|
САМОУБИСТВО (од верски аспект) |
Внеси реплика | страница <1 18192021> |
Автор | ||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Шумадинче...тебе пак ти се игра “Жикино Коло“, а? Овојпат ќе се поштедам себеси од шоферски изрази, малку ли беше до 5 саат наутро да ти објаснувам како се врши оплодување? Што е ова, Библијата викат убивај, силувај, кради, лажи. к*ранот што викат? Сакаш да ти изнесам куп ајети па да почеме по шоферски? |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A da ne pochnuva nikoj nishto...? Ajde ve molam, site malku da ja smirime topkata... Vo pravo si Magdalena, ama da ne pochnuvame raspravija - treba Shumadinche ili malku da se informira ili malku da pripazi na izjavite...
|
||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znam Za Shto Kazuvash . Daj Iscitiraj Nekoj Ajet. I Totalno Napishigo Od Koja Sura I Slichno. |
||
Nothing Remains !!
|
||
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zivotot e dar da se iskorist!
Ako go iskoristi pogresno - kje bide kaznet!!!!
|
||
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
|
||
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Шумадинче, не реков дека во Библијата пишува убивај, силувај. Ниту една религија не го бара тоа. Ама верниците го прават тоа во име на религијата, за жал.
|
||
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E pa togas ne se vernici!
BIdejki ubivanjeto i siluvanjeto se teski grevovi! Se somenvam deka nekoj prav vernik bi se osmelil da gi pocini! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
bajaga
Нов член Регистриран: 17.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nitu bombasite samoubijci koi umiraat so poklicot " allahu ak'bar " ne se vernici ?
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=12262&PN=1
Tuka dosta opsirno diskutiravme za agresivnosta Изменето од Templarius - 18.Март.2008 во 00:47 |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Treba Da Se Pokaish Na Vreme Ako Sakas Allah.D.S Da Ti Prosti.
Toa znaci vednas posle storenoto delo ke kazes " lele sto napraviv, Boze prosti mi..." i si zavrsil rabota? |
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eden del od rabotata si zavrsil!
Ako sakas da ti se prosti grevot, ne smees veke da go ponovuvas! Moras da zavrsis so gresenjeto! Ako si mu zgresil nekomu, togas za da ti se prosti grevot, treba i da baras prostevanje i od coevekot komu si zgresil. Ako si napravil ili unistil nesto, togas mora da napravis restitucija! Zavisi za kakov grev se raboti i kon kogo!!! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa na primer onie sto od zad grb od kola pukaat vo nekogo , bez nekoja posebna pricina sprema samiot toj covek, tuku zatoa sto pripagja na nekoja drug narod
posle toa ubistvo , toj i da ne ubie poveke nikogo i ako kaze, lele sto storiv, nemu se mu e priosteno i odi vo rajot? |
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
za toj grev nemas oprost butelce, za toj grev ti moras da si ja platis soodvetnata kazna koja e navistina gorka, bidejki toa ti e veke napred kazana deka ti e strogo zabraneto...
allah e toj sto ti ja dava dusata i toj e edinstveniot koj moze da ja zeme... a so ovoj grev ti se obiduvas da napravis nesto koe e vo nadleznost na sevisniot i toa e neprostliv grev... no bi imalo olesnuvanje na taja kazna ako se pokaes i pobaras proska od familijata i najbliskite na toj vrz kogo si go izvrsil toa i red drugi raboti.... |
||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
So Samo Eden Zbor Ne Sum Siguren Deka Allah.D.S Bi Mu Prostil Nekogo. Kaj Biblijata Beshe Edna Minuta Pred Da Umresh Da Se Pokaish I Prosteno Ti E. Kaj Nas Nee Taka Treba Na Vreme Sho Znachi, Pokajse Iskreno Pred Allah.D.S I Pokajse Na Vreme Za Da Mozhesh Da Napravish Nekoj Sevap A Ne Edna Minuta Pred Smrta. Ako Se Pokaish Na Vreme Siguren Sum Deka Ke Ti Ostane Vreme Za Da Napravish I Nekoe "Dobro Delo" Ne Veruvam Deka Ako Se Pokaish Vo Edna Minuta Pred Smrta Ke Ti Ostane Vreme Da Napravish "Dobro Delo" Me Svati ? |
||
Nothing Remains !!
|
||
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nikade vo Biblijata ne se sugerira deka treba da se kaeme vo poslednata minuta do smrtta ami to treba da bide od momentot koga ke svatime kolku sme zgresile pa do smrtta.
Inaku nikakvo ubistvo ne se dozvoluva , potocno najstrogo se zabranuva so kratkata i jasna zapoved - ne ubivaj, pa toa znaci deka ne se dozvoluva ni samoubistvo, ama sepak Bog ke sudi i na ubijcite i na samoubijcite. |
||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
||
Внеси реплика | страница <1 18192021> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |