IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПОЛИГАМИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОЛИГАМИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 46>
Автор
Порака
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:33
Originally posted by Kristin969 Kristin969 напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Originally posted by efendija efendija напиша:

Мислам дека непотребно се расправаш.Беше тема и се докажа не од нас,туку од некои поумни дека навистина мажот по природа е полигамно суштество.
Ефендија, не се расправам, си дискутирам. Ако не се согласувам со нешто, имам право да си кажам свое мислење а тоа е дека не мислам оти мажот по природа е полигамен.

A me interesira, zenata kakva e po priroda? i do koga polovite razliki ke go favoriziraat i privilegiraat mazot?

Кристин969:Извини,ама женско ли си ти?
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:34

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 14:21
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Kristin969 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Октомври.2007
Локација: Scotland
Поени: 340
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kristin969 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:35

Мислам дека непотребно се расправаш.Беше тема и се докажа не од нас,туку од некои поумни дека навистина мажот по природа е полигамно суштество.
Ефендија, не се расправам, си дискутирам. Ако не се согласувам со нешто, имам право да си кажам свое мислење а тоа е дека не мислам оти мажот по природа е полигамен.

A me interesira, zenata kakva e po priroda? i do koga polovite razliki ke go favoriziraat i privilegiraat mazot?

Da, zena sum od glava do peti!среќа
Ljubov i Svetlina!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:35

Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:35

Uf Kristin, denes cel den bev vo zensko drusto, i raspravavne za ovaa tema, nekoi od niv se epten feministiki, i kako kapak ni dojde emisijata na Telma "polovi razliki".

Maskoto od samiot start e poprivilegirano, uste koga ke se rodi pa se do krajot, no smetam deka zenite se vinovni najpoveke za toa.

Ne predpostavuva deka i denot ke mi zavrsi na ovaa tema, ama tuka ima mnogu za pisuvanje.
Smetam deka zenite se posuperiorni od mazite vo poveke raboti vo zivotot. Sekoj so svoja uloga, no ulogata na zenata e pobitan. Koga ona toa ke go sfati i ke prestane da bide "zrtva" togas mazite ke bidat pomalku privilegirani!
POzdrav od mene, just Aisha!!!!!!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:37

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:37

Da, zena sum od glava do peti!среќа

Оооо баш мие мило што си припадничка на понежниот пол.Инаку на твоето прашање можеш и самата да си одговориш.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:38
Originally posted by Fantastic Lady Fantastic Lady напиша:

prostitucijata e povrzana so zloupotrebata na loshata pozicija vo koja se naogjaat tie zheni,,

i znaesh shto me nervira najmnogu,,,toa shto mazhite sekogash, ama sekogash ja iskoristuvaat ne-svesnosta na zhenite,, ,retki se sluchaite,,ili da ne kazhuvam deka voopshto gi nema,,koga eden mazh svesen za ne-svesnosta na zhenata,,,ja iskoristuva,,onaka za kratka upotreba,,za posle da ja frli kako da ne bila taa chovek,,namesto da i pomogne da se osvesti,,da progleda vo svetot so ochi na chovek,,a ne kako nechij rob,,,ili nechija kuklichka,,,

Точна така. Се согласувам со тебе за ова. И мене ме нервираат таквите мажи кои ги злоупотребуваат несвесните жени. Но да се вратиме на темата.

mene voopshto ne bi mi prechela da bidam vtora zhena,,ili treta,,ili chetvrta,,na nekoj “wise man”,,na nekomu od kogo vo sekoj negov chekor jas imam da naucham neshto od nego,,chovek od kogo bi pridobile 4 zheni,,koi ponatamu ke ja proshirat negovoto znaenje,,,poshto neli ”da educirash edna zhena si educiral edno opshtestvo” ..

Навистина ми е жал заради тоа што тебе не ти пречи да бидеш нечија четврта жена. Жал ми е затоа што знам дека ти си создадена за да бидеш доволна за еден маж, а не како една четвртинка од вкупно четирите жени на мажот.
Сметам дека не мораш да бидеш нечија жена за да учиш од некого. Јас познавам многу девојќи од кои доста учам, но не ми ни паднало на памет да ги земам за жени.

da davam “reasons”,,zoshto e dozvolena poligamijata,,,na primer bidejki ima malku mazhi,,,shto znam jas,,ili taa e iskluchok,,,ne mi se dopagja voopshto,,,toa e neshto shto Bog go dozvolil kaj nas vo Islamot,,i toa e edna mnogu golema mudrost,,,no shteta shto nash*te emocii,,ja sovladuvaat nashata logika...

Знам дека, според вашето убедување, Бог ја дозволил полигамијата во Исламот, но не знам зошто. Не ги познавам "the reasons".
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:38

чекањеЧекам маж со големо М да рече Полигамен сум па да спијам раат.

Ееееее ме фатило таксират(дури сега сваќам како му било на КГБ),ајде Мариа_магдалена,трк в кревет,еве јас сум тој маж.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:39
Jas mislam deka mazot pred da se ozeni fino i ubavo da se iznaluduva da ima povece partnerki da proba se pa potoa da vleze vo brak za da moze vo toj brak da ja neguva ljubovta i da ne luduva....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:40

Кон врв
Kristin969 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Октомври.2007
Локација: Scotland
Поени: 340
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kristin969 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:40
Sosema si vo pravo Aisha, zenite, odnosno majkite se najvinovni sto nivnite sinovi od najmala vozrast se vospituvani taka. Promenata treba da nastane prvo kaj majkite sto imaat sinovi, a potoa se ke si dojde na svoe mesto. Ako imale sin i kerka, sinot poveke vredi, kako da ne, tikvi golemi! Korenot na podelbata e vo semejstvoto.... ( ke me kara moderatorot, izlegov od temata, ama natamu trgna diskusijata).
Ljubov i Svetlina!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:41

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 14:22
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:42

Дали би земал повеќе од една жена доколку е дозволено во државава?

Не!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 46>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.