IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали патриотизмот е христијанска наука?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали патриотизмот е христијанска наука?

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 6>
Автор
Порака
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Дали патриотизмот е христијанска наука?
    Испратена: 21.Март.2008 во 01:08
Dali eden hristijanin moze da bide patriot?
Dali e ispravno eden hristijanin da go vee znameto, da ja pee himnata, da odi vo vojska da gine za drzavata?
Koj e vashiot stav?
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:15
DA ISPRAVNO E
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:17
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

DA ISPRAVNO E

Naprotiv krajno neispravno e.

Sledekji.
Кон врв
hr.lucky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 505
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:21
gordosta e smrten grev a so chinot veenje zname isspljljuvame gordost,taka da jas mislam deka ne e hristijanski da pravish bilo kakov chin shto e vo toj kontekst
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:21
НЕ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:21
Зависно од тоа како ќе го дефинираш зборот "патриот".
Јас сум патриот во смисла на тоа дека го сакам мојот народ и сакам што е можно повеќе од нив да видам во Рајот. Бидејќи Бог ме поставил во Македонија, тој ми дал задача да го ширам евангелието меѓу македонците.

Авраам бил патриот кога се "ценкал" со Бог застапувајќи се за својот народ.
Мојсеј бил патриот кога се откажал од сиот раскош во фараоновата палата задари љубовта кон својот народ кој потоа верно го доведе во ветената земја.
Пророците биле патриоти кога го опомеувале својот народ да се одвратат од злите постапки и да му се вратат на Бог.
Значи пак ќе речам, зависно од тоа како го дефинираш зборот "патриот".

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:24
Evangelos vo potpisot go imash sledniot tekst:

Посветен на евенгелието и на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.

Kazi mi Evangelos, Pavle na kolku narodi im go propovedal Evangelieto?(prasjanjeto e retoricnko)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:28
Originally posted by KGB KGB напиша:

DA ISPRAVNO E

Sledekji.

Spored kogo,spored tebe???
Znaes nie hristijanite imame izreka deka, treba sekogas da go zavrtime drugiot obraz e jas toa ne go pocituvam go vrtam drugiot obraz samo koga se bricam...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:29

DA ISPRAVNO E

Sledekji.

Znaes nie hristijanite imame izreka deka, treba sekogas da go zavrtime drugiot obraz e jas toa ne go pocituvam go vrtam drugiot obraz samo koga se bricam...

Spored Isus.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:32

DA ISPRAVNO E

Sledekji.

Spored Isus.

A koj ti tebe dava pravo da zboruvas vo imeto na Isus i da odreduvas sto e patriotsko a sto ne e. Od tie takvi kako tebe se otide u (se znae na sto mislam). Od tie kako tebe i verata i drzavata ce ni se sotre....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
hr.lucky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 505
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:33

DA ISPRAVNO E

Sledekji.

toa go pravime vec'ina i toa e grev no site sme greshnici treba da se izbegava gordosta koja najmalku ja izbegavame
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:36

Evangelos vo potpisot go imash sledniot tekst:

Посветен на евенгелието и на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.

Kazi mi Evangelos, Pavle na kolku narodi im go propovedal Evangelieto?(prasjanjeto e retoricnko)

На повеќе народи. Каква врска има тоа? Да бидеш патриот не значи да ги мразиш и другите народи или да си ограничен само во својот народ.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:39
Да бидеш патриот не значи да ги мразиш и другите народи или да си ограничен само во својот народ.

Evangelos vo eden post vikash "go sakam svojot narod" vo vtor vikash glupo e da si ogranicen na eden narod.

Ako bilo dobro da ima nacii na zemjava Bog u samiot start na sozdavanjeto ke gi sozdal istite.

Изменето од KGB - 21.Март.2008 во 01:44
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 05:52
KGB - Bog gi kaznuva lugjeto koga gi pushta razlichnite jazici od Kulata Vavilonska... no Toj go pravi toj izbor.
Da go sakash svojot narod, ne znachi deka ne mozhesh da gi sakash i drugite narodi i ushte pomalku deka treba da mrazish nekogo.
Naprotiv... Bozhjeto Delo chovekot go sproveduva kon tie shto se najblisku okolu nego, pa potoa kon site ostanati.
Mnogu pati sme zboruvale tuka za razgranichuvanjeto na drzhavata i Hristijanstvoto i mislam deka vo ovoj sluchaj toa se primenuva.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,218 секунди.