|
Контрадикторни моменти во к*ранот и Библијата |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 36> |
Автор | ||||||||||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
ok. boss, samo razjasnuvam.
|
||||||||||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||||||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
mudzahid, neli vo pravilata stoi bez navredi na vernicite i verite? Zoshto sega velish deka muslimanite zhiveele vo zabluda? Vnimavaj na rechnikot oti ke bidesh baniran. |
||||||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||||||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Ова во превод би значело: Тие нека наведуваат контрадикторности, а ние бидејќи немаме одговори, а го знаеме тоа, за да не се збуни некој христијанин и повеќе да се заинтересира околу тоа, ќе ги избегнуваме, па така Муслиманите ќе се откажат од идеата, а ние ќе живееме во заблуда. |
||||||||||
||||||||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
So toa samo ja dokazuva tvojata golemina a negovata mizernost i jad....sram da mu e ....
|
||||||||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||||||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Важи.
А за недозволеното копирање на твоите постови навистина треба да се засрами личноста што го направи тоа. |
||||||||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||||||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Се обраќам до zidarski, maria_magdalena и Templarius. Доколку ве збуни некоја од ткн. "контрадикторности" што ги наведе muzhahid, обратете ми се по лична порака и се ќе ви објаснам, но ве молам потоа одговорот да не го постирате јавно на форумов.
Забалежав дека повеќе мои коментари се копирани по идолопоклонски веб страни. Затоа повеќе не постирам јавно долги одговори за да не соучествувам индирекно како мамка во заведувањето на неупатените верници по тие веб страни. Се надевам ме разбирате.
|
||||||||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||||||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
i do kakov zaklucok dojdovme???
|
||||||||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||||||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Efendija - Adam Klark ne e filozof, a e teolog. Se zanimava so prouchuvanje na Biblijata i toa od protestantski aspekt i pishuva tolkuvanja na Biblijata, onaka, kako shto toj gi razbira. No - ne e filozof, za da bide toa treba da sozdade originalno delo, originalna teza, da pishuva svoi viduvanja za zhivotot i smislata. Toj pishuva samo komentari i objasnuvanja na Biblijata, nishto povekje. Zatoa - ne se smeta za filozof.
|
||||||||||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Не само штое филозоф,туку и голем протестантски коментатор,ученик и пријател на Исак Њутн. |
||||||||||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||||||||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Da, ama ne rekol deka nema da ima lugje koi kje zhiveat povekje. Ne e nashe da sudime shto toj pravi. Ne gledam kontradiktornost tuka.
|
||||||||||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Smeska!!!Zarem samo za denssno vreme Bog go rekol toa!!?>?? I sto ke se slucet ako nekoj,pominet 120 god vo denesno vreme!>?? |
||||||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Pa, kolku godini zhiveat lugjeto denes?
|
||||||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||||||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
|
||||||||||
||||||||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Halid, ako se obiduvash da razberesh neshto shto se sluchilo pred 4000 godini, a razmisluvash so deneshniot mentalitet i razbiranja, nishto nema da razberesh. Treba da ja poznavash dobro istorijata, obichaite od toa vreme, nachinot na koj lugjeto zhiveele i kako togash postapuvale. I samo togash mozhesh da razberesh zoshto postapile vaka ili onaka.
Vo konkretniov sluchaj - vo toa vreme, nemalo oficijalen brak. Eden mazh, zema edna zhena da zhivee so nego i tolku. Nema dokumenti, sveshtenici (sveshtenstvoto doagja podocna), burmi i slichno. Vo ovoj sluchaj, zhenata ne bila mazhena - bila vdovica. Toj ne bil zhenet, bil vdovec. Toj samiot ja ubedil nea da bide negova, pred da legne so nea. Odnosno, po togashnite kriteriumi - toj ja pobaral za zhena. Blud bi bilo - ako taa imashe mazh, a spieshe so nego ili ako toj beshe zhenet, a spieshe so nea. |
||||||||||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |