IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - Нирвана...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Нирвана...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
Автор
Порака
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2007 во 01:53
ubavo kazano
Кон врв
Zaspana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Март.2008
Локација: Macedonia
Поени: 429
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zaspana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2008 во 20:48
Nirvana zakon se samo k*rt Kobain da bese ziv...
Кон врв
Turvior Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 09.Август.2008
Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Turvior Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2008 во 17:55
Zakon si bea lugeto i mnogu si gi sakam, koga nekoj metalec na pr ke jadi gomna nirvana vaka nirvana taka prosto svirea ne mozi da me ubedi oti lugeto znaeja da napravat atmosfera , pa makar i prosti4ka muzika da svirele.k*rt Cobain e nezamenliv.Pesnite im se super, a da ne ja spomnuvam smells like teen spirit koja bese prvata pesna so uspeja da mu ja turni na majkl dzekson ne znam to4no kako se vikase pesnata po celi 15 godini od prvoto mesto vo sad.
Кон врв
Black_girl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Beauty in Darkness

Регистриран: 12.Август.2008
Поени: 174
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Black_girl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2008 во 05:31
Немам зборови за Нирвана, песните им се закон, од текстови до преубавиот глас на к*рт Кобејн. Поштовање до него.
Кон врв
Black_girl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Beauty in Darkness

Регистриран: 12.Август.2008
Поени: 174
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Black_girl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 20:59
Да се надополнам на претходниот пост.
к*рт Кобејн се смета за еден од најголемите текстописци на сите времиња! Текстот на Heart Shaped Box ги јаде сите!!
Heart Shaped Box
She eyes me like a pisces when I am weak
Ive been locked inside your heart-shaped box for weeks
Ive been drawn into your magnet tar pit trap
I wish I could eat your cancer when you turn back (alt: ... when you turn black)

Hey! wait!
Ive got a new complaint
Forever in debt to your priceless advice
Hey! wait! (alt: hate! haight!)
Ive got a new complaint
Hey! wait!
Ive got a new complaint
Your advice

Meat-eating orchids forgive no one just yet
Cut myself on angels hair and babys breath
Broken hymen of your highness Im left black
Throw down your umbilical noose so I can climb right back

Hey! wait!
Ive got a new complaint
Hey! wait!
Ive got a new complaint
Hey! wait!
Ive got a new complaint
Your advice

She eyes me like a pisces when I am weak
Ive been locked inside your heart-shaped box for weeks
Ive been drawn into your magnet tar pit trap
I wish I could eat your cancer when you turn back (alt: ... when you turn black)

Hey! wait!
Ive got a new complaint
Hey! wait!
Ive got a new complaint
Hey! wait!
Ive got a new complaint

Изменето од Black_girl - 28.Декември.2008 во 21:00
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2009 во 21:24
Не слушам гранџ
You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 02:40
Originally posted by Lithium Lithium напиша:

Не слушам гранџ
епа почни среќа
инаку не знам зошто од толку многу гранџ бендови баш на нирвана им се дава таа огромна слава
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Tony Clifton Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Септември.2008
Поени: 292
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tony Clifton Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 04:20
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

Не слушам гранџ
епа почни среќаинаку не знам зошто од толку многу гранџ бендови баш на нирвана им се дава таа огромна слава
SHTO SLUSHAS ZITI SE KAZI
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 11:20
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

Не слушам гранџ
епа почни среќаинаку не знам зошто од толку многу гранџ бендови баш на нирвана им се дава таа огромна слава

Да почнам а? Не ми се допаѓа тој вид на музика ама баш ич
Најверојатно поради к*рт Кобејн и животот негов и сеа ептен се дига прашина околу него
You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 01:05

Деби албумот на Нирвана ќе биде ре-издаден по 20 години од објавувањето

Де лукс издание од деби албумот на гранџ групата од Сиетл ќе биде реиздаден 20 години по првичното објавување.

Деби албумот на Нирвана, Блич во ноември  ќе доживее ре-издание со кое ќе се прослави дваесетгодишнината од објавувањето.
Албумот ќе се состои од проширено двојно ЛП а во него ќе има и до сега необјавени настапи во живо, специјални пакети а првото издание од Блич ќе биде винил тежок 180 грама како оригиналниот пред 20 години.
Блич оригинално беше снимен во три сесии о продуцентот Џек Ендино во Реципроцал студиото во Сиетл во Декември 1988  и јануари 1989 година  а официјално беше пуштен во продажба во јуни 1989 година Блич се продаде во 1.7 милиони копии само во САД.

Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2009 во 14:06
Нирвана стално ќе има посебно место во менетрепкање
Баш на 4ти Август почнав да ги слушам пошто налетаа на радио и од тогаш ми се врв во музиката.

Патем, ако има и други гитаристи на форумов нека пишат по лп ако сакаат да му пратам акорди или соло од некоа песна од нирванасреќа
Кон врв
sneska_v Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јуни.2009
Поени: 3455
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sneska_v Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2009 во 16:44
gi sakav mnogu, go sakav k*rt zatoa sto e roden na ist den kako i jas,haaaaa, ok bend
Кон врв
dimigor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Ноември.2009
Поени: 102
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimigor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2009 во 14:28
Nirvana i k*rt Cobain bea i ke si ostanat legendi.Vo nivnata muzika ke mozat da se prepoznaat mnogu generacii. Eve link od filmche za Poslednite 48 saati na k*rt Cobain. Razdelen e na 8 dela.Vredi da se vidi...a za onie pomladite...i da nauchat. Pozdrav za temava i pozdrav do site!

http://mesto.com.mk/video/8136b5bc7dfa3fd/

Изменето од dimigor - 05.Ноември.2009 во 14:30
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2009 во 21:40
Чудно, ама вистинито...Не сум ни била родена кога "прашеле" а толку ги обожавам...
Песните им се малку чудни, необични, нетипични и не толку очигледни...
Мислам дека му кажаа на светот што значи рок, и гранџцрвенеење
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.