IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Контрадикторни моменти во к*ранот и Библијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Контрадикторни моменти во к*ранот и Библијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 36>
Автор
Порака
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Статус: Офлајн
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 22:47
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Море ако земам и јас да пишувам/преведувам антиисласмки брошурчиња како што вие преведувате антихристијански брошурчиња, има рапидно да ви се намали увозот на шамии во Македонија голема%20насмевка
Само ептен, христијанин сум, не ми доликува. Ние христијаните, за разлика од вас, не евангелизираме на тој начин, со агресија врз другите вери.

Da be vie zracite so ljubov, kakva agresija kaj postoi kaj hristijanite toj poim......... ne samo antiislamski brosurcinja, nego finansirate i promena na K*ran, ama toa samo na son ce vi se ostvari.... бакнеж      Vistina rapidno ce se namali uvozot na samii vo makedonija, ama znaes zosto.. izvozot na samii se prenasoci vo EU i SAD, tamu ima pogolema pobaruvacka i za podobra cenaголема%20насмевка

Изменето од muhadzir - 18.Март.2008 во 22:50
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 22:52

Каква промена на Кyран бе... да не си пивнал нешто хм? голема%20насмевка

Велиш "не само брошурчиња"... ајде кажи барем еден наслов на некое антиисламско брошурче или книга во Македонија?
Ајде аргументирај се малку што збориш, цело време како узречица ви е тоа "факти факти", а од факти ни "Ф".
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 22:52
Za navedeniot faraon,znaci se vracam na temata, slikite sto gi imate ovdeka postaveno ne mi e jasno kako mozete da tvrdite deka se raboti za faraon na egzodusot koga negovoto ime nikade ne e spomenato vo biblijata????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 22:56
nEMA antiislamski borisuri bidejki NEMOZETE DA NAPISETE NISTO PROTIV ISLAMOT! NEMA MAANI QURANOT! SEKOJ VAS OBID DA GO OCRNITE ISLAMOT PAGA VO VODA!

Se pojavuvaat tuk tam po nekoi prevedeni knigi, koi sakaat da zborat protiv islamot, najcesto uvezeni.....No nisto ne pomaga!

Onoj koj iskreno traga za vistinata ke ja pronajde, pa kolku i da brosurcina pisuvas i preveduvas!

Sekoj moze da bira dali ke veruva ili ne! A tebe znam sto te zagrizuva? Ama nikomu nema da kazam!

I da se vratime na temata..........

PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 23:02
За каков "обид" зборуваш Аиша? За да постои "обид" потребен е обид, барем едно антиисламски брошурче, но такво до сега не се напишало во Македонија - христијаните немаат направено таков низок обид.
Христијаните немаат потреба да плукаат по туѓите вери за да ја воздигнат својата. Христијаните не се замараат со Кyранот, затоа што поинтересна им е Библијата, за разлика од вас муслиманите кои повеќе зборувате и пишувате за Библијата, отколку за Кyранот.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 23:12
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

nEMA antiislamski borisuri bidejki NEMOZETE DA NAPISETE NISTO PROTIV ISLAMOT! NEMA MAANI QURANOT! SEKOJ VAS OBID DA GO OCRNITE ISLAMOT PAGA VO VODA!

Se pojavuvaat tuk tam po nekoi prevedeni knigi, koi sakaat da zborat protiv islamot, najcesto uvezeni.....No nisto ne pomaga!

Onoj koj iskreno traga za vistinata ke ja pronajde, pa kolku i da brosurcina pisuvas i preveduvas!

Sekoj moze da bira dali ke veruva ili ne! A tebe znam sto te zagrizuva? Ama nikomu nema da kazam!

I da se vratime na temata..........

Aisha,
Veruvaj deka kolku ima antihristijanski brosurcinja ima tolku i antiislamski brosurcinja fakt e deka taa nevidliva vojna na dvete religii postoi pa duri i ovde na forumov - samo do nas e kolku nie kako nekoi izgradeni intelekti i ludje od verba ce im veruvame na tie brosurcinja...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 23:14
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

За каков "обид" зборуваш Аиша? За да постои "обид" потребен е обид, барем едно антиисламски брошурче, но такво до сега не се напишало во Македонија - христијаните немаат направено таков низок обид.
Христијаните немаат потреба да плукаат по туѓите вери за да ја воздигнат својата. Христијаните не се замараат со Кyранот, затоа што поинтересна им е Библијата, за разлика од вас муслиманите кои повеќе зборувате и пишувате за Библијата, отколку за Кyранот.

Da vo Makedonija nema no po svetot ima a toa e na nekoj nacin odogvor ili protivteza na muslimanskata propaganda...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 23:15
I povtorno ova e samo tvoe mislenje i razmisluvanje.
Quranot e sovrsen i nema potreba za nego da zborima!
Dovolno e da se zeme vo race i covek da mu se vosh*tuva!
Nema dodatno da se zobruva!
Iako i ovdeka povotorno gresis!

Nie ne mora da plukame i ne plukame, ne e spored bontonot, razbiras!
Ostavem lugeto samite da go pravat toa! Ako imaat potreba! Povtorno razbiras!!!!!!!!!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 23:16
Lugeto koi ja proucuvaat religijata, ne se zanimavaat so borisurcina, nemojte da gi ponizuvate iskrenite tragaci!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 23:28
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Za navedeniot faraon,znaci se vracam na temata, slikite sto gi imate ovdeka postaveno ne mi e jasno kako mozete da tvrdite deka se raboti za faraon na egzodusot koga negovoto ime nikade ne e spomenato vo biblijata????

Интересно е Темплариус што Qur,anot за разлика од Библијата вели дека неговото тело е сочувано.А за тоа од каде ние тврдеме дека се работи за Фараонот од времето на Муса а.с.мти посочив два убави линка кои можеш да ги посетиш.Јас знам дека ти си човек од трагање по вистината,па не е лошо малце да се позанимаваш и со оваа работа.

Изменето од efendija - 18.Март.2008 во 23:29
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 23:36
[QUOTE=EvAngelos] За каков "обид" зборуваш Аиша? За да постои "обид" потребен е обид, барем едно антиисламски брошурче, но такво до сега не се напишало во Македонија - христијаните немаат направено таков низок обид.

[/QUOTE

Христијаните немало потреба да плукаат по туѓите вери,а од друга страна од тебе не можеме да прочитаме ништо друго сем навреди и напади врз Исламот,православните и сите останати кои не се дресирани во медресата на Аџија пасторот.Затоа,подобро тие да молчиш,оти со ова што го кажуваш ќе те потсетам само на дијафрагмата (а ти си знаеш што мислам со тоа)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 23:45
Ok spored linkovite sto mi gi dade doadjam do zaklucok deka spored istrazuvanja se raboti za mumjta na
Ramses II koja bila otkriena od nekoi britanski arheologisti i deka bila malku poznata se dodeka Mauris Bukal ne ja ispital i nejzinata ocuvanost go oduzevila odejci od toj fakt toj bara (patokaz mu e negoviot egipetski prijatel) i naodja deka vo k*ranot postoi nagovestuvanje za takvo nesto i na osnova na toa doadja do zaklucok deka vsusnost toa e toj faraon sto se spomenuva vo k*ranot.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 23:49
efendija, не се убацувај кога не си во тек со муабетот. Зборувавме за аресивните брошурчиња, оние кои плукаат по туѓите вери, кои, во Македонија, изобилуваат меѓу муслиманите, а воопшто ги нема меѓу христијаните.
А за форумов, друг е муабетот, фрли само еден брз поглед низ темиве и ќе видиш дека половина од темите на форумов се антихристијански теми. Затоа подобро не отварај уста за тоа.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 23:50
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ok spored linkovite sto mi gi dade doadjam do zaklucok deka spored istrazuvanja se raboti za mumjta na
Ramses II koja bila otkriena od nekoi britanski arheologisti i deka bila malku poznata se dodeka Mauris Bukal ne ja ispital i nejzinata ocuvanost go oduzevila odejci od toj fakt toj bara (patokaz mu e negoviot egipetski prijatel) i naodja deka vo k*ranot postoi nagovestuvanje za takvo nesto i na osnova na toa doadja do zaklucok deka vsusnost toa e toj faraon sto se spomenuva vo k*ranot.

Токму така.Но,тоа е работа на археолозите и другите научници.За нас муслиманите е битно што Аллах џ.ш. во Qur,anot рекол дека ќе го сочува телото на фараонот,имаш во претходните страни за кој ајет станува збор.И ние длабоко сме убедени дека телото на фараонот е сочувано.А за другото науката нека си го каже последниот збор.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 36>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.