IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ХРИСТИЈАНСТВО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ХРИСТИЈАНСТВО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 9>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 01:56
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Верата не е математика, па да се прифати најлесниот начин на решавање на задачата. Важно е решението да е точно.

Јас ретко давам аплаузи, но на ова не можам да одолеам. Браво Мариа аплауз
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 01:59

Originally posted by efendija efendija напиша:

Духот како неразделен дел од тројството е застапен од самиот почеток

Колку поубаво би ја сватиле смислата на Бога и неговото Единство кога би го исфрлиле Тројството!
Е, друже, тогаш би била Меријем а не Марија Магдалена.намигнување

Можеш и сега,кој ти брани? Зборот ми беше дека концептот на Монотеизмот е многу посватлив во Исламот за разлика од Христијанството. Еден е еден,многу лесна и исправна математика.

Верата не е математика, па да се прифати најлесниот начин на решавање на задачата. Важно е решението да е точно.

Kaj ludzeto po nekogas i rezultatot nema resenie revenkava e tocniot rezultat....... ama ne zboruvame za ogranicenost. Na Stvoritelot se mu e poznato. Nie muslimanite pocituvame mnogu lesna matematika, Apsolutnost i Ogranicenost, Stvoritel i Stvorenija. Stvorenieto e sekogas zavisno od stvoritelot, a Stvoritelot nikogas ne e zavisen od stvorenijata. Lesno ko bukvar, Eden stvoritel i po volja nekova broj na stvorenija!

Изменето од muhadzir - 25.Март.2008 во 01:59
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 02:02
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Еве ви и од мене аплаузи на двајцата . Значи важно е решението да е точно,ајде да видиме кое е тоа решение:
1.Отец
1.Син
1.Свет Дух

1+1+1=3

Ама решениеееееееееееее.Еве ви сега на двајцата за да не ми се лутите уште еден аплауз,оти јас не сум скржавец ко ЕвАнгелос.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 02:04
Јас ја љубам ружата, ама само со трнот на неа. И во животот и во вератаголема%20насмевка
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 02:05

Еве ви и од мене аплаузи на двајцата . Значи важно е решението да е точно,ајде да видиме кое е тоа решение:
1.Отец
1.Син
1.Свет Дух

1+1+1=3

Ама решениеееееееееееее.Еве ви сега на двајцата за да не ми се лутите уште еден аплауз,оти јас не сум скржавец ко ЕвАнгелос.

Kako finansiskite rezultatiti sto gi presmetuvaat nasive smetkvoditeli..... Go pital sefot na smetkovoditelot kolku e eden i eden i on odgovara kolku ti sakas sefe, moze i eden a moze i tri............samo realnost ne mozeголема%20насмевка
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 02:08
Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

1.Отец
1.Син
1.Свет Дух

1+1+1=3

Kako finansiskite rezultatiti sto gi presmetuvaat nasive smetkvoditeli..... Go pital sefot na smetkovoditelot kolku e eden i eden i on odgovara kolku ti sakas sefe, moze i eden a moze i tri............samo realnost ne mozeголема%20насмевка

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 02:08

1+1+1=3 

Бог не е математички изразен преку бројот 1, туку преку бесконечност (~). Е сеа на темата за тројството, одговори ми ефендија, колку е:

~ + ~ + ~ = ?
голема%20насмевка

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 02:09
газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење-за Евангелос беше ова

Изменето од maria_magdalena - 25.Март.2008 во 02:10
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 02:10

1+1+1=3 

<FONT face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif" size=2>Бог не е математички изразен преку бројот 1, туку преку бесконечност (~). Е сеа на темата за тројството, одговори ми ефендија, колку е:

<FONT face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif" size=2> 

<FONT face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif" size=2>~ + ~ + ~ = ?

голема%20насмевка

~ + ~ + ~ =3~
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 02:24
Ви посакувам добра ноќ на сите, одох јаголемо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 02:25

Ви посакувам добра ноќ на сите, одох јаголемо%20гушкање

Иди с Божјим благословом ,и сањај руже.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 02:28
ٌРужи не сонувам-ги мирисам на јаве, мангупчиноголема%20насмевка
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 12:54
Mene ne mi e jasno edno kako toa vie Muslimanite koi veruvate vo Allah koj e semokjen , nikako ne mozete da poveruvate deka toj mozel i da se voploti vo Covek, i vo isto vreme da Si E Seprisuten kako na neboto taka vo Se zivo i nezivo preku Svetiot Duh. Zosto da ne e mozno preku Sinot da dade moznost na site koi go cuvstvuvaat Svetiot Duh vo sebe koj gi vika na praviot pat koj vodi do Bozestvenost na covestvoto preku primerot na Isus i preku verata vo nego kako nas Iskupitel.
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
aladin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2043
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 13:45
da ----i mene ne mi e jasno......kako do den denesen ne se zaprasaa ........

mozebi prasanjeto treba da bide :

zosto ne si go postavuvaat(RAZBIRAAT) voopsto toa prasanje????????
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,094 секунди.