|
Дали патриотизмот е христијанска наука? |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | ||||
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 21.Март.2008 во 01:08 |
|||
Dali eden hristijanin moze da bide patriot?
Dali e ispravno eden hristijanin da go vee znameto, da ja pee himnata, da odi vo vojska da gine za drzavata? Koj e vashiot stav? |
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
DA ISPRAVNO E
|
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
KGB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Naprotiv krajno neispravno e. Sledekji. |
||||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
gordosta e smrten grev a so chinot veenje zname isspljljuvame gordost,taka da jas mislam deka ne e hristijanski da pravish bilo kakov chin shto e vo toj kontekst
|
||||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
НЕ
|
||||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Зависно од тоа како ќе го дефинираш зборот "патриот".
Јас сум патриот во смисла на тоа дека го сакам мојот народ и сакам што е можно повеќе од нив да видам во Рајот. Бидејќи Бог ме поставил во Македонија, тој ми дал задача да го ширам евангелието меѓу македонците.
Авраам бил патриот кога се "ценкал" со Бог застапувајќи се за својот народ.
Мојсеј бил патриот кога се откажал од сиот раскош во фараоновата палата задари љубовта кон својот народ кој потоа верно го доведе во ветената земја.
Пророците биле патриоти кога го опомеувале својот народ да се одвратат од злите постапки и да му се вратат на Бог.
Значи пак ќе речам, зависно од тоа како го дефинираш зборот "патриот".
|
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
KGB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Evangelos vo potpisot go imash sledniot tekst:
Посветен на евенгелието и на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите. Kazi mi Evangelos, Pavle na kolku narodi im go propovedal Evangelieto?(prasjanjeto e retoricnko) |
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Spored kogo,spored tebe??? Znaes nie hristijanite imame izreka deka, treba sekogas da go zavrtime drugiot obraz e jas toa ne go pocituvam go vrtam drugiot obraz samo koga se bricam... |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
KGB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Spored Isus. |
||||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
A koj ti tebe dava pravo da zboruvas vo imeto na Isus i da odreduvas sto e patriotsko a sto ne e. Od tie takvi kako tebe se otide u (se znae na sto mislam). Od tie kako tebe i verata i drzavata ce ni se sotre.... |
||||
Give me your secrets
||||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
На повеќе народи. Каква врска има тоа? Да бидеш патриот не значи да ги мразиш и другите народи или да си ограничен само во својот народ.
|
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
KGB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Да бидеш патриот не значи да ги мразиш и другите народи или да си ограничен само во својот народ.
Evangelos vo eden post vikash "go sakam svojot narod" vo vtor vikash glupo e da si ogranicen na eden narod. Ako bilo dobro da ima nacii na zemjava Bog u samiot start na sozdavanjeto ke gi sozdal istite. Изменето од KGB - 21.Март.2008 во 01:44 |
||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
KGB - Bog gi kaznuva lugjeto koga gi pushta razlichnite jazici od Kulata Vavilonska... no Toj go pravi toj izbor.
Da go sakash svojot narod, ne znachi deka ne mozhesh da gi sakash i drugite narodi i ushte pomalku deka treba da mrazish nekogo. Naprotiv... Bozhjeto Delo chovekot go sproveduva kon tie shto se najblisku okolu nego, pa potoa kon site ostanati. Mnogu pati sme zboruvale tuka za razgranichuvanjeto na drzhavata i Hristijanstvoto i mislam deka vo ovoj sluchaj toa se primenuva. |
||||
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |