IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Контрадикторни моменти во к*ранот и Библијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Контрадикторни моменти во к*ранот и Библијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 36>
Автор
Порака
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 01:13
Само да се надоврзам овој ајет бил појдовната точка за прифаќањето Ислам на Морис Бикај.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 01:17
Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

Pecatna greska prijatele, se izvinuvam za toa, mislev na negoviot trup, dobro socuvan trupсреќа
Da toa bil faraonot koj go progonuval na Mojsej a.s.

А како го идентификувале трупот дека тоа бил фараонот?
Со фараонот била удавена целата негова ОГРОМНА војска. Како заклучиле дека тоа бил трупот на фараонот. На сликата не гледам никаква "круна" или било каков знак дека се работи за фараонот.

Изменето од EvAngelos - 18.Март.2008 во 01:22
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 01:21
Франсоа Митеран во 1981 год.побарал од Египет да му дозволи да го пренесат балсамираното тело(мумијата) на фараонот во Франција за да подлегне на научни истражувања.Навистина,телото на фараонот било пренесено во Франција заради истражување.Како врвен хирург Морис Бикај бил вклучен како одговорен во проучувањето на мумијата.Главна преокупација на Морис Бикај била КАКО УМРЕЛ ФАРАОНОТ.И открил дека во неговото тело се наоѓаат солени супстанции што представува доказ дека смртта настапила од давење во морска вода.Но,уште повеќе бил зачуден како останало неговото тело сочувано за разлика од останатите тела на фараоните кои биле балсамирани иако тој бил изваден од море! Се,додека некој не му пришол и му дошепнал дека муслиманите веруваат и нивната Света Книга зборува за потопувањето на овој фараон.Откако добро ја простудирал Библијата и не нашол во неа ништо за зачувувањето на телото на Фараонот,го отворил Qur,anot и се потресол кога го прочитал 92 ајет од сурата Јунус: ДЕНЕСКА ЌЕ ГО СОЧУВАМЕ(спасиме)ТВОЕТО ТЕЛО ЗА ДА БИДЕ ЗА ОНИЕ ПОСЛЕ ТЕБЕ ЗНАМЕНИЕ (ДОКАЗ)....

Еве овде ти се објаснува дел од тоа,значи Француски експерти докажале дека тоа е токму телото на фараонот од времето на Муса (Мојсеј) а.с.

Изменето од efendija - 18.Март.2008 во 01:23
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 01:25
Му пришол, му дошепнал... приказни за мали деца. Шо убаво ми дојде оваа за пред спиење зевање
Добра ноќ на сите големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 01:30
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Му пришол, му дошепнал... приказни за мали деца. Шо убаво ми дојде оваа за пред спиење зевање

Е од вакви како тебе верата губи најповеќе.Кои екстремно се држат само за своето и не сакаат ни еден збор од другите да прифатат.Ова е научна вистина која можеш многу лесно да ја провериш .Но,имај убава ноќ и сонувај го Фараонот и Qur,anskoto Откритие.Се надевам дека нема да имаш ноќна мора.

Изменето од efendija - 18.Март.2008 во 01:30
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 01:31
Ајде и од мене добра ноќ, Аллах-Бог нека ве чува на сите!
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 01:34
Originally posted by efendija efendija напиша:

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Е од вакви како тебе верата губи најповеќе.Кои екстремно се држат само за своето и не сакаат ни еден збор од другите да прифатат.Ова е научна вистина која можеш многу лесно да ја провериш .Но,имај убава ноќ и сонувај го Фараонот и Qur,anskoto Откритие.Се надевам дека нема да имаш ноќна мора.

Brat efendija Allah da te nagradit za toa sto go kaza, a za evangelos ic nemoj da mu ja misles, ostaj sto saka neka pravi, nie nasata vera a on negovata. Nase e da go izvesteme, za da ne rece deka ne znael..трепкање
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 15:23
http://www.55a.net/firas/english/index.php   ovaa e stranicata od kade se prezemni fotografiite na faraonot no jas ne mozev da najdam nisto podetalno opisano tamu inaku moze da ja posetite i ce vidite deka ima mnogu raboti postaveni od eden dobro poznat aspekt...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 15:39
KRSTITELOT KONTRADIKTOREN NA ISUS

Koga Isus tvrdel deka e Mesijata na Evreite, Evreite pocnale da go isprasuvaat za toa kade e Ilija? Evreite imale paralelno prorostvo deka pred doaganjeto na Mesijata, Ilija mora prethodno da dojde so svoeto vtoro doaganje. Isus go potvrduva ova veruvanje na Evreite:  "...Ilija ke dojde porano i ke uredi se; no vi velam deka Ilija veke dojde i ne go poznaa,...togas ucenicite razbraa, deka on im zboruva za Jovan Krstitel" Matej 17:11-13

Spored Noviot Zavet, Evreite ne se onie sto bi gi progoltale zborovite na koj bilo bozemen Mesija. Vo svoite istrazuvanja tie minale niz golemi teskotii, so cel da go najdat vistinskiot Mesija. Ova go potvrduva Evangelieto po Jovan: " I toa e svedostvoto na Jovan(Krstitelot) koga Judejcite ispratija od Erusalim svestenici i leviti za da go prasaat ,Ko
j si ti? Toj ptizna i ne odrece, a objavi; jas ne sum Hristos". Jovan 1:19-20
" I go prasaa; , A koj si? Ilija li si ti? Odgovori ,Ne sum"
Ovde Jovan Krstitelot e kontradiktoren na Isus, bidejki Isus veli deka Jovan e "Ilija", a Jovan go negira toa. Zarem mozel da laze-ne veruvam. Vo svedostvata na Isus, Jovan Krstitelot bil najgolem megu prorocite na Izraelcite. Megutoa ova ke im go ostavime nie na samite hristijani da si go resat problemot megu Jovan i Isus, da ne se mesame. Nas samo ne interesira poslednoto prasanje koe mu e postaveno na Jovan Krstitelot od strana na evrejskata elita- "Prorok li si?  odgovori ; ,Ne" Jovan 1:21
Dodeka pak samiot Isus veli
deka Jovan Krstitelot bil najgolem megu prorocite.

И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 21:56
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

http://www.55a.net/firas/english/index.php   ovaa e stranicata od kade se prezemni fotografiite na faraonot no jas ne mozev da najdam nisto podetalno opisano tamu inaku moze da ja posetite i ce vidite deka ima mnogu raboti postaveni od eden dobro poznat aspekt...

За сликите незнам од каде ги презел братот Мухаџир,но,за другото што јас го напишав еве ти податоци,па провери:

1. Зошто Ислам?(конвертити во Ислам) стр. 71.

Истите овие работи кои ги спомнав а и многу други можеш да погледнеш на следниве линкови:

http://www.cis-ca.org/voices/b/bucaille-mn.htm

http://www.sultan.org/articles/QScience.html

Изменето од efendija - 18.Март.2008 во 21:57
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 22:33
Originally posted by mudzahid mudzahid напиша:

Dodeka pak samiot Isus veli deka Jovan Krstitelot bil najgolem megu prorocite.

Каде го вели тоа Исус? Ај цитирај го стихот ако си мж трепкање

п.с. муслимански брошурчиња зевање
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 22:37
Si gi cital a?
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 22:43
Море ако земам и јас да пишувам/преведувам антиисласмки брошурчиња како што вие преведувате антихристијански брошурчиња, има рапидно да ви се намали увозот на шамии во Македонија голема%20насмевка
Само ептен, христијанин сум, не ми доликува. Ние христијаните, за разлика од вас, не евангелизираме на тој начин, со агресија врз другите вери.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 22:47
Dokaz, argument?
Dokumentiraj go se ona sto go kazuvas, i argumentiraj!

A to so uvozot na samii ne e smesno, PATETICNO E!

nemas ni so sto da Evangeliziras! So takvo ego.....
Sigurno!!!!!!!!!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 36>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.