|
Контрадикторни моменти во к*ранот и Библијата |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 36> |
Автор | ||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само да се надоврзам овој ајет бил појдовната точка за прифаќањето Ислам на Морис Бикај.
|
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А како го идентификувале трупот дека тоа бил фараонот?
Со фараонот била удавена целата негова ОГРОМНА војска. Како заклучиле дека тоа бил трупот на фараонот. На сликата не гледам никаква "круна" или било каков знак дека се работи за фараонот. Изменето од EvAngelos - 18.Март.2008 во 01:22 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Франсоа Митеран во 1981 год.побарал од Египет да му дозволи да го пренесат балсамираното тело(мумијата) на фараонот во Франција за да подлегне на научни истражувања.Навистина,телото на фараонот било пренесено во Франција заради истражување.Како врвен хирург Морис Бикај бил вклучен како одговорен во проучувањето на мумијата.Главна преокупација на Морис Бикај била КАКО УМРЕЛ ФАРАОНОТ.И открил дека во неговото тело се наоѓаат солени супстанции што представува доказ дека смртта настапила од давење во морска вода.Но,уште повеќе бил зачуден како останало неговото тело сочувано за разлика од останатите тела на фараоните кои биле балсамирани иако тој бил изваден од море! Се,додека некој не му пришол и му дошепнал дека муслиманите веруваат и нивната Света Книга зборува за потопувањето на овој фараон.Откако добро ја простудирал Библијата и не нашол во неа ништо за зачувувањето на телото на Фараонот,го отворил Qur,anot и се потресол кога го прочитал 92 ајет од сурата Јунус: ДЕНЕСКА ЌЕ ГО СОЧУВАМЕ(спасиме)ТВОЕТО ТЕЛО ЗА ДА БИДЕ ЗА ОНИЕ ПОСЛЕ ТЕБЕ ЗНАМЕНИЕ (ДОКАЗ)....
Еве овде ти се објаснува дел од тоа,значи Француски експерти докажале дека тоа е токму телото на фараонот од времето на Муса (Мојсеј) а.с. Изменето од efendija - 18.Март.2008 во 01:23 |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Му пришол, му дошепнал... приказни за мали деца. Шо убаво ми дојде оваа за пред спиење
Добра ноќ на сите
|
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е од вакви како тебе верата губи најповеќе.Кои екстремно се држат само за своето и не сакаат ни еден збор од другите да прифатат.Ова е научна вистина која можеш многу лесно да ја провериш .Но,имај убава ноќ и сонувај го Фараонот и Qur,anskoto Откритие.Се надевам дека нема да имаш ноќна мора. Изменето од efendija - 18.Март.2008 во 01:30 |
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде и од мене добра ноќ, Аллах-Бог нека ве чува на сите!
|
||
|
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Brat efendija Allah da te nagradit za toa sto go kaza, a za evangelos ic nemoj da mu ja misles, ostaj sto saka neka pravi, nie nasata vera a on negovata. Nase e da go izvesteme, za da ne rece deka ne znael.. |
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.55a.net/firas/english/index.php ovaa e stranicata od kade se prezemni fotografiite na faraonot no jas ne mozev da najdam nisto podetalno opisano tamu inaku moze da ja posetite i ce vidite deka ima mnogu raboti postaveni od eden dobro poznat aspekt...
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
KRSTITELOT KONTRADIKTOREN NA ISUS
Koga Isus tvrdel
deka e Mesijata na Evreite, Evreite pocnale da go isprasuvaat za toa
kade e Ilija? Evreite imale paralelno prorostvo deka pred doaganjeto na
Mesijata, Ilija mora prethodno da dojde so svoeto vtoro doaganje. Isus
go potvrduva ova veruvanje na Evreite: "...Ilija ke dojde porano i
ke uredi se; no vi velam deka Ilija veke dojde i ne go poznaa,...togas
ucenicite razbraa, deka on im zboruva za Jovan Krstitel" Matej 17:11-13
Spored Noviot Zavet, Evreite ne se onie sto bi gi progoltale zborovite na koj bilo bozemen Mesija. Vo svoite istrazuvanja tie minale niz golemi teskotii, so cel da go najdat vistinskiot Mesija. Ova go potvrduva Evangelieto po Jovan: " I toa e svedostvoto na Jovan(Krstitelot) koga Judejcite ispratija od Erusalim svestenici i leviti za da go prasaat ,Koj si ti? Toj ptizna i ne odrece, a objavi; jas ne sum Hristos". Jovan 1:19-20 " I go prasaa; , A koj si? Ilija li si ti? Odgovori ,Ne sum" Ovde Jovan Krstitelot e kontradiktoren na Isus, bidejki Isus veli deka Jovan e "Ilija", a Jovan go negira toa. Zarem mozel da laze-ne veruvam. Vo svedostvata na Isus, Jovan Krstitelot bil najgolem megu prorocite na Izraelcite. Megutoa ova ke im go ostavime nie na samite hristijani da si go resat problemot megu Jovan i Isus, da ne se mesame. Nas samo ne interesira poslednoto prasanje koe mu e postaveno na Jovan Krstitelot od strana na evrejskata elita- "Prorok li si? odgovori ; ,Ne" Jovan 1:21 Dodeka pak samiot Isus veli deka Jovan Krstitelot bil najgolem megu prorocite. |
||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За сликите незнам од каде ги презел братот Мухаџир,но,за другото што јас го напишав еве ти податоци,па провери: 1. Зошто Ислам?(конвертити во Ислам) стр. 71. Истите овие работи кои ги спомнав а и многу други можеш да погледнеш на следниве линкови: http://www.cis-ca.org/voices/b/bucaille-mn.htm http://www.sultan.org/articles/QScience.html Изменето од efendija - 18.Март.2008 во 21:57 |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Каде го вели тоа Исус? Ај цитирај го стихот ако си мж
п.с. муслимански брошурчиња
|
||
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Si gi cital a?
|
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Море ако земам и јас да пишувам/преведувам антиисласмки брошурчиња како што вие преведувате антихристијански брошурчиња, има рапидно да ви се намали увозот на шамии во Македонија
Само ептен, христијанин сум, не ми доликува. Ние христијаните, за разлика од вас, не евангелизираме на тој начин, со агресија врз другите вери.
|
||
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dokaz, argument?
Dokumentiraj go se ona sto go kazuvas, i argumentiraj! A to so uvozot na samii ne e smesno, PATETICNO E! nemas ni so sto da Evangeliziras! So takvo ego..... Sigurno!!!!!!!!! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Внеси реплика | страница <1 1516171819 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |