|
Контрадикторни моменти во к*ранот и Библијата |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 36> |
Автор | |
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da be vie zracite so ljubov, kakva agresija kaj postoi kaj hristijanite toj poim......... ne samo antiislamski brosurcinja, nego finansirate i promena na K*ran, ama toa samo na son ce vi se ostvari.... Vistina rapidno ce se namali uvozot na samii vo makedonija, ama znaes zosto.. izvozot na samii se prenasoci vo EU i SAD, tamu ima pogolema pobaruvacka i za podobra cena Изменето од muhadzir - 18.Март.2008 во 22:50 |
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каква промена на Кyран бе... да не си пивнал нешто хм? Велиш "не само брошурчиња"... ајде кажи барем еден наслов на некое антиисламско брошурче или книга во Македонија?
Ајде аргументирај се малку што збориш, цело време како узречица ви е тоа "факти факти", а од факти ни "Ф".
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za navedeniot faraon,znaci se vracam na temata, slikite sto gi imate ovdeka postaveno ne mi e jasno kako mozete da tvrdite deka se raboti za faraon na egzodusot koga negovoto ime nikade ne e spomenato vo biblijata????
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nEMA antiislamski borisuri bidejki NEMOZETE DA NAPISETE NISTO PROTIV ISLAMOT! NEMA MAANI QURANOT! SEKOJ VAS OBID DA GO OCRNITE ISLAMOT PAGA VO VODA!
Se pojavuvaat tuk tam po nekoi prevedeni knigi, koi sakaat da zborat protiv islamot, najcesto uvezeni.....No nisto ne pomaga! Onoj koj iskreno traga za vistinata ke ja pronajde, pa kolku i da brosurcina pisuvas i preveduvas! Sekoj moze da bira dali ke veruva ili ne! A tebe znam sto te zagrizuva? Ama nikomu nema da kazam! I da se vratime na temata.......... |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За каков "обид" зборуваш Аиша? За да постои "обид" потребен е обид, барем едно антиисламски брошурче, но такво до сега не се напишало во Македонија - христијаните немаат направено таков низок обид.
Христијаните немаат потреба да плукаат по туѓите вери за да ја воздигнат својата. Христијаните не се замараат со Кyранот, затоа што поинтересна им е Библијата, за разлика од вас муслиманите кои повеќе зборувате и пишувате за Библијата, отколку за Кyранот.
|
|
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aisha, Veruvaj deka kolku ima antihristijanski brosurcinja ima tolku i antiislamski brosurcinja fakt e deka taa nevidliva vojna na dvete religii postoi pa duri i ovde na forumov - samo do nas e kolku nie kako nekoi izgradeni intelekti i ludje od verba ce im veruvame na tie brosurcinja... |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da vo Makedonija nema no po svetot ima a toa e na nekoj nacin odogvor ili protivteza na muslimanskata propaganda... |
|
Give me your secrets
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I povtorno ova e samo tvoe mislenje i razmisluvanje.
Quranot e sovrsen i nema potreba za nego da zborima! Dovolno e da se zeme vo race i covek da mu se vosh*tuva! Nema dodatno da se zobruva! Iako i ovdeka povotorno gresis! Nie ne mora da plukame i ne plukame, ne e spored bontonot, razbiras! Ostavem lugeto samite da go pravat toa! Ako imaat potreba! Povtorno razbiras!!!!!!!!! |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Lugeto koi ja proucuvaat religijata, ne se zanimavaat so borisurcina, nemojte da gi ponizuvate iskrenite tragaci!
|
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересно е Темплариус што Qur,anot за разлика од Библијата вели дека неговото тело е сочувано.А за тоа од каде ние тврдеме дека се работи за Фараонот од времето на Муса а.с.мти посочив два убави линка кои можеш да ги посетиш.Јас знам дека ти си човек од трагање по вистината,па не е лошо малце да се позанимаваш и со оваа работа. Изменето од efendija - 18.Март.2008 во 23:29 |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[QUOTE=EvAngelos] За каков "обид" зборуваш Аиша? За да постои "обид" потребен е обид, барем едно антиисламски брошурче, но такво до сега не се напишало во Македонија - христијаните немаат направено таков низок обид.
Христијаните немаат потреба да плукаат по туѓите вери за да ја воздигнат својата. Христијаните не се замараат со Кyранот, затоа што поинтересна им е Библијата, за разлика од вас муслиманите кои повеќе зборувате и пишувате за Библијата, отколку за Кyранот.
[/QUOTE Христијаните немало потреба да плукаат по туѓите вери,а од друга страна од тебе не можеме да прочитаме ништо друго сем навреди и напади врз Исламот,православните и сите останати кои не се дресирани во медресата на Аџија пасторот.Затоа,подобро тие да молчиш,оти со ова што го кажуваш ќе те потсетам само на дијафрагмата (а ти си знаеш што мислам со тоа) |
|
|
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ok spored linkovite sto mi gi dade doadjam do zaklucok deka spored istrazuvanja se raboti za mumjta na
Ramses II koja bila otkriena od nekoi britanski arheologisti i deka bila malku poznata se dodeka Mauris Bukal ne ja ispital i nejzinata ocuvanost go oduzevila odejci od toj fakt toj bara (patokaz mu e negoviot egipetski prijatel) i naodja deka vo k*ranot postoi nagovestuvanje za takvo nesto i na osnova na toa doadja do zaklucok deka vsusnost toa e toj faraon sto se spomenuva vo k*ranot. |
|
Give me your secrets
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
efendija, не се убацувај кога не си во тек со муабетот. Зборувавме за аресивните брошурчиња, оние кои плукаат по туѓите вери, кои, во Македонија, изобилуваат меѓу муслиманите, а воопшто ги нема меѓу христијаните.
А за форумов, друг е муабетот, фрли само еден брз поглед низ темиве и ќе видиш дека половина од темите на форумов се антихристијански теми. Затоа подобро не отварај уста за тоа.
|
|
|
|
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Токму така.Но,тоа е работа на археолозите и другите научници.За нас муслиманите е битно што Аллах џ.ш. во Qur,anot рекол дека ќе го сочува телото на фараонот,имаш во претходните страни за кој ајет станува збор.И ние длабоко сме убедени дека телото на фараонот е сочувано.А за другото науката нека си го каже последниот збор. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 1617181920 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |