|
ПОЛИГАМИЈА |
Внеси реплика | страница <1 2627282930 46> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
poligamija,poligamija dokazhana-nauchno mazhot e poligamno bitie .nikogas mazhot kolku i da ima skrieni misli kolku i da e poligamen nemoze podednakvo da saka 2,3 a kamoli 4 zeni kolku i da e praveden sprema site nemozhe podednakvo da im podari ljubov i tuka se pad'a vo voda znachi ne e podednakov so site .
Изменето од hr.lucky - 26.Март.2008 во 00:23 |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аиша, ги прочитав сите 4 точки и не најдов ни еден медицинск/научен доказ дека полигамијата е ОК, а полиандријата не е ОК.
Но кога ја прочитав горната изјава од "Докторов", ми беше јасно зошто таков доказ нема
Ова е втор пат да ја одвојувате жената од човекот, небаре таа не е човек. Каков е тој доктор по медицина кој би кажал "човекот и жената"? Јас разбирам да каже "човекот и животните", но не доликува на еден "доктор" да каже "човекот и жената".
До сега, на оваа тема, не најдов ни еден аргумент (природен, научен), вон Кyранот, кој би ја оправдал полигамијата. Затоа сметам дека христијанското гледиште за моногамијата има многу подобра основа и подршка од самата природа: Еден маж за една жена и една жена за еден маж. Ете тоа е успешен брак, тоа е љубов, тоа е Божјиот план и идејата за бракот. Сите други комбинации се прељуба, изветоперување на Божјиот план... а последиците ни се познати - девијантно општество.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koj faktor si ti pa da naogas fakti ili da ne gi naogas!
Prevodot na gornata recenica, BUKVALISTU, e od angiliski jazik, kade sto men and women, i ete sum prevlea covek i zena. Blagodaram Ev. knigava se sprema za seamov i milo mi e sto me popravi. Ne si svesen kakva usluga si mi napravil! |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a mene ,,,kako nikoj da ne me chita,,,kako "invisible" da sum...
pa ve molam odgovorete mi,,,ve prashav neshto... |
|
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оооо... не си воопшто инвизибл фантастична, само сметав дека твоите прашања се реторски
Сега ќе ти одговорам, се разбира од христијанска гледна точка:
1. Во христијанството воопшто не е потребно лудување. Блудството е осудено во христијанството.
2. Познавам, не еден туку повеќе - и мажи, и жени.
3. Како противник на полигамијата не ги оправдувам авантурите.
Фантастииккк
|
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
You are welcome Aisha. Ти најдобро цела книга да ја донесеш кај мене на лектура. Ќе се изненадиш уште колку вакви грешки ќе ви најдам на саемот... и нема да ми биде прв пат
|
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e bash toa mi beshe poentata,,,sega i Islamot,,i Hristijanstvoto se protiv "Bludot",,neli? no,,mislam deka greshish koga velish deka poznavash poveke mazhi i zheni,,,koi cel svoj zhivot bile samo so edna zhena,,se soglasuvam deka (iako se retki) postojat lugje koi "samo ednash vo svojot zhivot se ozhenile..znaci stapile vo brak",,, no jas mislev voopshto na vrskite,,,znaesh poemgju mazh i zhena,,,(kako tip na "aventura") ..znachi ne veruvam deka postoi mazh koj celiot svoj zhivot bil samo so edna zhena,,,(ne vo brak),,toa e neshto so shto APOSLUTNO ne se soglasuvam... ili ako e tochno toa shto go velish ,,togash nie dvete zhiveeme vo "different" planeti,,,jas vo Mars,,ti vo Venera,,, P.s i zoshto sekogash koga ti repliciram tebe,,vaka mi izleguva postot,,,so mali bukvi,,,se mi se mesha postot,..pfff Изменето од Fantastic Lady - 26.Март.2008 во 00:53 |
|
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Fantastic, ако си во Скопје, би можел лично да те запознаам со тие луѓе па самата да се убедиш.
Fantastic, If your are in Skopje, I can introduce you to this people so you can convice yourself.
|
|
|
|
Fantastic Lady
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"so tie lugje"- da,,ama svetot ne e sostaven od tie lugje,,,tuku od,,,bilions,,jas zboruvam vo "general"... |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 2627282930 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |