|
Инџилот |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 36> |
Автор | |||
bajaga
Нов член Регистриран: 17.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ma i povece e deka imas posledici .. i toa trajni .. no , da go ostavime toj karakter po strana ... nekako pointeresanten si mi ti samiot ... primetuvam deka sekogas koga argumentite ne se na tvoja strana , prestnuvas da " zracis " so smirenost i verska naduenost ... vednas stanuvas vulgaren ... toa ne e ubavo ... ne procita li sto ti napisav ? kaj nas hristijanite postoi nacelo " ako ti udrat slakanica , zavrti go i drugiot obraz ? za zal , namesto odgovor na toa prasanje ti pocna so navredlivi tonovi i krevanje na tenzija vo samata tema ... pa kako e mozno toa kaj covek koj verata mu e nacelo i princip vo gradenje i ziveenje na zivotot .. a avatarot , prekrasen e , neli
|
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Reci: “O sljedbenici Knjige, dođite da se okupimo oko jedne riječi i nama i vama zajedničke: da se nikome osim Allahu ne klanjamo, da nikoga Njemu ravnim ne smatramo i da jedni druge, pored Allaha, bogovima ne držimo!” Pa ako oni ne pristanu, vi recite: “Budite svjedoci da smo mi muslimani!” Ali, nisu svi oni isti. Ima ispravnih sljedbenika Knjige koji po svu noć Allahove ajete čitaju i mole se; Oni u Allaha i u onaj svijet vjeruju i traže da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćaju i jedva čekaju da učine dobročinstvo; oni su čestiti; bilo kakvo dobro da urade, biće za nj nagrađeni. – A Allah dobro zna one koji se Njega boje.(Ali Imran:113-115) Zosto mislis deka ve narekuvame tokmu vas nevernici? |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
bajaga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
moze li na makedonski te molam ? .... tesko mi odi so stranski jazici so ova malku skolo sto go imam edvaj i gi naodjam bukvite za da napisam na majcin , Makedonski jazik , koj vprocem cenam e i tvoj
|
|||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Abe!!! Imat takvo nacelo a ??? Ama sigurno samo pisano toa e taka!?? Napisano e taka i si Ostanalo,no negledam nieden Risjan,toa da go praktikuvat,tuku naprotiv,Vie use neudreni,pravete Lom,a ne nekoj da ve udrel...Zemajsi primer od Amerive... Taka da ne si Interesen!!! prvo vaspitajse,pa posle nekomu kazuvaj!!! ti so efendija,nemozes i nemas n -e-od efendija... A toa na Avatarot,navistina ti prilegat,Koincidencija!! Kako braca da ste!! |
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa vidi,Miroslave,so ogled deka si zapnal po mene,povece od ocigledno e koj od kogo se plasi,no ,toa e tvoj problem koj veruvam ce te prati do grobot,inaku jas sum smiren sekogas i stalozen,i kolku sto jas barem gledam odgovoreno tie na sekoe prasanje(ako voopsto citas),posto imas nekoi drugi nameri toa e povece od ocigledno.Inaku za avatarot,da bidam iskren mnogu povece mi se dopadja od Putina,Kalimero,vo nekolku navrati se drzna da provociras so karikaturata ,taka da pak,ce povtoram :zadrzi si go ovoj lik,najpovece ti odgovara. |
|||
|
|||
bajaga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
vidi sega .. kaj zabega ... vracaj se na temata a avatarot ako ti se dopadja , mozam eden i vo zivo da ti ispratam
|
|||
bajaga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
i prestani da me narekuvas miroslav .... MOMCILO , taka mi e imeto
|
|||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Efendiaj,brat,neznam i so gubis popuistina vreme za vakvi
Vremeto e Skapocen dar,Ne go trosi za Vakvi!! |
|||
bajaga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ete ... vo nedostig na argumenti , kidavela ... gubenje vreme
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Благодарам за одговорот. Јас тука би поставила уште едно-две прашања, од истата сура Мерјем: 23. породилните болки ја натераа да се засолни под една гранка од урма и рече:_о тешко мене!Зошто не умрев пред овој ден, да бев непозната, да не се спомнував и воопшто да не се знаеше која сум? 24. Ја повика Џебраил или Иса:-Не грижи се! Твојот господар направи под тебе да протеше извор.....итн. 1. Кој ја повикал Меријем? Џабраил или Иса? 2. И друго, во натамошните ајети што следат се вели дека Иса зборувал уште од колевка. Но ние пак знаеме дека Исус започнал со своите чуда “кога дошол неговиот час“. Дотогаш се истакнувал пред другите само по своето познавање на Словото на кое сите му се восхитувале а првото чудо го направил во Својата 30-та година, на свадбата во Кана. |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
bajaga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zboruvame tuka za ISUS ili mozebi gresam ? ... samo edno nesto ne mi e jasno .... kako moze nekoj koj se rodil celi 6 vekovi podocna poubavo da znae od nekoj koj ziveel i ucel od samiot sin bozji ????
|
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vratete se site na tema - nekjam pak denot da go pominam vo brishenje. Miroslave - ajde ushte dve nedeli odmor od mene...
|
|||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Obekjav deka ke go napisam Hadisot vo Koj Resulullah salallahu alejhi we sellem go spomnuva Indzilot.
Hadisot go prenesuva Nuajm b. Hammad a toh glasi vaka: "Kada osvojite Rim,udjite u njegovu istocnu crkvu na vrata koja su od istoka.Kada prodjete sedam ploca,osmu razbijte jer je pod njom Musaov alejhi selam,shtap,Indzil i nakit iz Bejtul-Makdisa" Ovoj hadis inaku go sretnav vo knigata "Tajna veza" od Muhammed Isa Davud. Изменето од svemirski_duh - 17.Март.2008 во 21:25 |
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Убави прашања. 1.И повикал мелекот Џебраил 2.Иса а.с. прозборел од колевка,за да ја одбрани својата мајка од нападите недолични кои и ги упатувале нејзе.Тоа е всушност едно од чудата на Иса а.с.,кој прозборел од колевката. Тоа е Qur,anskoto кажување.А за другите чуда имаш во 49 ајет од Сурата Али Имран.Значи да резимираме според Исламското учење Иса а.с. прозборел од во својата колевка. |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1314151617 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |