|
Контрадикторни моменти во к*ранот и Библијата |
Внеси реплика | страница <1 1920212223 36> |
Автор | |
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EVANGELOSE GLEDAM I TI SI JA OSTAVIL TVOJATA MIRNA POSTAVENOST NA FORUMOV...
covekov ti dava citat od tvojata "sveta kniga" a ti mu kazuvas deka kazuva gluposti, so ova ja iskazuvas tvojata neodgovornost kon ovaa kniga... |
|
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne mu zameruvajte nervozen e nesto poslednive denovi........ izgleda tutorot mu e odsuten the king bratce sega pocnuva evangelos da kazuva gluposti, tek bratot mudzahud sega se zagrea....lele kontradiktorno sto ce bide Изменето од muhadzir - 19.Март.2008 во 13:53 |
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ajde, malce vreme za red i disciplina... Prvo - Mudzahid i EvAngelos - ne povtoruvajte edni isti postovi celo vreme!
Vtoro - Mudzahid - kade Isus veli deka Jovan Krstitel e najgolem megju prorocite?! Treto - isto Mudzahid - namesto da chitash od broshura so objasnuvanje na eden stih - prochitaj ja celata glava Jovan 1, mozhebi i kje ti stane jasno - mozhebi zatoa shto e jasno opishano. Toa shto go vadish ti od kontekst e druga rabota. Sto pati vekje rekov deka ako vadite raboti od kontekst dobivaat razlichna smisla. Eve shto im odgovoril Jovan na fariseite - i povtorno, ova e samo citat, treba da ja prochitash celata glava ako sakash da dobiesh celosna slika. (pravam prevod od angliski, ne znam dali e isto zbor za zbor so makedonskiot tekst) Jovan 1:23 - I toj reche jas sum glasot na onoj koj izvikuva vo pustinjata - pravete prav pat za Boga, kako shto reche prorokot Ilija... |
|
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jovan 1:23 - I toj reche jas sum glasot na onoj koj izvikuva vo pustinjata - pravete prav pat za Boga, kako shto reche prorokot Ilija...[/QUOTE] znaci e glasot, znaci preveduva neciji zborovi, znaci e pratenik od boga a ne negov sin ili bog.. pravete prav pat za boga- zasto ne rekol pravete pat za mene???? znaci ne e toj bog tuku poslanik.... |
|
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pocit kon tebe zidarski, ubavo e da razjasnis nekoi raboti, no temata tuka e Kontradiktorni momenti vo Biblijata i Quranot, pa moe e da postiram kontradiktoren del za koj jas smetam deka e taka, a vie treba da go pobiete toa, namesto kako sto pravi Ev Angelos, izbegnuvajki go prasanjeto i otvoraj ki nova diskusija. Znaci Evrejskata elita mu postavi tri prasanja, 1-Hristos li si? 2-Ilija li si? 3-Prorok li si? Odgovorot na site tri e nagetavin, ne daj boze da laze. |
|
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za da ne zaboravam eve kaj veli Isus deka Jovan e najgolem
"Вистина ви велам, меѓу родените од жена не се подигнал поголем од Јован Крстител" (Матеј 11:11) |
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
U Drugoj knjizi o Kraljevima (24:8-9)
(8)"Jojakinu je bilo osamnaeset godina kad se zakraljio, i kraljevao je tri meseca u Jeruzalemu...(9)On je cinio sto je zlo u ocima Jahvinim" U drugoj knizi Ljetopisa(36:9) "Osam je godina bilo Jojakinu kad se zakraljio, a kraljevo je tri mjeseca i deset dana u Jeruzalemu; cinio je sto je zlo u Jahvinim ocima" i ovojpat se zaprasuvam koe od ovie dve e ispravno Adam Clark (1675-1729g) eden od najistaknatite angliski filozofi, naucnik koj vo London go izdal svojot komentar na Stariot i Noviot zavet, veli deka ispraven e prviot tekst zatoa sto posle vladeenjeto na Jojakin odveden e kako zatvorenik vo Vavilon, i ostanal vo zatvor zaedno so svojata zena. Pa nego nejasno mu e kako moze ova detence da napravi tolku zlo, pa uste i da bil zenet.Pa zatoa zaklucuva: "Ovoj del na objavata e iskriven". |
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prvo na King da mu odgovoram - King - PROCHITAJ GO JOVAN GLAVA 1 pred da pishuvash! Ova se preneseni zborovi na Jovan Krstitel, ne na Isus. Ama pusto, sakate da najdete neshto za da se fatite... smesno e vaka i gubi smisla diskusijata so vas...
Mudzahid - vo citatot od Matej Isus veli deka ne se rodil pogolem od Jovan... nikade ne veli deka Jovan e najgolem megju proocite! I na prethodnoto prashanje - evreite ne go prashuvaat dali e "prorok". Go prashuvaat dali e "Prorokot" - odnosno onoj koj go chekaat... Jovan, bidejki vekje go videl Isus, objasnuva podolu vo tekstot zoshto sebe si ne se smeta za prorok voopshto, zatoa shto veli deka onoj koj doagja po nego, a koj e vsushnost pred nego, e tolku vozvishen i golem shto toj samiot ne e dostoen ni obuvkite da mu gi vrze... ama i za toa da se razbere treba da se chita celata glava, a ne izvadoci vo broshurki, neli? :) |
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Adam Klark - ne e filozof voopshto, a kamo li "najistaknat"...
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A i za takvite tekstovi imam kazhano mnogu pati - Stariot Zavet se sostoi od istorija, ne samo od Bozhji dela i religiozni "upatstva". So ogled na toa shto chovek gi ima pishuvano (vo fizichka smisla - mastilo vrz hartija, da ne pomislite neshto drugo odma), normalno e da ima takvi razliki... ne znam dali ovde ima greshka ili ne, lichno ne sum go proveril konkretniot tekst. Mora da sfatite deka takvite raboti ne se bitni voopshto! Vie imate kniga vo koja nieden zbor ne smee da bide smenet, zatoa shto spored vasheto veruvanje, taa kniga e direktno izdiktirana od Alah. Biblijata ne e diktirana od Boga, za ova sme zborele milion pati. Ama i toa ne sakate da go razberete, neli? :)
Nekolku strani prethodno prashav neshto na koe nikoj ne mi odgovori... Zoshto vo knishkite koi go promoviraat islamot, postojano se potenciraat greshki vo Biblijata...?! Dali e zatoa shto ne e dovolno ubedliv k*ranot, pa vi treba poddrshka za toa? Ako e dovolno ubedliv, zoshto togash ne go promovirate samo preku zborovite od k*ranot?! Sekojdnevno dobivam po nekolku vakvi knishki i vo poshtata i na ulica, i sekogash se polni so tekstovi vo koi se negira Biblijata... mnogu povekje otkolku tekstovi vo koi se fali islamot... |
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znaci spored tebe zidarski, prorocite ne se rodeni od zena, zarem ne mislis deka so toa sto rekol deka nema megu rodenite od zena pogolem od nego, pa zarem tuka ne spagaat prorocite? Zaprasaj se i odgovori iskreno |
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I na prethodnoto prashanje - evreite ne go prashuvaat dali e "prorok". Go prashuvaat dali e "Prorokot"(zidarski)
A dali e ilija? "...Ilija ke dojde porano i ke uredi se; no vi velam deka Ilija veke dojde i ne go poznaa,...togas ucenicite razbraa, deka on im zboruva za Jovan Krstitel" Matej 17:11-13 |
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Matthew 11:11 I tell you the truth: Among those born of women there has not risen anyone greater than John the Baptist; yet he who is least in the kingdom of heaven is greater than he. Znaci ovdeka se veli deka Jovan bil najgolem pomedju tie rodeni od zena - sto znaci smrtnici koi bile rodeni po najnormalen priroden pat, ako se vrsi insinuacija vrz Isus togas morame da zaklucime deka toj ne e zacnat i roden po priroden pat, taka da ovdeka mnogu jasno se zakluciva deka se raboti za najgolem medju smrtnicite a za toa objasnuvanje se naodja vo Jovan 14:1, 15:14, 25:4, Psalm 51:5 Znaci pomedju smrtnite gresnici Jovan bil najgolemiot najvozviseniot...Isto taka mozes da pogledas vo Luka 1:42 za Marija i nejzinata bogoslovenost.. |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро,кога сега убаво призна дека Библијата не е Божји Збор,нема потреба да се наттегнуваме. П.С. Во исламските книги понекогаш се укажува на ова што ти погоре самиот го призна дека Библијата не е Божји Збор,за да им се укаже на луѓето да не лутаат во погрешен смер,а не дека Qur,anot е зависен од тоа.Верка обврска ние на луѓето да ги опоменеме за заблудите со кои тие живеат,а останатото им преостанува на нив самите,многу е јасно и едноставно:Во верата нема присилба,правиот пат јасно се разликува од заблудата! |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
Внеси реплика | страница <1 1920212223 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |