IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПОЛИГАМИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОЛИГАМИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 46>
Автор
Порака
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Статус: Офлајн
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:43
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Jas mislam deka mazot pred da se ozeni fino i ubavo da se iznaluduva da ima povece partnerki da proba se pa potoa da vleze vo brak za da moze vo toj brak da ja neguva ljubovta i da ne luduva....

Ova mu dojde ko test vozenje!
Aj ne zezaj!
Cesnite zeni se za cesni mazi!(Quran)
na mazite im smeta koga zenata imala mnogu partneri, a mazite koga imale mnogu partenrki, im se prostuva, izduven ventil!

E ova se dvojni arsini!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:43

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 14:22
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:44
Originally posted by Kristin969 Kristin969 напиша:

Sosema si vo pravo Aisha, zenite, odnosno majkite se najvinovni sto nivnite sinovi od najmala vozrast se vospituvani taka. Promenata treba da nastane prvo kaj majkite sto imaat sinovi, a potoa se ke si dojde na svoe mesto. Ako imale sin i kerka, sinot poveke vredi, kako da ne, tikvi golemi! Korenot na podelbata e vo semejstvoto.... ( ke me kara moderatorot, izlegov od temata, ama natamu trgna diskusijata).

Ете ти пред зборовиве еден аплауз,за исправното мислење,а еве ти уште еден на крајот од реченицава.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:44

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:45
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Епа како ќе го задоволиш хирот на твојата полигамна потреба?

Е,имај мори жал.Кое време сме.Не одговарам повеќе.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:45
eve Marija i jas da ti kazam od imeto na eden maz tuka!

On ne saka da zeme vtora iako ima soglasnot od pravata!
Veli deka ne moze na kraj da izleze ni so prvata!

Veli deka e sreken i ispolnet samo so edna!

Pozz, nemozam da si odam!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:47

Кон врв
Kristin969 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Октомври.2007
Локација: Scotland
Поени: 340
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kristin969 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:47
среќаAjde na spienje, dobra vi nok na site, ubavo da spiete , slatko da sonuvate ( ama ne maz so harem zeni, he, he...)!  големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
Ljubov i Svetlina!
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:52
Pa da se inaluduva ne znaci da ima sto zeni pedeset se dovolno

Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:52

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:53
Добра ноќ дами мои,и ич да не се секираш мариа_магдалена,нема да сонувам Хурии,а огледала во спална си имам (каква е таа спална без огледала),Кристин 969 ниту харем со жени нема да сонувам,ќе си ја сонувам мојава мила сопругичка,која многу си ја сакаммммммммм.
Кон врв
Kristin969 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Октомври.2007
Локација: Scotland
Поени: 340
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kristin969 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 02:02
Da vi dadae Gospod ljubov i sekogas da se sakate i pocituvate, mnogu mi e milo koga citam vakvi postovi, ednostavno srekna sum koga se i drugite srekni! големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
Ljubov i Svetlina!
Кон врв
ShumadinChe Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Локација: Slovenia
Поени: 365
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 02:03

Da vi dadae Gospod ljubov i sekogas da se sakate i pocituvate, mnogu mi e milo koga citam vakvi postovi, ednostavno srekna sum koga se i drugite srekni! големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

Blagodaram голема%20насмевка
Nothing Remains !!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 02:05
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

A me interesira, zenata kakva e po priroda? i do koga polovite razliki ke go favoriziraat i privilegiraat mazot?

Uf Kristin, denes cel den bev vo zensko drusto, i raspravavne za ovaa tema, nekoi od niv se epten feministiki, i kako kapak ni dojde emisijata na Telma "polovi razliki".

Maskoto od samiot start e poprivilegirano, uste koga ke se rodi pa se do krajot, no smetam deka zenite se vinovni najpoveke za toa.

Ne predpostavuva deka i denot ke mi zavrsi na ovaa tema, ama tuka ima mnogu za pisuvanje.
Smetam deka zenite se posuperiorni od mazite vo poveke raboti vo zivotot. Sekoj so svoja uloga, no ulogata na zenata e pobitan. Koga ona toa ke go sfati i ke prestane da bide "zrtva" togas mazite ke bidat pomalku privilegirani!
POzdrav od mene, just Aisha!!!!!!

Se slozhuvam Aisha so ovie zborovi.

Za toa govoram postojano :

- bagazh, bagazh, bagazh. bagazh... treba da se frli veke ednash bez nikakov strav. Da ne se pravi neshto samo zatoa sto nekoj, nekogash, neshto rekol.

- svest, svest, svest, svest... treba da se kreva sto povisoko. Da se gleda svesta vo kazhanoto i napravenoto. Da ne se pravi nishto bez da sme svesni zoshto go pravime toa.

Svesta veli deka samo edna zhena i eden mazh pravat edna celina. Seto drugo e bagazh od minatoto, na koj sega mu izmisluvame nekakva kvazi-svest samo da go opravdame onoa za sto poveke nema opravduvanje vo modernovo vreme.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 46>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.