?

no,,mislam deka greshish koga velish deka poznavash poveke mazhi i zheni,,,koi cel svoj zhivot bile samo so edna zhena,,se soglasuvam deka (iako se retki) postojat lugje koi "samo ednash vo svojot zhivot se ozhenile..znaci stapile vo brak",,,
no jas mislev voopshto na vrskite,,,znaesh poemgju mazh i zhena,,,(kako tip na "aventura") ..znachi ne veruvam deka postoi mazh koj celiot svoj zhivot bil samo so edna zhena,,,(ne vo brak),,toa e neshto so shto APOSLUTNO ne se soglasuvam...

ili ako e tochno toa shto go velish ,,togash nie dvete zhiveeme vo "different" planeti,,,jas vo Mars,,ti vo Venera,,,

P.s i zoshto sekogash koga ti repliciram tebe,,vaka mi izleguva postot,,,so mali bukvi,,,se mi se mesha postot,..pfff

Изменето од Fantastic Lady - 26.Март.2008 во 00:53
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 00:56
Fantastic, ако си во Скопје, би можел лично да те запознаам со тие луѓе па самата да се убедиш.
Fantastic, If your are in Skopje, I can introduce you to this people so you can convice yourself.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fantastic Lady Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 01:01
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Fantastic, ако си во Скопје, би можел лично да те запознаам со тие луѓе па самата да се убедиш.
Fantastic, If your are in Skopje, I can introduce you to this people so you can convice yourself.

"so tie lugje"- da,,ama svetot ne e sostaven od tie lugje,,,tuku od,,,bilions,,jas zboruvam vo "general"...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2627282930 46>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.