IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПОЛИГАМИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОЛИГАМИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 46>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 00:44
Originally posted by efendija efendija напиша:

А кој ти рече дека во Исламот,за да се згрижи некоја самохрана мајка,напуштена жена и слично на тоа,дека таа мора да се ожени?

Па вие тоа цело време го зборите. Тоа и ви е изговорот за полигамијата, демек да ги згрижувате кутрите женички, секоја во посебна спална, една за понеделник, друга за вторник, трета за среда итн.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 00:45
Originally posted by postariot brat postariot brat напиша:

Sekoj koj zasluzil povekje od edna zena sigurno napravil nekoj golem grev pa zasluzil takva kazna od Gospod.

Uf sovinistu eden! Balkanecu!!!!!!
Tipicen stav od eden koj tvrdi deka e GOLEM HRISTIJANIN!!! iznenadena sum sot nikoj od zenite ne reagirase na ovoj post!
Sto zenata e grev, nesto sot e visok, nesto nepotrebno spored tebe. pa da tuka se krie dogata, deka Eva e taa koja go naterala Adam da zgresi i so toa ti go MRAZIS celiot zenski rod!
ZENATA E KAZNA?!?!?!?!?!?!?!
kAKVO BLITKO RAZMISLUVANJE Vsusnost ne razmisluvanje!
ZENATA E BLAGODET! ZENATA E PREKRASNO I NEZNO SUSTESTVO!!
dA ama toa tebe ti e tesko za razmisluvanje!!!!!

Inaku da se vratime na temata......
sega ne mozam da pisuvam ovo t.n. "dobar hristijanin" me izvadi od takt!
Balkanec!!!!!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 00:47
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Па вие тоа цело време го зборите. Тоа и ви е изговорот за полигамијата, демек да ги згрижувате кутрите женички, секоја во посебна спална, една за понеделник, друга за вторник, трета за среда итн.

Ama Evangelos. Ne ve ucat po HRISITJANSKATA ETIKA, deka koga ke vi se rece EDNAS DEKA TREBA DA SFATITE, NO NE I DA PRIFATITE.
I AMA TOLKU E TESKO DA NE PROVOCIRATE I DA SE ISMEJUVATE.
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 00:47
Abe ludje dali mora da si musliman ili hristijan za da imas harem, ne, mora samo da si bogat i nemas gajle ...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 00:48

А кој ти рече дека во Исламот,за да се згрижи некоја самохрана мајка,напуштена жена и слично на тоа,дека таа мора да се ожени?

Многу си умен бе,нема што.Зарем не знаеш да одделиш некои вонредни состојби од нормални,или ти низ Скопјето на секој чекор сретнуваш муслимани со по четири жени под рака?-Ајде те молам,дигни го нивото на дискусија,немој и ти сега ко оној Постарион брат да ме засмејуваш.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 00:49
Ајде појаснете ми во кои тоа "вонредни" состојби за муслиманинот е доблесно да земе повеќе жени?
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 00:53

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Vo muslimanskite zemji nema prostitucija?

Има,но во Шериатските слободно би се рекло дека нема(можеби исклучоци,ама не на секое ќоше),ете ти плус поен за Шериатот,кој тебе ич не ти се бендисува.

Vo sto e razlikata kaj sherijatskite zemji sto nema tolku prostitucija? Toa mora da e poradi sherijatskiot zakon i kako toj se odnesuva prema prostitukite, neli?

Kakva e kaznata spored sherijatskiot zakon za prostitucija?

Изменето од Messenger - 24.Март.2008 во 00:53
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 00:57

Vo muslimanskite zemji nema prostitucija?

Има,но во Шериатските слободно би се рекло дека нема(можеби исклучоци,ама не на секое ќоше),ете ти плус поен за Шериатот,кој тебе ич не ти се бендисува.

Vo sto e razlikata kaj sherijatskite zemji sto nema tolku prostitucija? Toa mora da e poradi sherijatskiot zakon i kako toj se odnesuva prema prostitukite, neli?

Kakva e kaznata spored sherijatskiot zakon za prostitucija?

Префрли се на соодветна тема и ќе дознаеш.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 00:58
Dubai e grad podelen na dva dela. Vo edniot vazat sheriatskite zakoni i e dosadno, vo drugiot ne vazi sheriatot i e mnogu zabavnooooooo hahahaha
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 00:58

Ајде појаснете ми во кои тоа "вонредни" состојби за муслиманинот е доблесно да земе повеќе жени?

војни......
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 00:59
Pa sto ce mu se povece zeni vo vojna vo vojna mu treba povece puski....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 00:59

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 14:17
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:00

војни......

1. Onie koi ke ostanat bez mazhi otkako negovite brakja ke zaginat vo vojnata.

2. Onie sto ke gi zarobi, otkako ke gi otepa nivnite mazhi.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 01:00
Pa neznam kako e mozno no ete taka e najverojatno poradi ekonomijata i turizmot...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 46>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.